|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
retro-guy Član

Pridružen-a: Tor 20 Avg 2013 23:25 Prispevkov: 170 Aktiv.: 1.18 Kraj: Celje/Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 24, 2015 7:50 pm Naslov sporočila: RAFENA stadion 2 (restavriranje) TV |
|
|
Televizor je iz leta 1960/1961 in izvira iz Nemčije. Ima zelo lep ameriški izgled, poleg tega tudi lepo leseno ohišje, se vidi da je kvalitetne izdelave ter precej očuvan.
V njem so vsi elementi še originalni, kondenzatorji so skoraj vsi zanič, nekateri prebiti drugi čisto razpokani,glede elektronk ima vse originalne razen 3-ih od 22-ih, in sicer v ojačevalcu in IF-u.
Glede katodne cevi, nevem v kakšnem stanju je, ampak imam eno rezervno, tak da to nebi smelo biti problem ...
Ima pa zelo veliko kondenzatorjev, sem preštel in jih je okoli 40, veliko za televizor. Ko sem jo dobil, mi je prejšni lastnik povedal, da bi naj imela tudi radio, kar je mogoč logično za tako veliko število kondenzatorjev ampak to bomo še videli, če ga res ima.
Prvo moram dobiti prave kondenzatorje nekje ...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.03 MB |
Pogledana: |
6 krat |

|
|
1.21 MB |
3 krat |

|
|
648.21 KB |
8 krat |

|
|
976.62 KB |
2 krat |

|
|
209.56 KB |
7 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pon Avg 24, 2015 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni mi popolnoma jasno - si televizor našel v gozdu, ali si tja nesel slikat?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

Pridružen-a: Tor 20 Avg 2013 23:25 Prispevkov: 170 Aktiv.: 1.18 Kraj: Celje/Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 24, 2015 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
mujo je napisal/a: |
Ni mi popolnoma jasno - si televizor našel v gozdu, ali si tja nesel slikat? |
Ne ,ob gozdu imam brunarico, kjer sem TV hranil, dokler sem našel čas zanj, ter ga sprotoma slikal med transportom v delavnico.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Sob Avg 29, 2015 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Originalni kondenzatorji so totalno zanič, saj imajo razpoke, so čisto krhki in ko sem jih pomeril z multimetrom so nekateri prebiti, drugi pa se obnašajo kot upori ...
Dobil nekaj novih kondenzatorjev za zamenjavo ...
|
640.32 KB |
4 krat |

|
|
668.68 KB |
10 krat |

|
|
737.02 KB |
8 krat |

|
|
564.39 KB |
9 krat |

|
|
676.53 KB |
6 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitchW Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2014 20:58 Prispevkov: 568 Aktiv.: 4.28 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Avg 30, 2015 3:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Zamenjaj vse kondenzatorje, ki so v vizualno slabem stanju. Če želiš izviren izgled, lahko poskusiš sprazniti ohišja starih kondenzatorjev (uporabiš fen, da stališ katran) in v steklene cevke skriješ nove kondenzatorje.
Vidim, da so v aparatu tudi značilni vzhodnonemški upori, priporočam, da preveriš kako kaj držijo vrednosti, saj olivnozeleni z barvnimi pikicami radi pridobijo na vrednosti (najbolj tisti nad 470k ohmov). V Sonnebergu (radiu), ki sem ga letos obnavljal so nekateri upori pridobili tudi za več kot 100% večje vrednosti, posledica je bila med drugim tudi totalna neodzivnost magičnega očesa... npr. namesto 2M je upor meril 5M itd.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Pon Avg 31, 2015 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Televizor se je prižgal brez problema, brez ognja in dima
Seveda še pa ima probleme, saj sem samo zamenjal poliestrske kopndenzatorje, vse ostalo elektrolitski+filter kondenzatorji so pa še originalni ter selenski usmernik !
Ko prestavljam kanale je nekaj odziva na sliki, postaja tudi bolj svetlo ter nekaj prihaja iz zvočnikov, najverjetneje tuner potrebno sčistiti, mogoče kak kodnenzator še skrit v njem.
TV napajanje je 220V ampak iz vtičnice prihaja 240V, v njem je pa en manjši transformator, ki dovaja napetost za nekaj grelcev elektronk, ki je pa originalen.Na njem piše primar: 220V ampak dobiva pa 240V kar je potem logično da bo njegov izhod dosti večji( namesto 6.3V je 7.8V).
v IF sem tudi nekaj odkril, dve odrezani žici zviti skupaj, pogledal na shemo in po shemi naj bi bil vrtljivi spremenjliv kodnenzatopr med EF80 on EF184.
Zmeril sem tudi mA na katodi PL36 in je med 100-120 mA ,na shemi nič ne piše koliko bi moralo biti ?
sebastiant je napisal/a: |
Na četrti sliki je Frolyt kondenzator, nikakor ga ne dobim nikjer, ni važna vrednost, rabim ga samo, da izdelam nove papirne ovoje za replike.
Prodaš kakšnega, mogoče posodiš?
Na tem mestu bi še vprašal ali je kdo lastnik papirnih kondenzatorjev Ducati?
Tudi te rabim za replike. |
Na žalost imam namen spraviti TV v original stanje, tako, da bom potreboval stare kondenzatorje bolj kot ne.
mitchW je napisal/a: |
Zamenjaj vse kondenzatorje, ki so v vizualno slabem stanju. Če želiš izviren izgled, lahko poskusiš sprazniti ohišja starih kondenzatorjev (uporabiš fen, da stališ katran) in v steklene cevke skriješ nove kondenzatorje.
Vidim, da so v aparatu tudi značilni vzhodnonemški upori, priporočam, da preveriš kako kaj držijo vrednosti, saj olivnozeleni z barvnimi pikicami radi pridobijo na vrednosti (najbolj tisti nad 470k ohmov). V Sonnebergu (radiu), ki sem ga letos obnavljal so nekateri upori pridobili tudi za več kot 100% večje vrednosti, posledica je bila med drugim tudi totalna neodzivnost magičnega očesa... npr. namesto 2M je upor meril 5M itd. |
Čisto vsi kondenzatorji so v precej slabem stanju, nekateri prebiti, drugi čisto razpokani.Zdaj ko vidim, da je TV obnovljiv in kaže dobre znake se bom bolce podal v njega.
|
547.72 KB |
8 krat |

|
|
531.9 KB |
1 krat |

|
|
546.94 KB |
0 krat |

|
|
577.04 KB |
0 krat |

|
|
593.13 KB |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 01, 2015 7:45 am Naslov sporočila: |
|
|
retro-guy je napisal/a: |
sebastiant je napisal/a: |
Na četrti sliki je Frolyt kondenzator, nikakor ga ne dobim nikjer, ni važna vrednost, rabim ga samo, da izdelam nove papirne ovoje za replike.
Prodaš kakšnega, mogoče posodiš?
Na tem mestu bi še vprašal ali je kdo lastnik papirnih kondenzatorjev Ducati?
Tudi te rabim za replike. |
Na žalost imam namen spraviti TV v original stanje, tako, da bom potreboval stare kondenzatorje bolj kot ne.. |
Veliko dela bo, a po tvojih prejšnjih obnovah si natančen in obnove so tudi lepe.
Zanimivo, le slikaj in opiši tudi to obnovo,
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Tor Sep 01, 2015 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
vrtanje kondenzatorjev in vstavljanje novih za original look
Jih je precej nekaj,sem pa jezen ko so mi na TRM audio poslali nekaj belih in nekaj ruenih hotu sem pa samo rumene ...
|
811.32 KB |
10 krat |

|
|
525 KB |
7 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Ned Sep 06, 2015 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tv zdaj deluje dokaj spremenljivo ima pa še nkeaj manjših težavic
Filter kondeztaroji so še originalni ,ter je tudi silicijski usmernik.
na slikah se vidijo monte in linije, ki pa najverjetneje prihajajo po kabelski ,
sem poskušal priklopiti DVD z VHF modularjem ampak nič ne dobim na sliki/tunerju, meke črte se poznajo, nič zvoka, tako, da se frekvence ne pokrivajo ...
kako bi lahko spravil na TV signal oziroma video brez distorcij ? nevem niti kje bi dobil informacije za frekvence tunerja in podobno da bi spravil signal vanj
na tej sliki se so neke horizontalne črte ?? |
|
364.3 KB |
0 krat |

|
|
351.8 KB |
0 krat |

|
|
561.99 KB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni