www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ardumower
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Casper
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Apr 2015 11:32
Aktiv.: 0.10
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 10, 2015 11:42 am    Naslov sporočila:  Ardumower Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zanima me, če je še kdo, ki je poizkusil izdelati robotsko kosilnico z arduino krmiljem.
Sam sem že čisto pri koncu, in testno že deluje, vendar je v programu nekaj napak, pa bi mi kakšen nasvet prav prišel.

Za boljšo predstavitev si oglejte spodnjo povezavo.
Problem je le, da sem totalno nepismen v nemščini, amgleška podpora pa ni tako učinkovita.

http://www.ardumower.de/index.php/de/

L.p. Casper (the friendly ghost)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.65
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 10, 2015 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najboljše bo, da poveš kje misliš da so težave oz. pokažeš kakšen del kode, ki se ti zdi "napaka v kodi" pa bo(mo) zagotovo kdo vedel in ti pomagal.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
eboc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42
Aktiv.: 1.10

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 10, 2015 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Casper

Kje si pa nabavil kose (predvsem mehanske kot so ohisje,..)?
V njihovi trgovini?

eboc
Nazaj na vrh
solomojster
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26
Aktiv.: 4.63
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2015 8:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam arduino kosilnico. Vsako leto ji kaj dodam ali pa odvzamem. Služi tudi kot izobraževalni pripomoček.
Ardumover je zelo dobra spletna stran in ima precej dobrih rešitev. Sam njihovega programa ne uporabljam in sem napisal svojega . Deli v njihovi trgovini so precej dragi, zato raje uporabljam reciklirane motorje ,baterije itd.

https://www.youtube.com/watch?v=aD_HCOEkWYA

Nekaj poskušam tudi z solarnim polnjenjem ,čeprav letos čez zimo nisem uspel realizirati nove ultralahke solarne konstrukcije. Pač zmanjkalo časa.

https://www.youtube.com/watch?v=1Q0MoyKAj4k
Nazaj na vrh
Casper
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2015 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oj!

Ja res je njihova roba malo dražja, samo včasih se mi ne ljubi čakati na kakšen del, pa ga tam naročim. Sicer pa uporabljam klone in podobne kitajske zadeve, ki so do 2* cenejši... Odvisno kaj rabim!
Je pa [slovenščina je zame švedska vas], da žal nimam ravno veliko pojma od programiranja in se sproti učim, je mi pa všeč njihov pristop. Za dele pa se obrnem na Simatik, ki je v SLO zastopnik za Tiancen.. Ohišje in motorje.

Trenut o mi najbolj nagaja krmiljenje preko BT vmesnika. Ostalo pa deluje. Bom pripel še kakš o slikco!
Nazaj na vrh
solomojster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2015 2:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno si prav priklopil.

rx bluetooth na mega tx
in
tx bluetooth na mega rx

Z veseljem pričakujemo kakšno sliko. Very Happy
Nazaj na vrh
Casper
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2015 6:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Absolutno, saj je način, na katerega deluje v bistvu le oddaljeno namizje z pfodApp, ki pa deluje brezhibno. Nekaj v programu je narobe, da komande naprej nazaj delajo, če pa dam ukaz levo ali desno pa mi potem ne spreminja, in ostane v tem modu.

Evo, tole je modificirana kosilnica.
Potrebuje le še nekaj dodatkov, ki jih še čekam(sonar, NANO za perimeter sprejemnik).

L.p.

Pa še url videa! https://www.youtube.com/watch?v=Ikl9w_aD0Vc&feature=youtu.be

ardumower.jpg
 Opis:
Ardumower, nekje proti koncu pretvorbe
 Velikost datoteke:  1.6 MB
 Pogledana:  38 krat

ardumower.jpg

Nazaj na vrh
solomojster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2015 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo vidim ,da imaš original ardumower plato. A na končna stikala ,ti deluje normalno ? Ti zadevo obrne ob pritisku nanj?
Nazaj na vrh
Casper
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2015 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja to dela ja, samo sem moral zadnjo verzijo ardumover-master naložit, ker v prejšnji verziji so delali odbijači samo na BI-DI mode. Sam pa nisem znal poiskat v katerem delu je to povezano v primere, za tedtiranja pa mi bil bolj priročen auto mode, dokler ne izdelam perimeter sprejemnika. Oddajnik bom pa kar originalni uporabil.

L.p.
Nazaj na vrh
solomojster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2015 1:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vseeno malo čudno ,da bi ardumower program imel napako...Pfod aplikacija mislim da je v treh varijantah. Imaš to plačljivo ali free verzijo ?
Moraš tipko za levo, desno tapniti ali jo moraš držat ,da se kosilnica obrne?

Je težko tako pomagat ,ker si verjetno prvi, ki orješ ardumower ledinio.

Tako mimogrede koliko te je priišlo ohišje z motorji in elektronika za tole? Za nož imaš verjetno tri motorje z rezilom?

Moram malo pogledat za kakšen rc avtomobilček z bluetooth krmiljem. Verjetno obstaja kakšen arduino primer na spletu ......
Nazaj na vrh
Casper
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2015 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo!
Ja za BT [slovenščina je zame španska vas] kupu aplikacijo, kar se pa krmilja tiče je pa potrebno tapnit in potem še potrdit, da server sprejme komando in izvrši. Sam bom sedaj najprej kompas montiral in skalibriral, saj je precej verjetnosti, da sem kaj zgrešil pri kalibracijah.
Mam pa originalno Tiancen kosilnico na dva motorja, tako da nisem na tekočem koliko pridejo deli. Pomoje okrog 400€ ohišje pa vse to!
Nazaj na vrh
Casper
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2015 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

No nekaj časa sem bil zaseden z drugimi opravki, sedaj pa je spet na vrsti košnja.
Ardumower je bil deležen testov v naravi. Dela, le perimeter zanka in kompas potrebujeta še dodelavo. Perimeter zanka mora biti uglašena na frekvenco 7,8KHz, to pa je zame že malce večji problem, saj moram nekako izmeriti induktivnost tuljave.
Upam, da mi bo uspelo sprejemnik prilagoditi na že obstoječi oddajnik.

Prvi testni krog Very Happy
http://youtu.be/Tw_KQZpAGfw
L.p. Caspy
Nazaj na vrh
solomojster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 21, 2015 8:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bravo . Lepo napreduješ.
V skrajnem primeru lahko še vedno narediš ardumower odajnik. Kaj pa je s kompasom in kako ga skalibriraš ?
Nazaj na vrh
Casper
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 21, 2015 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oj!

Ja ne vem točno. Kalibriraš kompletni modul GY-80.
Notri so Acc, Giro, Compas, pa še barometer in termometer, ki pa se tu ne uporabljajo.
Acc meter in giro se kalibrirajo z pfodApp programom preko BT, potem pa vrtiš po vseh treh oseh. Lahko pa kalibriraš tudi modul sam preko že narejenih aplikacij za Arduinota.
Ampak meni se le zdi da sem kompas uničil, ko sem konektor napačno priklopil.(+5v)
Sem že naročil novega. Bom videl kako bo potem.

L.p. Caspy

Pa še povezavi zanj
http://www.arduinoecia.com.br/2014/09/sensor-gy-80-acelerometro-bussola-barometro.html

http://www.forkrobotics.com/2013/06/using-the-gy80-10dof-module-with-arduino/
Nazaj na vrh
solomojster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 22, 2015 1:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen.
No nisem exspert ,ampak se mi zdi ,da bi moral najprej prebrati nalove ic2 vodila. To storiš s prvivim programom, ki si ga podal na prvrvem linku.
Potem ko prebereš naslove jih pa vstaviš v programe.

L3G4200D - Giroscópio 3 eixos
O primeiro programa é para o L3G4200D (datasheet), ou seja, o Giroscópio de 3 eixos do GY-80, cujo endereço I2C é 0x69 (ou 150 em decimal). Carregue o seguinte programa no Arduino :

// Programa : Teste Giroscopio L3G4200D
// Adaptacoes : Arduino e Cia

#include <Wire.h>

#define CTRL_REG1 0x20
#define CTRL_REG2 0x21
#define CTRL_REG3 0x22
#define CTRL_REG4 0x23
#define CTRL_REG5 0x24

//Endereco I2C do L3G4200D
int L3G4200D_Address = 105;

int x;
int y;
int z;

No kako to pretvoriš,bi pa tudi mene zanimalo.? Mogoče se oglasi še kakšen arduino maček?
I2C é 0x69 (ou 150 em decimal)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni