www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

zadnji brisalec se ne vrne na izhodiščno lego
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 30, 2006 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta Citroen ima včasih res nore ideje kako zakomplicirat stvari Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nostromo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19
Aktiv.: 1.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 02, 2006 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

podboj je napisal/a:

Ta motorček in "zobničje" je naredil BOSCH, tako da Citroen ni imel kaj dosti zraven. Je pa res da so se nemci velikokrat čudili ruskim stvarem kako lahko delujejo........SVETA PREPROŠČINA

Motor in prenosi delujejo, kontakte sem našprical z sprejem (USTREZNIM!!=se učim iz drugih postov), tudi cev za vitrex tekočino sem uspel pripeljati iz ohišja, ampak sedaj pa ne najdem v Lj. trgovinah silikonske cevke z notranjim premerom 3mm....... Evil or Very Mad
poizkusil sem povezat tudi s PVC cevko (iz Merk...) pa mi ob spoju pušča--ne dobim pa tako majhne objemke, cca.5mm!!!! Evil or Very Mad
-spraševal sem tudi v Motoma....in renaultovem servisu za "tapravo" gumijasto cev
Če ima kdo kakšno idejo kje bi dobil drobno silikonsko cevko ali pa 5mm cevno objemko mu bom zelooo hvaležen..

LP
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 02, 2006 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej Rosil d.o.o. iz LJ, če imajo kaj na zalogi. Za objemke pa ne vem.

Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
GJ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51
Aktiv.: 4.17

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 02, 2006 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nostromo je napisal/a:
Če ima kdo kakšno idejo kje bi dobil drobno silikonsko cevko ali pa 5mm cevno objemko mu bom zelooo hvaležen..

V Sloveniji izdeluje silikonske bužirke/cevke Trival kompoziti iz kamnika, dogovori se za vzorec.. Very Happy

LP GJ
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 02, 2006 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nostromo je napisal/a:
podboj je napisal/a:

Ta motorček in "zobničje" je naredil BOSCH, tako da Citroen ni imel kaj dosti zraven. Je pa res da so se nemci velikokrat čudili ruskim stvarem kako lahko delujejo........SVETA PREPROŠČINA

Tole me je spomnilo na američane, ki so za prvo vesoljsko odpravo porabili več milijonov, da so razvili kuli, ki piše v breztežnostnem prostoru. Kaj so naredili rusi? Uporabili so navaden svinčnik Laughing
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 02, 2006 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

podboj je napisal/a:

Tole me je spomnilo na američane, ki so za prvo vesoljsko odpravo porabili več milijonov, da so razvili kuli, ki piše v breztežnostnem prostoru. Kaj so naredili rusi? Uporabili so navaden svinčnik Laughing

Odlomljena (PREVODNA!) grafitna konica lahko v breztežnostnem prostoru zaide marsikam in povzroči marsikaj .

Dovod vitrexa skozi os je pa res nerodno izveden. Če so pozimi izhodne luknjice malo zamašene, O tesnilo pa malce otrdelo, bo tlak pognal vitrex mimo tesnila med zobnike d'oh! .
Igor

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 02, 2006 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš res uporabil silikonsko cevko lahko z navadno kabelsko vezico cevko precej močno stisneš.
nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 02, 2006 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Highlag je napisal/a:
Če boš res uporabil silikonsko cevko lahko z navadno kabelsko vezico cevko precej močno stisneš.

Sem probal, pa ni dovolj dobra, nato sem ovil z različnimi žicami in z kleščami zavil, pa se vedno zaviti del žice odlomi..........
Sedaj sem pa kar zalepil in bom jutri videl kaj bo nastalo.......

Hvala vsem za ideje in komentarje, LP
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 03, 2006 12:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav vidim, si v os pritrdil kovinsko cevko - podobno kovinski "minci" od kemičnega svinčnika. In cevka se vrti skupaj z brisalcem?
Na silikon se primejo samo namenska lepila in tudi sicer dvomim, da bo zdržalo tlak pri zamašenih šobah. Kovinska cevka bi morala biti nazobčana kot smrekica, in silikonska cevka stisnjena na njo z objemko.
En zanimiv način objemke, ki bi zanesljivo deloval tudi na nenazobčani kovinski cevki, sem pravkar našel v izmenljivem (En ročaj, križni in navadni izvijač pa na nasprotnih koncih isteg stebla) izvijaču iz Merkurja. Wisvo tools profi za 400Sit. Objemka se privijači po konusnem navoju in stisne 4 peresa, da stisnejo steblo izvijača.
Igor

nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 03, 2006 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"Če prav vidim, si v os pritrdil kovinsko cevko - podobno kovinski "minci" od kemičnega svinčnika. In cevka se vrti skupaj z brisalcem? "
Točno tako Igo!!
Na "kovinsko minco" -(2mm medenina)- je treba pritrditi cevko, ki ima zunanji premer 5 mm, vse dosedanje cevne objemke pa so najmanj 7mm-trske.......sem še malo v conra....katalog pogledal k modelarjem pa ni nič takega.....
Pa kakšni medicinski aspiratorji bi tudi lahko imeli kaj podobnega....

LP
Nazaj na vrh
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.24
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 04, 2006 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

silikonsko cevko lahko dobiš pri kakem modelarju-se uporabljajo za dotok goriva (metanol) v motorčke.
Kako dolgo pa rabiš,bom pogledal v delavnici če je še kje kakšen kos...
lp

lado
P.S
aja objemko najlažje narediš iz vzmeti,katero malo odviješ,da se razširi,nato skupaj natakneš,spustiš in ko se vzmet zvije nazaj zelo stisne cevko....
Nazaj na vrh
nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 06, 2006 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
obveščam vas da je uporabljena cevka, premera 3mm odločno premajhna in ne zadrži pritiska, ki ga ustvarja "pumpa"-motorček, zato sem še malo modoficiral stvar in uporabil 6mm cevko, ki poteka čez os brisalca, gor sem direktno priklopil original gumi cev+objemko=stvar deluje.

LP
Nazaj na vrh
ana2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Dec 2011 13:24
Aktiv.: 0.40

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 16, 2015 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ni skrivnost, katero mast si uporabil, ko si sestavljal motorček ?
ana2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Dec 2011 13:24
Aktiv.: 0.40

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2015 7:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne ve nihče katero mast uporabiti?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni