|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
makro Neznanec

Pridružen-a: Sob 20 Jul 2013 14:56 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2016 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
makro je napisal/a: |
Kako sem ugotovil da je skurjen? Sploh ga ne morem prižgati, ko ga želim dat v položaj ON, mi sploh ne pusti (takoj ga vrže nazaj) - in to če ga imam na mizi - nepriklopljenega  |
FID je namenjen delovanju v natanko enem položaju - priključki so zgoraj in spodaj, napisi pa niso obrnjeni na glavo.
Saj si upošteval to, ko si ga "položil/postavil" na mizo, kajne? |
Sem
Ko vzameš nov FID, lahko stikalo preklopiš gor ali dol in ostane v položaju (vsaj na novem je). Zdaj to ne dela več, ko ga probam preklopit se sploh ne "zatakne" ampak vzmet vrže nazaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.58 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2016 10:46 am Naslov sporočila: |
|
|
sebastjan.kamensek je napisal/a: |
Ni mi čisto jasno, če ima sosed na svoji inštalaciji FID kako da ga njemu ne skuri ob priklopu cirkularja...
Mogoče bi lahko rešil, če bi montiral prenapetostno zaščito pred fid za zaščito letega, če misliš da ga prenapetost uniči... |
Sosed ima verjetno 0,3A fid.
Mislim da gre tu za mehansko okvaro mehanizma v fidu. Tudi skurjen se da normalno vklopit, samo funkcije več ne opravlja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2016 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekatere FID-e moraš pred ponovnim vklopom vrniti na "0". Tisti jezičke ni ravno čist izklopljen in ga moraš malo nazaj potisniti, da se mehanizem zaskoči, nato gre spet normalno vklopiti. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.30 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2016 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
To da se ne da vklopit in da ven meče je pa napaka na instalaciji... stik med N in PE za fid stikalom.
Če gre za 3f vtičnico lahko da sta zamenjana N in PE na vtikaču/vtičnici.
Lp. _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
makro Neznanec

Pridružen-a: Sob 20 Jul 2013 14:56 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2016 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Profesor Einstein je napisal/a: |
To da se ne da vklopit in da ven meče je pa napaka na instalaciji... stik med N in PE za fid stikalom.
Če gre za 3f vtičnico lahko da sta zamenjana N in PE na vtikaču/vtičnici.
Lp. |
Za soseda ne dam roko v ogenj, da N in PE nista zamenjana, jaz sem zvezal glede na priključene kable v 3f vtičnici PE=PE in N=N. Kako pa lahko preverim če je vtičnica prav zvezana? Za FID stikalom N in PE pri meni definitivno nista staknjena, sta vezani samo 2 vtičnici, preveril obe in nista nikjer staknjeni. Zemlja je povezana ločeno na mojo ozemljitev, N gre pa iz FIDa na nulo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.30 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2016 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odprite vtikač na cirkularju in preverite če je PE (ohišje motorja) povezano na pravi kontakt... da ni zamenjan N in PE.
lp. _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2016 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Profesor Einstein je napisal/a: |
da ni zamenjan N in PE. |
Mogoče se motim, ampak ob predpostavki da je ostala inštalacija tako kot mora bit, bi moral sosedu izklopit FID vsakokrat ko bi prižgal cirkular, ker bi tok tekel po ozemljitvenem vodniku namesto po ničelnem, posledično pa sprožil FID.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.58 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2016 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Niti ne, 3 fazni motor nima nule. Bi pa fid izklopil, ko bi v kozolcu vklopil kak 100W porabnik, če deluje pravilno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni