www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

skrajšanje cevi in kabla pri pomivalnem stroju

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nostromo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19
Aktiv.: 1.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 31, 2006 12:54 pm    Naslov sporočila:  skrajšanje cevi in kabla pri pomivalnem stroju Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
Imam nov pomivalc, ki ima predolg el.kabel in predolge cevi za dotok vode ter odtok. Za el. kabel mi je vseeno, saj ga lahko zvijem in nekam zataknem (Če bi ga skrajšal bi mi garancija verjetno potekla??)
, ampak problem se pojavi pri ceveh. Tastare cevi smo preprosto odrezali pa ni bilo problemov. Nova cev za dotok vode pa ima na koncu-oz. začetku AQUA STOP mehanizem in ne vem ali se taka cev zamenja, "štuka" ali kaj...........je pa predolga..........pa še trda je in je ne morem zviti!!!

Tudi odtočna cev ima na koncu nekakšen gumiran obroček, da ga samo natakneš na priklop pod umivalnikom. Tudi tu ne vem ali bi lahko cev odrezal ???

Je kdo že imel podobne probleme in lahko svetuje, morda se da kje kupiti kakšne nastavke...??

In še vprašanje: Kako deluje AQUA stop? A je to elektromehanska naprava ali ima samo kakšno kroglico, ki zapira vodo ?!?!? Ker sem pri gorenjevem videl narisan znakec za elektriko na ohišju. Pri drugih tega ni bilo??

Hvala za pomoč in konstruktivne odgovore, LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 31, 2006 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kot jez vem deluje aquastop mehansko. Če poči notranja cev, se napolni zunanja in s pritiskom vode se zapre ventil ki je v tistem odebeljenem delu (kjer pride pritrjena na vodovod). Ventil ostane zaprt, tudi če potem poči še zunanja cev.

Aquastop cev lahko zamenjaš z običajno primerne dolžine, cev za odtok pa ne vem če je pametno krajšati
Nazaj na vrh
nostromo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19
Aktiv.: 1.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 01, 2007 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo Podboj, ja aquastop cev bi se res lahko zamenjala z krajšo, saj se odzadaj preprosto odvije........mogoče bi mi jo v trgovini zamenjali ?? Hmm....

Odtočna cev je pa priklopljena na črpalko (v ohišju) in tudi na tem delu ima gumirano "ustje", čez pa še vzmetno "žico". Bom še servis vprašal, če so oni že kdaj menjali tudi odtočno cev....ker se bojim da če odtočno cev zložim pod omarce na tla bo tista voda v cevi začela smrdeti, potem mi bo pa še iz odtoka v koritu smrdelo....sem pa slišal da topla voda kar dobro sčisti odtočni sistem tako da ne rabiš več Mr.Muscolo.......

LP
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 01, 2007 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nostromo je napisal/a:

....ker se bojim da če odtočno cev zložim pod omarce na tla bo tista voda v cevi začela smrdeti, potem mi bo pa še iz odtoka v koritu smrdelo....sem pa slišal da topla voda kar dobro sčisti odtočni sistem tako da ne rabiš več Mr.Muscolo.......

LP

V stroju vedno ostane cca 0,5L - 1L umazane vode, tako da predolga odtočna cev tukaj nima veze
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

podboj je napisal/a:
nostromo je napisal/a:

....ker se bojim da če odtočno cev zložim pod omarce na tla bo tista voda v cevi začela smrdeti, potem mi bo pa še iz odtoka v koritu smrdelo....sem pa slišal da topla voda kar dobro sčisti odtočni sistem tako da ne rabiš več Mr.Muscolo.......

LP

V stroju vedno ostane cca 0,5L - 1L umazane vode, tako da predolga odtočna cev tukaj nima veze

Načeloma tista voda ni prav preveč umazana. Umazana je točno toliko, kot so umazane oprane stvari, ki jih po pranju vzamemo iz stroja. Very Happy
Predolgo odtočno cev lahko mirno odrežeš - če nimaš namena kasneje prestavljati pralnega stroja na bolj oddaljeno mesto...

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni