www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Meritev napetosti in toka akumulatorja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ignis
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38
Aktiv.: 2.78
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2015 6:39 pm    Naslov sporočila:  Meritev napetosti in toka akumulatorja Odgovori s citatom

Zdravo!

Imam električno kolo z akumulatorjem 48V 10Ah LiPOFe4 16S; želim kupiti - montirati merilec, ki bo:
- konstantno prikazoval napetost ter
- Tok , ki ga "vleče" motor(frekvenčni)
- ... ostalo kaj pač se da računati - prikazovati na aparaturi med vožnjo

Gledal sem to:
17,6€
ali to
http://www.banggood.com/50A-DC-Digital-Multifunction-Power-Meter-Energy-Monitor-Module-Voltmeter-Ammeter-With-Shunt-p-996110.html 10€

Komentarji in nasveti dobrodošli.

Podvprašanje, ti inštrumenti potrebujejo svoj vir napetosti za delovanje ali se kar napajajo z napetostjo akumulatorja?

Hvala!
Lp

SKU274207(1).jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  14.04 KB
 Pogledana:  3331 krat

SKU274207(1).jpg

75944(2).jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  117.75 KB
 Pogledana:  2 krat

75944(2).jpg

pirpy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Aktiv.: 3.26
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2015 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi vzel onega ki ima shunt upor saj tam ni treba močnostne žice vlečt do števca in nazaj.Drugače sta pa oba precej netočna a za tvoj namen dobra.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2015 8:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tretja in najboljša opcija, ki ti računa tudi SOC in je dejansko namenjena uporabi, kot jo imaš ti:
http://www.ebay.co.uk/itm/301563035668?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Fino je, ker je shunt dislociran (pri tisti HK zadevi mora "glaven kabel" iti čez napravo, tule je shunt ločen. Pazi pri naročilu, da naročiš verzijo za dovolj visoko napetost (ene gredo le do 40 V, druge tudi to 60 V). Napaja se seveda iz glavnega akumulatorja.

LP, g

Hoden
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Nov 2008 13:00
Aktiv.: 1.03
Kraj: Postojna/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2015 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav zastopim bi ta merilnik dobro deloval tudi pri mojem akumulatorju, katerega uporabljam pri vikendu -http://waveinverter.co.nz/FM100

Nazadnje urejal/a Hoden Tor Okt 13, 2015 10:35 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ignis
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38
Aktiv.: 2.78
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2015 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Pazi pri naročilu, da naročiš verzijo za dovolj visoko napetost (ene gredo le do 40 V, druge tudi to 60 V). Napaja se seveda iz glavnega akumulatorja.

Hvala za link in nasvet, trenutno sem naročil tistega z banggooda, za "prvo silo" toliko za orientacijo, da vedno vidim napetost - volte, zanima me, koliko se napetost "seseda" pri obremenitvah.
Baterija je stara 3 leta in je začela malo "kašljat", pred tem sem imel 3 leta svinec in je bil vloženo/dobljeno super naložba (aku=30€/leto , prevoženih 3000km/leto, življenjska doba akujev=3 leta.
Sedaj sumim da me pri teh BMS "živcira".

Vprašanje; dejanska napetost je med 53,6(polni)-50,5(prazni) pri polnjenju max. 58,6V, je pa baterija definiran kot 48V.
Lahko uporabim tester kapacitet tistega s tvojega linka 8V-50V, ali moram izbrati rang višjega?

Lp,V

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni