www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

winxp zaustavitev računalnika
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
milans
Deda
Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36
Aktiv.: 0.70
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 9:49 pm    Naslov sporočila:  winxp zaustavitev računalnika Odgovori s citatom

Danes sem na starejšo mašino instaliral vinxp-pro sp1. Vse dela OK, ko pa dam ugasnit računalnik gre na zaustavitev sistema.
Nato pa namesto da bi se ugasnil mi napiše da lahko računalnk varno ugasnem(ročno).
Preden sem na novo namestil xp-je se je mašina ugasnila sama.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
m.matic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43
Aktiv.: 0.80

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzrok je nekaj v ramih če se dobro spomnm... Je pa treba obkljukat v power managementu!

slo-tech je za računalniške zadeve!

LP
Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam enak problem. SP2 naj bi odpravil težavo (tako piše na strani od M$), vendar je pri meni ni, čeprav ima inštalacijski CD za Okna zraven že SP2.
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

offtopic;

Nikoli ne zaustavljam sistema softwerko. Kratek pritisk na tipko za vklop "reši" zadevo.
Računalnik se prav tako "varno" zaustavi. Zaustavitev pa je še bistveno hitrejša.

Domenius
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če naredim tako kot praviš, se mi računalnik sploh ne začne zaustavljati. Sem primoran uporabljati softwersko zaustavljanje. Dobro da je to na računalniku, ki ga uporabljam samo za testiranje stvari.
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Domenius je napisal/a:
Če naredim tako kot praviš, se mi računalnik sploh ne začne zaustavljati. Sem primoran uporabljati softwersko zaustavljanje. Dobro da je to na računalniku, ki ga uporabljam samo za testiranje stvari.

Če tipko za vklop držiš kakšne 4 sekunde bi se skoraj moral ugasnit.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Brozzy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Sep 2006 8:09
Aktiv.: 0.92
Kraj: Zagorica -> Dobrepolje -> Grosuplje -> Slovenija

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je to s tiščanjem tipke tudi varen izklop? Pri meni se začne zaustavljati po dvokratnem kliku na gumb start.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
matijap
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24
Aktiv.: 0.97
Kraj: Žirovnica, LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oba moja računalnika se po nekajsekundnem tiščanju tipke ugasneta takoj, brez postopka, značilnega za "varen izklop".
Nazaj na vrh
GJ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2007 12:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izbereš..
Control Panel\Power Options\Advanced\When I press the power button on my computer\Shat down

LP GJ
Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2007 1:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal "kratek pritisk na tipko" - tako sem mislil tudi jaz. Tisto 4 sekundo tiščanje tipke ni pravilna zaustavitev in je verjetno namenjena zgolj zasilnemu ugašanju, če je kaj narobe s sistemom.
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2007 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje mnenje je, da je še vedno najbolje ugašati ročno, ko "pobiješ" vse kar je zagnano. Sem se precej trudil in bral okoli tega in na koncu obupal. RAID v katerem sta diska (raid že na motherboardu) ni nikoli prenesel softwerskega izklopa in je bil vedno potreben rebuild (sicer nič hudega, pa vendar). Polek tega je zelo nerodno slučajno dotikanje power tipke (če nehote rukneš vanjo) se potem vse skupaj sesede in potrebno je čakati na nov zagon. Štiri sekunde tiščanja pa uporabljam samo v extremnih primerih Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2007 9:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ročni shutdown ali pritisk na tipko naredi isto. Razen pri starih računalnikih, ki ob pritisku na gumb samo izklopijo napetost. Računalnik se včasih noče izklopiti iz več razlogov. Včasih se ob izklopu zaganja/poganja neka aplikacija, ki hoče imeti potrditev (klik) od uporabnika. Ker je konzolno okno že zaprto, se opozorila ne vidi, sistem pa vseeno čaka. Drugi razlog za neizklop je mreža (najbolj pogost razlog). Če nekaj ni povsem prav konfigurirano (ta hip na pamet ne vem kaj) in je mrežni kabel ob ugašanju računalnika izpuljen iz mreže (ni link up signala), se računalnik ne ugasne. Rešitev JE na internetu.

RAID: shutdown lepo pospravi tudi RAID. Preverjeno na veliko machinah. Če ni tako, pomeni, da je nekaj narobe instalirano. Napačni driverji, nastavitev RAIDa v biosu ni prava (to še posebej velja za onboard RAID controllerje, kjer default tovarniška nastavitev za controller ponavadi NI prava),...

WIN XP: Pravi je service pack 2!! Shutdown sicer deluje normalno tudi pri SP1.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2007 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočam uporabo Microsoftove baze znanja. Tam je tudi članek o omenjenem problemu.
Tiščanje na tipko NI varen izklop, je nenaden izklop napajanja.
Kaj naredi kratek pritisk na tipko je možno nastaviti v Control Panel > Power Options > Advanced.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2007 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Domenius je napisal/a:
Silvo je napisal "kratek pritisk na tipko" - tako sem mislil tudi jaz. Tisto 4 sekundo tiščanje tipke ni pravilna zaustavitev in je verjetno namenjena zgolj zasilnemu ugašanju, če je kaj narobe s sistemom.

Tako je, mislil sem kratek pritisk. Zaustavitev na tak način je navidez krajša, če prav se zgodi klasičen izklop. Odpade iskanje menuja za izklop z miško.

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2007 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam kar hibernacijo na gumbu za vklop. Ponavadi je še hitrejši izklop...
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni