|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.19 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2016 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez, kitajčki sploh ne delajo tako slabo, brez težav 20m in več, večinoma kar 30m, za garažna vrata je to več kot dovolj. Če želi večji domet, pa malo večji daljinec.
V sili hudič muhe žre, so ljudje zadovoljni s takimi, pogosto delajo celo bolje, kot originalni.
Nekateri starejši pogoni imajo tako star sistem, da je frekvenca daleč pod 433,92MHz in tudi daleč pod 350MHz in 315MHz, te tri frekvence in okolico sem lahko kloniral na MC45026 in HT čipe, nekaj sem delal tudi z uC (posnel kodo in napisal program zanjo), ampak to je postalo predrago ko so se pojavili kitajčki. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2016 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem jaz "šimfal" ampak:
protoncek je napisal/a: |
...in večinoma vlečejo zelo slabo. Sprejemniki so bolj za en ku***.
Daljinci so še nekako. |
Jaz znam samo hvaliti.  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2016 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
Jaz znam samo hvaliti.  |
Tudi jaz, a kolega je preizkusil kitajce, daljinci so zelo v redu, sprejemniki od istega proizvajalca pa so trije takoj ob priklopu spustili bel dim, 3-4 se je zamenjalo v roku enega tedna, ker je enkrat vleklo 50m, enkrat pa pol, ostali so potem romali v kanto.
Ko sem enega razdiral je sprejemni del PCB velikosti 10x10mm, zraven je še tranzistor, rele in par zadev...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2016 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ziher je narobe priklopil, dežurni krivci pa so
與往常一樣,我們都是有罪的! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2016 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Itak. Notri je drugače 78L05, priklop je "kao" 24V AC/DC, pri 24VAC, kar je standard pri motorjih tako dobiš 24*1.41 =cca.35V, elektroliti so notri 25 voltni, pri porabi celotnega vezja dobrih 50mA lahko izračunaš, koliko časa bo ubogi 78L05 zdržal, pa četudi elektroliti ne explodirajo
Jaz sem mu potem nekaj sprejemnikov malce "predelal" (predupor), a se je, kot že rečeno, izkazalo, da zelo slabo oziroma nekonsistentno vlečejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2016 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ampak hitro se tebe potegne v prepričevanje. Ni pa vse tako črno, kot je videti. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2016 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Itak, da ni. Lahko, da je imel samo smolo in nabavil največji šrot...
(prepričevanje? niti ne, saj vem, da se hecaš, pa vseeno, zakaj ne bi napisal, kaj je notri vredno tistih par evrov...) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni