|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kangoo2 Član

Pridružen-a: Sob 10 Nov 2012 10:17 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.35 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2015 1:42 pm Naslov sporočila: Motnje digitalnega el. števca |
|
|
Pozdravljeni, imam problem z indukcijsko ploščo (2 indukcija in 2 plin priklop 1F. stara cca 5 let) indukcijo zelo težko prižgem in to od tistega trenutka dalje k so mi iz elektro podjetja (elektro Celje) zamenjali stari števec z novim digitalnim z dalinjskim odčitavaljem. Probleme sem imel tudi z nočno lučko, ki deluje na dotik ohišja in ima 3 nivoje jekosti osvetlitve. Lučka se je sama prižigala in menjala nivoje osvetlitve zato sem kupil novo v prepričanju da se je ta pokvarila a na žalost je tudi nova lučka delovala enako. Poklical sem na elektro Celje in prišli so preverit zadevo in njihova ugotovitev je bila da je pri števcu vse v redu in da je napaka na instalacijah. Moram povedati da se števec nahaja zunaj idukcija pa na notranji strani (logično) stran vsega 1,5m, nočna lučka pa v 1 nadstropju tudi 1,5m stran.Ko sem nočno lučko vklopil na drugo vtičnico v drugem prostoru je pa delovala normalno, zatorej sem v el. razdelilcu zamenjal fazne vodnike in lučka deluje normalno indukcija pa ne. Sumim da števec komunicira z centrom za popis porabe energije in oddaja signal kateri bi lahko motil delovanje elektronike v indukcijski plošči. Oznaka števca Iskra MT 371-D1A54-B11L11-M2KO4-gZ
Ali ima kdo podobne izkušnje oziroma kakšno idejo morebiti filter proti motnjam ali kaj drugega.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2015 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Indukcijska plošča ima običajno 2fazni priklop. Priklopi tiste dve faze (eno si z lučko že našel), kjer števec ne komunicira. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2015 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je samo delno res, indukcijska plošča ima po navadi možnost priklopa 1, 2, ali 3 faz. Ne samo 2 faz.
O tem problemu pa so pisali tudi tukaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kangoo2 Član

Pridružen-a: Sob 10 Nov 2012 10:17 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.35 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2015 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odlično, hvala za te podatke bom povprašal na elektru, ker sedaj se lahko malo drugače pogovarjam o mojem problemu ker sem seznanjem z dodatnimi informacijami, bom pa povprašal o filtrih in jih po potrebi tudi nabavil. Glede priklopa na 1 ali 2 faze je pa tako , da včasih je steklokeramika imela 3f. priklop sedaj pa prakticirajo kar 2 f. , v mojem primiru sta samo 2 plošči indukcija in gre tudi na 1f.
Še enkrat hvala  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni