www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kitajski sprejemniki

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.19
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2016 5:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez, kitajčki sploh ne delajo tako slabo, brez težav 20m in več, večinoma kar 30m, za garažna vrata je to več kot dovolj. Če želi večji domet, pa malo večji daljinec.

V sili hudič muhe žre, so ljudje zadovoljni s takimi, pogosto delajo celo bolje, kot originalni.

Nekateri starejši pogoni imajo tako star sistem, da je frekvenca daleč pod 433,92MHz in tudi daleč pod 350MHz in 315MHz, te tri frekvence in okolico sem lahko kloniral na MC45026 in HT čipe, nekaj sem delal tudi z uC (posnel kodo in napisal program zanjo), ampak to je postalo predrago ko so se pojavili kitajčki.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2016 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem jaz "šimfal" ampak:
protoncek je napisal/a:
...in večinoma vlečejo zelo slabo. Sprejemniki so bolj za en ku***.
Daljinci so še nekako.
Jaz znam samo hvaliti. Not talking

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2016 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Jaz znam samo hvaliti. Not talking

Tudi jaz, a kolega je preizkusil kitajce, daljinci so zelo v redu, sprejemniki od istega proizvajalca pa so trije takoj ob priklopu spustili bel dim, 3-4 se je zamenjalo v roku enega tedna, ker je enkrat vleklo 50m, enkrat pa pol, ostali so potem romali v kanto.
Ko sem enega razdiral je sprejemni del PCB velikosti 10x10mm, zraven je še tranzistor, rele in par zadev... Brick wall
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2016 8:12 pm    Naslov sporočila: icon_cool  Odgovori s citatom

Ziher je narobe priklopil, dežurni krivci pa so

與往常一樣,我們都是有罪的!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2016 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Itak. Whistle Notri je drugače 78L05, priklop je "kao" 24V AC/DC, pri 24VAC, kar je standard pri motorjih tako dobiš 24*1.41 =cca.35V, elektroliti so notri 25 voltni, pri porabi celotnega vezja dobrih 50mA lahko izračunaš, koliko časa bo ubogi 78L05 zdržal, pa četudi elektroliti ne explodirajo
Jaz sem mu potem nekaj sprejemnikov malce "predelal" (predupor), a se je, kot že rečeno, izkazalo, da zelo slabo oziroma nekonsistentno vlečejo.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2016 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ampak hitro se tebe potegne v prepričevanje. Smile Ni pa vse tako črno, kot je videti.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2016 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Itak, da ni. Lahko, da je imel samo smolo in nabavil največji šrot...
(prepričevanje? niti ne, saj vem, da se hecaš, pa vseeno, zakaj ne bi napisal, kaj je notri vredno tistih par evrov...)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni