www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

philips tv se je izklopil in ne noče vklopit

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sebastig
Član
Član

Pridružen-a: Sob 21 Nov 2009 21:35
Aktiv.: 0.76
Kraj: World

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2015 12:48 pm    Naslov sporočila:  philips tv se je izklopil in ne noče vklopit Odgovori s citatom

Pozdrav,
Imam star tv philips 29pt8640/12 in priklopljen d3 komunikator od telemacha. Danes zjutraj se je tv izklopil in se noče več vklopit. Ko ga priključim na elektriko led lučka sveti normalno in ko ga poskusim vklopit z daljincem pa lučka 7x zablinka nato se tv izklopi. Ko sem vzel tisto gromozansko plastiko dol se s prostim očesom nič ne vidi da bi bilo kje kaj zasmojeno le ko ga vklopim z daljincem ima tak čuden zvok kot da se dve kovini med seboj ribata, to je za nekaj trenutkov nato zvok izgine. Mi mogoče zna kdo pomagat kaj bi lahko bilo narobe?

Lep pozdrav,

S
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magma
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59
Aktiv.: 0.68
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2015 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri tem modelu običajno odpove visokonapetostni transformator. Če je defekten se tistih par sekund, ko televizor čudno piska močno segreje horizontalni transistor.
sebastig
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2015 6:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor sem gledal rezervne dele, kje bi sploh lahko dobil ta
transformator?

Zamenjava bi še šla saj je 10 pinov v polkrogu za odlotat in prilotat.

Na žalost trgovine ala čip in hte verjetno nimajo takih delov, zato bi vprašal ali kdo ve v kateri trgovini bi lahko to dobil? Je kje na štajerskem koncu kakšna trgovina za takšne stvari?

Lp
S
Nazaj na vrh
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2015 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ASWO
Gorkega 55
SLO-2000 Maribor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.80
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2015 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pokliči ti kakega prijatelja ki se na to razume in boš najverjetneje dosti prihranil- predvsem mislim živcev pa mogoče tudi kaj denarja.
sebastig
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2015 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stane hvala bom poskusil tam najt tole.

Laura na žalost nobenga ne poznam ki bi to lahko nardil. Če pa peljem tv na servis pa me stane tole od oka ene 50 eur. Za tak dnar se pa po mojem tole ne splača več. Na srečo imam še en rezervn tv ki je manjši ampak bo ok. Tegale pa če popravim bo super če pa ne pa ok sem poskusil...

Vseeno hvala za pomoč in nasvet. Se javim ko ga razstavim in če uspe.

LP
S
Nazaj na vrh
laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2015 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš voljo- dobro očisti notranjost TV-ja (sesalec) in preglej tiskanino- kakšen hladen spoj. Nič ne škodi če preventivno pospajkaš čim več sumljivih spojev.
Poglej še če ni kaj tako na oko skurjenega pri elementih.
Ne vem koliko znanja imaš o tem, tako da sem ti povedal samo osnovne stvari in upam da ti bo uspelo!
Pa poročaj kaj!

matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.68
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2015 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Zelo verjetno je res prebil VN trafo, kot je že @magma povedal. Si preveril, če se močno segreje končni horizontalni tranzistor?
Če je problem v trafotu lahko pogledam, če imam slučajno kakšnega delujočega, vendar bi rabil oznako trafota.

Lp, Matic
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sebastig
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2015 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Laura vse to bom naredil in to znam odlotat in prilotat na novo. Živce za tole imam.

Matic_scetinec nisem še preveril končnega horizontalnega tranzistorja saj čist iskreno nevem kako to preverim?

ko bom odprl plastiko trafota ki naj bi bil zanič povem oznako pa če imaš kaj doma se dogovorima.

Lp
S
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2015 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor sem se jajcal s CRT filipsi, napaka nikoli ni bila tako enostavna, je pa res da ne morem rečt ako je med njimi bil tudi natanko ta model.
Morda boš imel ti več sreče in bo res samo trafo za zamenjat Whistle

Emmm, kakšno plastiko na trafotu je treba odpirat da prideš do oznake?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lipa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39
Aktiv.: 3.83
Kraj: Lipa Beltinci

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2015 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole

ali tole bi moralo pasati

fbt41224.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  fbt41224.pdf
 Velikost datoteke:  376.92 KB
 Downloadano:  11 krat

hr8864.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  hr8864.pdf
 Velikost datoteke:  11.83 KB
 Downloadano:  9 krat

lipa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39
Aktiv.: 3.83
Kraj: Lipa Beltinci

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2015 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V zadnjem Philipsu, kjer sem menjal trafo, je res bil samo trafo fuč. Ko sem pogledal še v servisni menu na števec delovnih ur, sem našel cifro 600 in nekaj ur, lastnik pa je potrdil, da je zelo malo laufal.
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.68
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2015 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebastig je napisal/a:

Matic_scetinec nisem še preveril končnega horizontalnega tranzistorja saj čist iskreno nevem kako to preverim?

Kot že rečeno samo z rokami potipaj, če je hladilnik končnega horizontalnega tranzistorja vroč potem ko TV poizkusiš prižgati. Preden greš s prsti zraven potegni kabel iz vtičnice.
Če je vroč, je zelo verjetno kriv VN trafo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.82
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 03, 2015 9:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lipa je napisal/a:
V zadnjem Philipsu, kjer sem menjal trafo, je res bil samo trafo fuč. Ko sem pogledal še v servisni menu na števec delovnih ur, sem našel cifro 600 in nekaj ur, lastnik pa je potrdil, da je zelo malo laufal.

600 ur pa res ni nekaj ogromnega. Vsak dan 2 uri in prideš na to cifro prej kot v enem letu.

laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 03, 2015 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa ponavadi trafo tudi ne "crkne" tako brez veze-je okoli nekaj RC členov in če kateri ni v redu tudi novi trafo ne bo dolgo.
Da ne govorim o elektrolitih.
Zato sem omenil če boš imel živce...

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni