www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Skurjen FID
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
makro
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 20 Jul 2013 14:56
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2016 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo je napisal/a:
makro je napisal/a:
Kako sem ugotovil da je skurjen? Sploh ga ne morem prižgati, ko ga želim dat v položaj ON, mi sploh ne pusti (takoj ga vrže nazaj) - in to če ga imam na mizi - nepriklopljenega Smile
FID je namenjen delovanju v natanko enem položaju - priključki so zgoraj in spodaj, napisi pa niso obrnjeni na glavo.

Saj si upošteval to, ko si ga "položil/postavil" na mizo, kajne?

Sem Smile
Ko vzameš nov FID, lahko stikalo preklopiš gor ali dol in ostane v položaju (vsaj na novem je). Zdaj to ne dela več, ko ga probam preklopit se sploh ne "zatakne" ampak vzmet vrže nazaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.58
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2016 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebastjan.kamensek je napisal/a:
Ni mi čisto jasno, če ima sosed na svoji inštalaciji FID kako da ga njemu ne skuri ob priklopu cirkularja...

Mogoče bi lahko rešil, če bi montiral prenapetostno zaščito pred fid za zaščito letega, če misliš da ga prenapetost uniči...

Sosed ima verjetno 0,3A fid.
Mislim da gre tu za mehansko okvaro mehanizma v fidu. Tudi skurjen se da normalno vklopit, samo funkcije več ne opravlja.
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2016 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekatere FID-e moraš pred ponovnim vklopom vrniti na "0". Tisti jezičke ni ravno čist izklopljen in ga moraš malo nazaj potisniti, da se mehanizem zaskoči, nato gre spet normalno vklopiti.
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.30
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2016 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To da se ne da vklopit in da ven meče je pa napaka na instalaciji... stik med N in PE za fid stikalom.

Če gre za 3f vtičnico lahko da sta zamenjana N in PE na vtikaču/vtičnici.

Lp.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
makro
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 20 Jul 2013 14:56
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2016 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Profesor Einstein je napisal/a:
To da se ne da vklopit in da ven meče je pa napaka na instalaciji... stik med N in PE za fid stikalom.

Če gre za 3f vtičnico lahko da sta zamenjana N in PE na vtikaču/vtičnici.

Lp.

Za soseda ne dam roko v ogenj, da N in PE nista zamenjana, jaz sem zvezal glede na priključene kable v 3f vtičnici PE=PE in N=N. Kako pa lahko preverim če je vtičnica prav zvezana? Za FID stikalom N in PE pri meni definitivno nista staknjena, sta vezani samo 2 vtičnici, preveril obe in nista nikjer staknjeni. Zemlja je povezana ločeno na mojo ozemljitev, N gre pa iz FIDa na nulo.
Nazaj na vrh
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.30
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2016 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odprite vtikač na cirkularju in preverite če je PE (ohišje motorja) povezano na pravi kontakt... da ni zamenjan N in PE.

lp.

sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2016 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Profesor Einstein je napisal/a:
da ni zamenjan N in PE.

Mogoče se motim, ampak ob predpostavki da je ostala inštalacija tako kot mora bit, bi moral sosedu izklopit FID vsakokrat ko bi prižgal cirkular, ker bi tok tekel po ozemljitvenem vodniku namesto po ničelnem, posledično pa sprožil FID.

l.p.
Nazaj na vrh
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.58
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2016 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Niti ne, 3 fazni motor nima nule. Bi pa fid izklopil, ko bi v kozolcu vklopil kak 100W porabnik, če deluje pravilno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni