www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Neprimerne opazke posledica nerazumevanja in lenobe!

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Blisk1
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Aktiv.: 2.29
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2016 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rok3232 je napisal/a:
Kakšna je pa kaj natančnost? Kako se to obnese od 0,1 do 0,3 mm ali lahko to nastavljaš natančnost ali pa je nekje v tem območju in ne moreš vplivati na njo.

Kako je pa kaj s hitrostjo tiskanja 'Blisk1'' ? Nisem zasledil podatka.

hitrost je odvisna od kvalitete se pravi natančnosti, menjaš lahko šobe od 0,1 do 0,4 vse ostalo nastavljaš v slicerju naprimer.
Meni se je zadeva ustavila predvsem pri nastavitvah, sicer je tiskanje vsaj zame dovolj kvalitetno.
Če želiš večjo hitrost boš moral zamenjati glavo za V6.
Je pa tako, da dokler ne obvladaš vseh nastavitev, boš težko dosegel full kvaliteto.
meni zaenkrat še ni uspelo, ker tisti, ki obvladajo bolj kot ne ne želijo deliti znanja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.69
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2016 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Blisk1 je napisal/a:
ker tisti, ki obvladajo bolj kot ne ne želijo deliti znanja.

A res?
http://reprap.org/wiki/Print_Troubleshooting_Pictorial_Guide
http://manual.slic3r.org/
https://www.youtube.com/user/ThomasSanladerer/videos
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=37976
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=37975
...

Skrivnost je v razumevanju delovanja točno tvoje naprave, ter razumevanju kateri parametri kako vplivajo na njeno delovanje.
Pri spoznavanju vpliva določenega prametra boš napredoval hitreje, če boš spreminjal le po en parameter na enkrat.
Pa to ne drži le za 3Dp.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2016 12:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Blisk1 je napisal/a:

Narobe! Tisti ki obvladajo ne želijo več podpirati tvoje neizmerne lenobe in ti vsega servirati na srebrnem pladnju!

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2016 5:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno in vleči iz njega kaj se dogaja.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Blisk1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2016 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly je napisal/a:
Blisk1 je napisal/a:

Narobe! Tisti ki obvladajo ne želijo več podpirati tvoje neizmerne lenobe in ti vsega servirati na srebrnem pladnju!

Tako je, imaš prav, zato pa imate ta forum ki je namenjen samo vam parim, ostali pa niti ne upajo več vprašati nič, ker ga napadete spljuvate in skritizirate.
Nekaj časa sem še mislil, da sem edini pa se je potem javilo kar nekaj ljudi, ki so povedali isto. Ste pač dobili sindrom foruma, zelo poznana zadeva, saj sem sodeloval pri razvojih forumov, ko večina vas še vedeli niste, da obstaja.

Zato bi bilo morda dobro, da objavite na forumu, da je zaprti tip, samo za izbrane oz. tiste, ki se osebno poznajo z vami. Da se ne bodo ljudje utrujali in izgubljali čas tukaj.

Branez je napisal/a:
Točno in vleči iz njega kaj se dogaja.

Maš prav, sploh ker ste naredili obrazec, kot ga imajo drugi forumi, ki je standard za informacije, ki jih mora nekdo podati.

Ali pa da grem na Dannyeve zvezde in vprašam, kaj želite vi vedeti od mene, da mi boste lahko pomagali.

Zato pa res nista potrebna dva posta v razmaku ene minute. Ko boš naslednjič to naredil bosta letela oba prispevka direktno v smeti!
Nazaj na vrh
Blisk1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2016 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako da ja, tu pa tam imam še upanje, da se je mogoče kaj spremenilo.
No potem ugotovim, da se nekdo obesi na nepravilno besedo ali na besedo, ki je pogovorna in teži na polno. Ali če objaviš 2 prispevka [slovenščina je zame španska vas] za drugim, ker pač si se zmotil ali karkoli podobnega zbrisat pa ne mroeš več za nazaj itd.
V glavnem polno kr neki zadev, namesto, da bi se ukvarjali s tematiko problema.
Glede na obiskanost je število tem in novih zadev katastrofalna, ker kot sem že povedal se ljudje niti ne upajo vprašati, ker jih dobesedno "požrete" namesto, da bi mu pomagali.

Zato pa tuji forumi, tam se dobi pomoč, pa ne samo to, še IRC ti dajo, da lahko direktno komuniciraš in dobiš takoj pomoč. 100x bolj prijazni, kar je jasno, ker nimajo "forumskega" sindroma, ker se ne poznajo med sabo.

P.S. mogoče bi tole izbrisali po tem, ko bodo vsaj taglavni prebrali????
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2016 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Blisk1 je napisal/a:
Tako je, imaš prav, zato pa imate ta forum ki je namenjen samo vam parim, ostali pa niti ne upajo več vprašati nič, ker ga napadete spljuvate in skritizirate.
A bejž no, mislim, da imaš samo ti s tem probleme in to okoli 3D tiskanja ni bilo prvič.
Blisk1 je napisal/a:
Nekaj časa sem še mislil, da sem edini pa se je potem javilo kar nekaj ljudi, ki so povedali isto. Ste pač dobili sindrom foruma, zelo poznana zadeva, saj sem sodeloval pri razvojih forumov, ko večina vas še vedeli niste, da obstaja.
Kar nekaj ljudi se je javilo...... Very Happy To boš lahko svoji mulariji razlagal, seveda , ko jo boš imel.
Kdaj si pa prvič do računalnika prišel?

Blisk1 je napisal/a:
Zato bi bilo morda dobro, da objavite na forumu, da je zaprti tip, samo za izbrane oz. tiste, ki se osebno poznajo z vami. Da se ne bodo ljudje utrujali in izgubljali čas tukaj.
Ja kdo te pa za vrat stiska, da si tukaj.

Blisk1 je napisal/a:
Maš prav, sploh ker ste naredili obrazec, kot ga imajo drugi forumi, ki je standard za informacije, ki jih mora nekdo podati.
Ali pa da grem na Dannyeve zvezde in vprašam, kaj želite vi vedeti od mene, da mi boste lahko pomagali.

In kje piše, da mora nekdo podati neke informacije?
Ja kar na Dannya se obrni, ti bo o 3D tiskanju vse povedal!
V glavnem, kot sem ti že nekoč napisal, če si navajen, da te strežejo pri ustih in pri riti, OK, toda ne na našem forumu.

Blisk1 je napisal/a:
Tako da ja, tu pa tam imam še upanje, da se je mogoče kaj spremenilo.
No potem ugotovim, da se nekdo obesi na nepravilno besedo ali na besedo, ki je pogovorna in teži na polno. Ali če objaviš 2 prispevka [slovenščina je zame španska vas] za drugim, ker pač si se zmotil ali karkoli podobnega zbrisat pa ne mroeš več za nazaj itd.
V glavnem polno kr neki zadev, namesto, da bi se ukvarjali s tematiko problema.
Glede na obiskanost je število tem in novih zadev katastrofalna, ker kot sem že povedal se ljudje niti ne upajo vprašati, ker jih dobesedno "požrete" namesto, da bi mu pomagali.

Zato pa tuji forumi, tam se dobi pomoč, pa ne samo to, še IRC ti dajo, da lahko direktno komuniciraš in dobiš takoj pomoč. 100x bolj prijazni, kar je jasno, ker nimajo "forumskega" sindroma, ker se ne poznajo med sabo.

A bejž no, statistika govori o obiskanosti drugače.
Ni mi pa jasno, da nekdo, ki je razvijal forume ne zna združit oz uredit svojega prispevka.
Verjetno ne bo to, da ne zna, bo kar lenoba!
Boš moral napisati, koga vse smo požrli.
Obstaja pregovor, lepa beseda, lepo mesto najde, toda pri tebi je to nemogoče!

Sploh ne vem, kaj počneš na našem forumu, glede na vse tvoje pisanje!?

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2016 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Blisk1 je napisal/a:
...
...

To imaš tudi tukaj, samo našel nisi.

IRC.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  52.21 KB
 Pogledana:  34 krat

IRC.png

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2016 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Blisk1 je napisal/a:
......hitrost je odvisna od kvalitete se pravi natančnosti, menjaš lahko šobe od 0,1 do 0,4 vse ostalo nastavljaš v slicerju naprimer......
A bejž no, to je dokaz, da se ti tudi slučajno ne sanja zakaj gre pri 3D tiskanju na nitko in kako zadeva deluje!
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni