www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dvojna grafika?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zamot1
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 15:11
Aktiv.: 0.66

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 29, 2016 12:29 pm    Naslov sporočila:  Dvojna grafika? Odgovori s citatom

Na prenosniku HP ProBook 450 imam dve grafike Intel Grapich 520 in AMD radeon R7 M340 in se mi postavlja vprašanje kdaj kakšna deluje. V helpu nekaj piše da se pojavi ikona v zgornjem desnem kotu če dela AMD in da se da to vklapljati in izklapljati. V Catlays control centru ne nejdem, se navodila in dejansko stanje nekaj ne ujema? Ne najdem tega pa sem že kar nekaj prebrskal po in prosim za razlago če je kdo že "doktoriral " na tem Sad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.87
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 29, 2016 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni treba ravno doktorata...
Desni klik na neko xxx.exe bližnjico (npr. neke igre), Run with graphics processor, in izbereš s katerim gpu-jem/grafično kartico se bo odpirala ta igra.
Spodaj v istem meniju imaš še Change default graphics processor...
V ATI-AMD/CCC-ju, mislim da pod Power, je spet nek Switchable Graphics Global ali Application Settings in se poigraj z nastavitvami.
Lahko preveriš tudi v biosu (mislim, da je F10 ob vklopu kompa) pod System Config/Switchable Graphics Mode-Fixed ali Dynamic, nekaj takega.

zamot1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 29, 2016 4:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala bom probal.
Nazaj na vrh
zamot1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 29, 2016 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem nekaj našel, je pa večina aplikacij zaklenjena na Power saving in ne morem zamenjati. Ali slučajno veš kako jih odklenem? Iščem in iščem, toda ne najdem, vračam se ženi domov Very Happy
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 29, 2016 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole od HP-ja si preberi, sploh Dynamic in Fixed mode. Mogoče najdeš rešitev.
Poročaj.

zamot1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 01, 2016 10:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CCC pri meni je precej drugačen in po mojem mišljenju imam problem z zaklenjeno možnostjo spremembe iz Power saving na High performance. Sem posodobil driverje za obe grafični, tisto desni klik na ikono in izbira grafike se mi ne ponudi, lahko da mi manjka kakšen driver, prenosnik je bil prednaložen samo z DOS-om driverje sem naložil iz hp suporta, in imam licenčne win 8,1. Sumim da nisem prijavljen kot skrbnik?
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 01, 2016 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, lahko poizkusiš kot administrator a ga moraš najprej narediti vidnega, da se z njim sploh lahko logiraš.
Windows tipka + X (ali desni klik na Start) ti odpre meni kjer izbereš Command Prompt (Admin) in v oknu vpišeš ukaz:
net user administrator /active:yes
nato se odlogiraš-LogOut (izpis) in moral bi se poleg tvojega računa/imena pojaviti tudi administrator s katerim se vpišeš, počakaš še, da se zmelje namizje in poizkusiš kako se zdaj obnaša CCC.

p.s.
Pa administratorja ne pozabi zaščititi z geslom. Prav pride ob reševanju sistema ali napak pri ostalih uporabnikih/ku, ki imajo bodisi težave z virusi, samim računom itd.

zamot1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 01, 2016 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem prijavljen kot skrbnik z lokalnim računom, tako da to ni vzrok. V Bios-u lahko izbiram med HG hibridna grafika ali UMA grafika?, izbrana je HG. Očitno bom moral sformatirat in še enkrat naložit brez integrirane grafike Shocked Sad počasi zmankuje idej, bo treba malo dalj prespat.
LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni