www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Repeater za mobilni telefon
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pajo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Aktiv.: 2.89

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2014 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V kleti ne živim Smile, vsaj zaenkrat ne.
Res pa je, da ima nekaj bajte spuščene stropove (kovinska konstrukcija za gips in žaluzije na oknih). Problem je v tem, da se podobno dogaja na dvorišču. Kolega mi je enkrat omenil, (telefoniranje med vožnjo) da točno ve, ko pridem domov. Ko se približam bajti s SV strani običjano nastanejo motnje. Na južni strani bajte je dvorišče in se dogaja isto. Zahodna stran je resnično katastrofa, ker je zgrajen objekt iz armiranega betona.
Pa četudi bi bile problem žaluzije, zakaj potem lahko v notranjosti bajte sosed normalno telefonira (Simobil)?

Sedaj sem "testiral" še eno zadevo. Tu pa mi vse odpove. Sem se poskušal poklicati iz stacionarca. Bil sem v jedilnici, kjer je najhujše.Signal cel čas poln. Sem pustil zvonenje približno 45 sekund. Stacionaren telefon je zvonil in zvonil neprekinjeno. Mobilnik je po nekaj sekundah prenehal zvoniti. Ok je zgubil signal. Stacionarec zvoni še naprej, brez da bi prekinil povezavo. Nakar se spet oglasi mobilnik, nekaj sekund zvoni in spet utihne. Stacionarec zvoni naprej, kar se mobilnik oglasi tretjič in spet ugasne. Stacionarec je zvonil še naprej. Prekinem povezavo. Na mobilniku najdem 3 neodgovorjene klice??? Vajo ponovim in se celotna zgodba ponovi.

Pri nas ni problemov z internetom, vsi okoliški sosedje imajo ali kabelski odstop ali preko drugih ponudnikov.

carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.57
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2014 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče pa loviš signal iz večih baznih postaj in je zato problem. Podoben je bil tu pri meni ko je moja povezava padla med bazni postaji Tezno in Bohova je bilo konec veselice. Pa sta obe 30 km daleč stran.
Priporočilo mobitela je bilo usmerjena antena in obrnit na bližnjo bazno postajo Desternik cca 20 km. In sem zamenjal sim, pri konkurenci, ki je imela slabšo pokritost je pa delalo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.36
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2014 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

verjetno je res to problem!
ena bazna je na:
stolp Tišina
Občina Tišina
Tišina 4
9251 Tišina

druga na:
Hotel Radin Radenci
Zdraviliško naselje 12
9252 Radenci

Ti si ravno vmes! Potrebno je javiti na TelekomSlovenije pa bodo preverili!

https://www.dropbox.com/s/qb9foy4qrkqgrfd/Screenshot%202014-09-10%2021.24.53.png?dl=0

pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2014 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Siljo hvala za info. Potrjuješ to, česa me je bilo najbolj strah.
Za bazno na Radinu ne vem.
Sem pa Shocked
Na Tišina 4 je mogoče marsikaj, dvomim pa, da je bazna postaja tam. RAzen če so jo skrili v cerkveni zvonik.
V neposredni bližini se nahaja tale v priponki. Čigava je potem ta, če ne Telekomova. (Google Earth). Simobil?

Pa lahko Telekomovi kaj naredijo, da se ta problem reši?

Edit: Sedaj sem šel izmerit razdalje od ene bazne do moje lokacije in od moje lokacije do druge bazne, kot je napisal Siljo. Točno padem not. Razdalji se skoraj ujemata na dve decimalki natančno (v km). Evil or Very Mad d'oh!

bazna.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  bazna.rar
 Velikost datoteke:  848 Bytov
 Downloadano:  3 krat

Nazadnje urejal/a pajo Sre Sep 10, 2014 9:51 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siljo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2014 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.mobilna-telefonija.com/mobilni-informator/pokritost/umts.html
poišči.......in najdeš S030:

S030.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  42.08 KB
 Pogledana:  6 krat

S030.jpg

pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2014 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Siljo hvala še enkrat.
Kot kaže imamo na občini poleg vsega še bazno in na mojo veliko smolo, se nahajam ravno na meji obeh. Evil or Very Mad
Jutri kličem...

satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2014 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti kar kliči. Telekomovcem se še =be ne za to. Vsaj v mojem primeru se jim ni, pa imam par sto metrov do bazne...
Nazaj na vrh
pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 22, 2014 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Siljo, a je tebi uspelo kaj?
Moja veza je odpovedala (po napovedih Satelitka).

siljo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 23, 2014 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pajo je napisal/a:
Siljo, a je tebi uspelo kaj?
Moja veza je odpovedala (po napovedih Satelitka).

žal ne ..... še (še vedno upam, da bodo odgovorila vsaj)! Sad

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 18, 2015 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

april 2015

Zanima me, ali ima kdo izkušnje s postavljanjem baznih postaj na svoji parceli se pravi ti pride zadevo urediti operater?

Tile repetirorji so enostavno predragi oz. če bi bilo možno ugodno dobiti samo glavno škatlico.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.25
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 19, 2015 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enkrat že omenjeno...

http://www.blog.uporabnastran.si/2013/02/05/femtocell-fem2cell-simobilu-voljo-le-poslovne-uporabnike/

Samo moraš imeti firmo...
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 19, 2015 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja to že ampak za pravne osebe. Ali se niso dobili tudi telefoni oz. škatle v katero si iz ene strani privijačil antenski kabel na drugi strani pa priklopil napajanje in klicni telefon vendar, da je to miniaturno, deluje za GSM omrezje mogoče tudi 3G in vanj porineš svojo izbrano SIM.

Za NMT vem, da so obstajale take škatle saj smo jo imeli doma predno so napeljali telegrafske drogove probnem je, da sem pozabil, kako se tej zadevi reče tako po naše kot v angleščini.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.25
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 19, 2015 11:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej, če imaš slab signal so možnosti:

menjaj operaterja,
uporabi SIP dostop za telefonijo preko domačega WiFi,
kupi repetitor in usmeri anteno v bazno postajo, ki je v bližini,
naredi preusmeritev na domač telefon,
se sprijazni s situacijo,
teži operaterjem za izgradnjo bazne ali pa vsaj montažo femto celice,
...

Vem, da je težko, vendar pričakovati rešitve za vsako luknjo v Sloveniji ni realnost.

Operaterji so pa tudi kar trdi pri tem, namesto, da bi prišli naproti svojim uporabnikom s težavami s signalom, jih ignorirajo, ker imajo zadosti zadovoljnih uporabnikov znotraj mest, tako da jim morebitni odliv ne povzroča sivih las.

Žal je tako. Sicer pa lahko povem, da je pri nas pokritost dobra, v tujini je to mnogo mnogo slabše urejeno, čeprav imajo teren mnogo manj razgiban = več ravnine.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni