|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
solomojster Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 851 Aktiv.: 4.62 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Tor Maj 17, 2016 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res si neverjeten. Mogoče bomo natisnili še kakšno led lučko, da se bo kaj bliskalo. Jaz še štimam moj tiskalnik. Sem kot vedno v zaostanku.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3533 Aktiv.: 31.40
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Čet Maj 19, 2016 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Za enkrat slikice Stvar se že premika.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.50 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Maj 19, 2016 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Stvar???
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.97 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Maj 19, 2016 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Risalnik za TIV. Več bo rekel Silvo.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pet Maj 20, 2016 1:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
Risalnik za TIV. Več bo rekel Silvo. |
Ne samo za tiv ampak za pisanje na stvari, ki ne gredo v tiskalik. Recimo kabelske oznake itd...
No nekaj je že ... ***iklik*** hardvare je v grobem končan. Sedaj delam na softweru.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.50 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Maj 21, 2016 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne počnem več, ker sem zaključil, s Triglavom namreč. V glavnem, špila tako kot mora .
Tudi ne najbolj pametnim in inteligentnim včasih "rata" .
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 851 Aktiv.: 4.62 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Pon Maj 23, 2016 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za silo bo. X os zgublja korake in mislim ,da je vzrok premajhen fi vodnikov. Bo treba preveriti če je to res. Tako majhna nadgradnja zahteva nove navojne palice,ležajček in debelejše žice.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
397.82 KB |
Pogledana: |
9 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.97 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pon Maj 23, 2016 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Delaš zeleno kot da si Ljubljančan. Jaz bom začel samo vijoličasto tiskati.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Tor Maj 24, 2016 7:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Skoraj gotovo (samo program še pilim, najde se še vedno kakšna ideja sedaj, ko se mali Brankec igra)!
...
Krmili se z daljincem (sestavljiv po želji) ali pa direktno na krmilniku. Narejeno je tako, da če snameš sprejemnik iz glavnega dela, potem lahko krmiliš direktno na krmilniku štiri motorje in dva servo mehanizma. To daje možnost sestavljanja raznih žerjavov in podobnih "mašin", ki ne rabijo biti krmiljeni na daleč (ostaja pa tudi ta možnost).
3. junija gre v svečano predajo novemu lastniku.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

|
Objavljeno: Tor Maj 24, 2016 8:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole iz domačih "garaž" je prava stvar.. Lahko zaupaš koliko € je potrebnih za tale sistem. Brez printancev samo elektronika.
Krasno je tudi iz vidika madgenarciskega sodelovanja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Tor Maj 24, 2016 8:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Takole "od oka", kot šteka cigaret (odvisno od iznajdljivosti pri nakupu), ki jih kupim mesečno štiri.
Bom vse potrebno (material in oba prpgrama z navodili) zložil na kup čim bo gotovo in nazdravimo "malemu" slavljencu.
Na sliki je imel štiri leta, sedaj jih je še šest več.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3388 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Tor Maj 24, 2016 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da je prvotni post o malem FM sprejemniku v "pretečeni aprilski temi" tukaj
bi pa Branez-ja kar tukaj vprašal...
1.
Resda praviš, da tvoj radio igra na slušalke, kjer je najverjetneje OK, ampak.. moj radio, ko ga priklopim na zvočničke, igra kar potiho. Glede na to da naj bi imel 2*3W sem pri mojem nameril maksimalno 2*30mW izhoda pri 8ohm zvočniku? torej slaba 0,5V izhodne napetosti. Skratka zelo potiho. Ali se ti zljubi tvojega enkrat malo odpreti in nanj priklopit en mali zvočnik? Pa pri meni se glasnost nastavlja do 15, ne do 30 kot v navodilih piše...
Toka pa potegne največ okoli 25mA, kje je šele tisto blizu deklariranega 1A....
2.
Ali ti znaš izklopit tisti "campus" radio, na tem področju ni ničesar, pa še občasno se mi tam pri avtoiskanju postaj "obesi"? S kitajskimi navodili si nisem znal pomagat priti do pravega menija.
3.
ali ima tvoj radio dve lediki ali eno, moj ima 2 pa za nobeno nisem siguren, kaj pomeni
Imam občutek, kot da imam notri nekakšen drugi softwer, ker se mi vse zelo slabo sklada z navodili.
Drugače pa zanj trenutno rišem škatlo. Vanjo moram stlačit to na sliki. No ja en zvočnik še manjka
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
65.26 KB |
Pogledana: |
9 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Tor Maj 24, 2016 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ne bi bilo bolje notri stlačit eno lipo celico in na ohišje usb konektor?
Tak radio bi potem delal na recimo 1A baterijo ulala dolgo.
_________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.25 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Tor Maj 24, 2016 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
Glede na to, da je prvotni post o malem FM sprejemniku v "pretečeni aprilski temi" tukaj
bi pa Branez-ja kar tukaj vprašal... |
Se opravičujem, ker se mešam, ampak nas je verjetno BraneZ okužil s temi sprejemniki, tudi jaz sem naročil zadevo. Moj je sicer samo ploščica, brez dodatnih zadev.
Sam sem priklopil neke zvočnike (satelite) od hišnega kina, ti rečem, da skoraj ne morem poslušati, če navijem do konca. Napajanje pa imam kar en napajalnik od....po mojem GSM-ja.
Za ostalo pa ne bi vedel, še nisem uspel vsega "prečekirati"
_________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni