|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Casper Član

Pridružen-a: Pet 10 Apr 2015 11:32 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.10 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2015 11:42 am Naslov sporočila: Ardumower |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me, če je še kdo, ki je poizkusil izdelati robotsko kosilnico z arduino krmiljem.
Sam sem že čisto pri koncu, in testno že deluje, vendar je v programu nekaj napak, pa bi mi kakšen nasvet prav prišel.
Za boljšo predstavitev si oglejte spodnjo povezavo.
Problem je le, da sem totalno nepismen v nemščini, amgleška podpora pa ni tako učinkovita.
http://www.ardumower.de/index.php/de/
L.p. Casper (the friendly ghost)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39 Prispevkov: 898 Aktiv.: 5.65 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2015 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najboljše bo, da poveš kje misliš da so težave oz. pokažeš kakšen del kode, ki se ti zdi "napaka v kodi" pa bo(mo) zagotovo kdo vedel in ti pomagal.
_________________ Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eboc Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42 Prispevkov: 261 Aktiv.: 1.10
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2015 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Casper
Kje si pa nabavil kose (predvsem mehanske kot so ohisje,..)?
V njihovi trgovini?
eboc
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 851 Aktiv.: 4.63 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Ned Apr 12, 2015 8:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam arduino kosilnico. Vsako leto ji kaj dodam ali pa odvzamem. Služi tudi kot izobraževalni pripomoček.
Ardumover je zelo dobra spletna stran in ima precej dobrih rešitev. Sam njihovega programa ne uporabljam in sem napisal svojega . Deli v njihovi trgovini so precej dragi, zato raje uporabljam reciklirane motorje ,baterije itd.
https://www.youtube.com/watch?v=aD_HCOEkWYA
Nekaj poskušam tudi z solarnim polnjenjem ,čeprav letos čez zimo nisem uspel realizirati nove ultralahke solarne konstrukcije. Pač zmanjkalo časa.
https://www.youtube.com/watch?v=1Q0MoyKAj4k
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Casper Član

|
Objavljeno: Ned Apr 12, 2015 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oj!
Ja res je njihova roba malo dražja, samo včasih se mi ne ljubi čakati na kakšen del, pa ga tam naročim. Sicer pa uporabljam klone in podobne kitajske zadeve, ki so do 2* cenejši... Odvisno kaj rabim!
Je pa [slovenščina je zame švedska vas], da žal nimam ravno veliko pojma od programiranja in se sproti učim, je mi pa všeč njihov pristop. Za dele pa se obrnem na Simatik, ki je v SLO zastopnik za Tiancen.. Ohišje in motorje.
Trenut o mi najbolj nagaja krmiljenje preko BT vmesnika. Ostalo pa deluje. Bom pripel še kakš o slikco!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 851 Aktiv.: 4.63 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Ned Apr 12, 2015 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno si prav priklopil.
rx bluetooth na mega tx
in
tx bluetooth na mega rx
Z veseljem pričakujemo kakšno sliko.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Casper Član

|
Objavljeno: Ned Apr 12, 2015 6:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Absolutno, saj je način, na katerega deluje v bistvu le oddaljeno namizje z pfodApp, ki pa deluje brezhibno. Nekaj v programu je narobe, da komande naprej nazaj delajo, če pa dam ukaz levo ali desno pa mi potem ne spreminja, in ostane v tem modu.
Evo, tole je modificirana kosilnica.
Potrebuje le še nekaj dodatkov, ki jih še čekam(sonar, NANO za perimeter sprejemnik).
L.p.
Pa še url videa! https://www.youtube.com/watch?v=Ikl9w_aD0Vc&feature=youtu.be
Opis: |
Ardumower, nekje proti koncu pretvorbe |
|
Velikost datoteke: |
1.6 MB |
Pogledana: |
38 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

|
Objavljeno: Ned Apr 12, 2015 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepo vidim ,da imaš original ardumower plato. A na končna stikala ,ti deluje normalno ? Ti zadevo obrne ob pritisku nanj?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Casper Član

|
Objavljeno: Ned Apr 12, 2015 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja to dela ja, samo sem moral zadnjo verzijo ardumover-master naložit, ker v prejšnji verziji so delali odbijači samo na BI-DI mode. Sam pa nisem znal poiskat v katerem delu je to povezano v primere, za tedtiranja pa mi bil bolj priročen auto mode, dokler ne izdelam perimeter sprejemnika. Oddajnik bom pa kar originalni uporabil.
L.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

|
Objavljeno: Pon Apr 13, 2015 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vseeno malo čudno ,da bi ardumower program imel napako...Pfod aplikacija mislim da je v treh varijantah. Imaš to plačljivo ali free verzijo ?
Moraš tipko za levo, desno tapniti ali jo moraš držat ,da se kosilnica obrne?
Je težko tako pomagat ,ker si verjetno prvi, ki orješ ardumower ledinio.
Tako mimogrede koliko te je priišlo ohišje z motorji in elektronika za tole? Za nož imaš verjetno tri motorje z rezilom?
Moram malo pogledat za kakšen rc avtomobilček z bluetooth krmiljem. Verjetno obstaja kakšen arduino primer na spletu ......
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Casper Član

|
Objavljeno: Pon Apr 13, 2015 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Ja za BT [slovenščina je zame španska vas] kupu aplikacijo, kar se pa krmilja tiče je pa potrebno tapnit in potem še potrdit, da server sprejme komando in izvrši. Sam bom sedaj najprej kompas montiral in skalibriral, saj je precej verjetnosti, da sem kaj zgrešil pri kalibracijah.
Mam pa originalno Tiancen kosilnico na dva motorja, tako da nisem na tekočem koliko pridejo deli. Pomoje okrog 400€ ohišje pa vse to!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Casper Član

|
Objavljeno: Pon Apr 20, 2015 5:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
No nekaj časa sem bil zaseden z drugimi opravki, sedaj pa je spet na vrsti košnja.
Ardumower je bil deležen testov v naravi. Dela, le perimeter zanka in kompas potrebujeta še dodelavo. Perimeter zanka mora biti uglašena na frekvenco 7,8KHz, to pa je zame že malce večji problem, saj moram nekako izmeriti induktivnost tuljave.
Upam, da mi bo uspelo sprejemnik prilagoditi na že obstoječi oddajnik.
Prvi testni krog
http://youtu.be/Tw_KQZpAGfw
L.p. Caspy
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

|
Objavljeno: Tor Apr 21, 2015 8:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Bravo . Lepo napreduješ.
V skrajnem primeru lahko še vedno narediš ardumower odajnik. Kaj pa je s kompasom in kako ga skalibriraš ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Casper Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2015 1:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen.
No nisem exspert ,ampak se mi zdi ,da bi moral najprej prebrati nalove ic2 vodila. To storiš s prvivim programom, ki si ga podal na prvrvem linku.
Potem ko prebereš naslove jih pa vstaviš v programe.
L3G4200D - Giroscópio 3 eixos
O primeiro programa é para o L3G4200D (datasheet), ou seja, o Giroscópio de 3 eixos do GY-80, cujo endereço I2C é 0x69 (ou 150 em decimal). Carregue o seguinte programa no Arduino :
// Programa : Teste Giroscopio L3G4200D
// Adaptacoes : Arduino e Cia
#include <Wire.h>
#define CTRL_REG1 0x20
#define CTRL_REG2 0x21
#define CTRL_REG3 0x22
#define CTRL_REG4 0x23
#define CTRL_REG5 0x24
//Endereco I2C do L3G4200D
int L3G4200D_Address = 105;
int x;
int y;
int z;
No kako to pretvoriš,bi pa tudi mene zanimalo.? Mogoče se oglasi še kakšen arduino maček?
I2C é 0x69 (ou 150 em decimal)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni