www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Cinanje utp kabla

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 8:04 pm    Naslov sporočila:  Cinanje utp kabla Odgovori s citatom

Po stanovanju je treba spelat utp kabel za mrežo vendar je problem ker ga bo treba na postrešje spelat skozi cev fi 1,5cm vendar je 2x zavita tako da RJ45 konektor ne bo šel skoz.

Zanima če ga lahko ta na postrešju skupaj zacinam ker klešč ne mislim kupovat da bom 2x konektor stisnil. Max. dolžina bo 20m!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, lahko. Sem enkrat že delal (20m kabla po šlaufih in luknjah skozi zid, na parih mestih zacinjeno skupaj). Enostavno sem žice zacinil skupaj in jih izoliral z skrčkami.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Misko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko bilo vsaj manj žic notri! Se pravi da morem vseh 8 žic skup zacinat vsako posebaj izolirat in potem skrčko gor! Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekako tako. Jaz sem vse žice najprej razpletel, nataknil prek vseh veliko skrčko, nato na vsako žico malo skrčko, zacinil žice skupaj in pogrel vse skrčke. Je precej mučno, ja Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Kralj
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18
Aktiv.: 0.83
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj pa nebi potegnil UTP kablov kolikor jih pač rabiš in normalno namestil RJ45 konektorje. Klešče, če jih nimaš pa si sposodiš v najbljižji računalniški trgovini.

Lep pozdrav
Marko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Misko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če jih bodo posodili??? Bom vprašal jutri
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jjakob je napisal/a:
Ja, lahko. Sem enkrat že delal (20m kabla po šlaufih in luknjah skozi zid, na parih mestih zacinjeno skupaj). Enostavno sem žice zacinil skupaj in jih izoliral z skrčkami.

Si potem opazil kakšne izgube v kablih?

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jjakob
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Internet deluje vredu, direktnega prenašanja datotek pa nisem testiral.

EDIT: pognal sem ping do računalnika na drugi strani. Rezultat je sledeč:
Statistika preverjanja dosegljivosti za 192.168.0.2:
Paketov: Poslanih = 100, Prejetih = 100, Izgubljenih = 0 (0% izguba),
Povprečni čas v milisekundah:
Minimum = 0ms, Maksimum = 3ms, Povprečje = 0ms
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 5:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem ga tudi tako zacinil pred kakšnim mesecem, pa za enkrat ne vidim slabšega delovanja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko bi se zavedali, po kakšnih gnilih kablih gre nekje precej hitra internetna povezava na precej dolgih razdaljah in na kakšen katastrofalen način so kabli spojeni in na koliko mestih Rolling Eyes
Za tistih nekaj 10 metrov po hiši ni noben problem če je utp kabel 1x ali 2x spojen, še posebej če je to lepo zacinjeno in parice lepo posukane nazaj.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni