www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vprašanje okrog esp8266
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2016 11:35 pm    Naslov sporočila:  Vprašanje okrog esp8266 Odgovori s citatom

Nadaljujem testiranje darila iz te teme. Prišel sem do modulčka ESP8266. Zadevo sem poskusil s terminalom a se ne odziva na AT komande. Pravzaprav vrača tisto kar pošljem. Če izvedem reset, dobim prikaz na fotografiji. Imam dva modulčaka. Oba delata enako. Poleg terminala sem probal še putty. Rezultat je enak. Verjetno je potrebno naložit drug firmware? Na spletu je tega toliko, da se enostavno ne znajdem. Lako kdo svetuje s prve roke?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2016 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

za AT komande obkljukajte CR=CR+LF in +CR.

Možno tudi da ima Cloud FW, ampak če vrača tisto kar pošljete je to bolj znak FW firmware. Tista "nesnaga" na začetku je izpis bootloaderja pod baudom 74880.

Opis AT komand je na voljo tukaj: [Document list 4A-4B] ESP8266 AT Commands.

Lp, Bojan

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 06, 2016 1:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo jaz sem uporabil serijski vmesnik od Arduino ide. Nastavitve so obkrožene na spodnji sliki. Z obema, terminal in Putty, pa nikakor ni šlo. ESP8266 z AT firmwareom zahteva za vsakim ukazom "\r\n", tj, ko pritisneš Enter mora dejansko poslati še "novo vrstico". Tukaj je nekaj napisanega okoli Putty-ja.

Serijski_Arduino.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  35.43 KB
 Pogledana:  26 krat

Serijski_Arduino.JPG

Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 06, 2016 7:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poisci program ESPlorer , podpira tudi AT komande. V programu s kliki pošiljaš AT komande, toliko da boš vsaj videl ali dobiš prave odgovore.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 06, 2016 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za odgovore. Očitno je res težava terminal oz. putty. Z arduino terminalskega vmesnika se modulček odziva. Sedaj imam drugo delo... nadaljujem zvečer Wink.
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2016 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme. Danes sem se malo igral z modulčki ESP-12E. Priklopil sem vse po navodilih ampak mi ob priklopu napajanja utripne ledica in to je to. Na komando AT se ne odziva. Kaj bi še bilo lahko narobe?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mars
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 13:03
Aktiv.: 0.42
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2016 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče baudrate (9600 ali 115200)
mogoče imaš obrnjena rx, tx. Se je že dogajalo da oznake niso bile prave
pošiljaš CR+LF na koncu? uporabljaš Esplorer?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roadracer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2016 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mars je napisal/a:
Mogoče baudrate (9600 ali 115200)
mogoče imaš obrnjena rx, tx. Se je že dogajalo da oznake niso bile prave
pošiljaš CR+LF na koncu? uporabljaš Esplorer?

Baudrate sem probal oboje. TX/RX sem za foro zamenjal ampak ni efekta. CR+LF tudi pošiljam. Esplorer sem si pa ravno naložil in bom probal. Uporabljam en cenejši USB/TTL (3,3V) konverter, ki je sicer namenjen za XBee. A bi lahko bila v tem težava?
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2016 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Roadracer je napisal/a:
ob priklopu napajanja utripne ledica in to je to. Na komando AT se ne odziva.

Popolnoma nič ti ne pošlje (niti kaj neberljivega) ali se ne odziva na AT komande? Tu je namreč razlika, če daš Baud na 74880 boš videl izpis bootloaderja in na tak način bi lahko recimo videl, če gre sploh v Boot from Flash mode (imaš pull-upe na ustreznih pinih?) ali gre v UART Bootloader mode.

LEDica je namreč vezana iz 3.3V preko upora direktno na TXD linijo (ko se nekaj pošilja, LED sveti).

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Roadracer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2016 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mars hvala. Tale namig z Esplorerjem je bil koristen. Povezal sem se na baudu 115200.

Kako zdaj naložim Arduino skico?
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2016 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne dolgovezim, tukaj imaš vse razloženo.
Roadracer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2016 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi je uspelo. Na kratko GPIO0 iz VCC na GND. Na računalniku pa v Arduino 1.6.5 dodati podporo za ESP8266. Testiral sem z iskanjem omrežij in dela super. Za tako malo stvarco ima zmogljiv sprejem.
Nazaj na vrh
Cule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Maj 2011 14:50
Aktiv.: 0.67
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2016 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z WiFi modulom ESP8266 (ESP-01) ki služi kot Server želim pošiljati izmerjeno razdaljo (ultrazvočni senzor) Clientu v Visual Basicu, kjer bi zajemal podatke. WiFi modul in senzor sta priključena na Arduino UNO-(ATmega 328).

Težavo imam pri komunikaciji z AT komandami med ESP8266 in arduinotom. Zanima me zakaj se mi na serijski vmesnik ne izpisujejo normalne črke/besede ampak je zraven polno nekih neberljivih znakov? (Slika)

V primeru da sem na Wifi modul priključen direktno preko RX in TX pina na Arduinu in AT komande ročno vpisujem (Brez kakršnekoli kode na Arduinu), pa na serijski vmesnik dobivam normalne - lepe odzive.

*Modul napajam z zunanjim virom - usmernik.

serial.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  19.79 KB
 Pogledana:  38 krat

serial.PNG

ESP_ATC_WebServer_1.rar
 Opis:
Koda v Arduino

Download
 Ime datoteke:  ESP_ATC_WebServer_1.rar
 Velikost datoteke:  938 Bytov
 Downloadano:  2 krat

Nazaj na vrh
Fanest
Član
Član

Pridružen-a: Pet 30 Sep 2011 1:02
Aktiv.: 0.10
Kraj: Fjardabyggd

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 18, 2016 5:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Cule mogoče da se ESP resetira tolikokrat namreč vedno ko se resetira pošlje kup brezveznih znakov. Preveri povezave, voltaže (3.3V!), daj večji kondenzator med VDD in VSS.

Še vedno pa ne razumem kako imaš to povezavo narejeno, mogoče zato ker nisem nikoli uporabljal arduinota.... Kdaj dobiš te znake in kdaj ne.

Namreč ESP lahko prek navadnega USB-RS232 konverterja direkt priklopiš na računalnik, isto lahko narediš tudi z mikrokontolerjem. Potem pa lahko v programu kot je RealTerm ukaze iz enega porta prenašaš na drugega, in vmes opazuješ vse kar se dogaja na terminalu - zelo preprosto za ugotavlajnje napak v kodi na mikrokontrolerju.
Nazaj na vrh
Roadracer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 18, 2016 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V tem primeru se mi zdi, da se ti ESP resetira. Poglej kaj in kako imaš priklopljeno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni