|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 31, 2006 12:54 pm Naslov sporočila: skrajšanje cevi in kabla pri pomivalnem stroju |
|
|
Pozdravljeni,
Imam nov pomivalc, ki ima predolg el.kabel in predolge cevi za dotok vode ter odtok. Za el. kabel mi je vseeno, saj ga lahko zvijem in nekam zataknem (Če bi ga skrajšal bi mi garancija verjetno potekla??)
, ampak problem se pojavi pri ceveh. Tastare cevi smo preprosto odrezali pa ni bilo problemov. Nova cev za dotok vode pa ima na koncu-oz. začetku AQUA STOP mehanizem in ne vem ali se taka cev zamenja, "štuka" ali kaj...........je pa predolga..........pa še trda je in je ne morem zviti!!!
Tudi odtočna cev ima na koncu nekakšen gumiran obroček, da ga samo natakneš na priklop pod umivalnikom. Tudi tu ne vem ali bi lahko cev odrezal ???
Je kdo že imel podobne probleme in lahko svetuje, morda se da kje kupiti kakšne nastavke...??
In še vprašanje: Kako deluje AQUA stop? A je to elektromehanska naprava ali ima samo kakšno kroglico, ki zapira vodo ?!?!? Ker sem pri gorenjevem videl narisan znakec za elektriko na ohišju. Pri drugih tega ni bilo??
Hvala za pomoč in konstruktivne odgovore, LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.27 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 31, 2006 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
kot jez vem deluje aquastop mehansko. Če poči notranja cev, se napolni zunanja in s pritiskom vode se zapre ventil ki je v tistem odebeljenem delu (kjer pride pritrjena na vodovod). Ventil ostane zaprt, tudi če potem poči še zunanja cev.
Aquastop cev lahko zamenjaš z običajno primerne dolžine, cev za odtok pa ne vem če je pametno krajšati |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 01, 2007 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo Podboj, ja aquastop cev bi se res lahko zamenjala z krajšo, saj se odzadaj preprosto odvije........mogoče bi mi jo v trgovini zamenjali ?? Hmm....
Odtočna cev je pa priklopljena na črpalko (v ohišju) in tudi na tem delu ima gumirano "ustje", čez pa še vzmetno "žico". Bom še servis vprašal, če so oni že kdaj menjali tudi odtočno cev....ker se bojim da če odtočno cev zložim pod omarce na tla bo tista voda v cevi začela smrdeti, potem mi bo pa še iz odtoka v koritu smrdelo....sem pa slišal da topla voda kar dobro sčisti odtočni sistem tako da ne rabiš več Mr.Muscolo.......
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.27 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 01, 2007 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
nostromo je napisal/a: |
....ker se bojim da če odtočno cev zložim pod omarce na tla bo tista voda v cevi začela smrdeti, potem mi bo pa še iz odtoka v koritu smrdelo....sem pa slišal da topla voda kar dobro sčisti odtočni sistem tako da ne rabiš več Mr.Muscolo.......
LP |
V stroju vedno ostane cca 0,5L - 1L umazane vode, tako da predolga odtočna cev tukaj nima veze |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Jan 03, 2007 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
podboj je napisal/a: |
nostromo je napisal/a: |
....ker se bojim da če odtočno cev zložim pod omarce na tla bo tista voda v cevi začela smrdeti, potem mi bo pa še iz odtoka v koritu smrdelo....sem pa slišal da topla voda kar dobro sčisti odtočni sistem tako da ne rabiš več Mr.Muscolo.......
LP |
V stroju vedno ostane cca 0,5L - 1L umazane vode, tako da predolga odtočna cev tukaj nima veze |
Načeloma tista voda ni prav preveč umazana. Umazana je točno toliko, kot so umazane oprane stvari, ki jih po pranju vzamemo iz stroja.
Predolgo odtočno cev lahko mirno odrežeš - če nimaš namena kasneje prestavljati pralnega stroja na bolj oddaljeno mesto...
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni