www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Frekvenčni regulator DY02d223B

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kunte
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Aktiv.: 1.47
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2016 2:52 pm    Naslov sporočila:  Frekvenčni regulator DY02d223B Odgovori s citatom

Za svoj cnc sem nabavil frekvenčni regulator DY02d223B 2.2 kw in motor na ebayu . Za priklop inverterja na omrežje sem uporabil oklopljen kabel 1.5mm2. Maso in oklop sem povezal skupaj na vtikaču in na inverterju. Za priklop motorja sem tudi uporabil oklopljen kabel, oklop sem na inverterju vezall skupaj na maso na motorju pa na ohišje konektorja. Pojavlja pa se mi napaka LU -r v navodilih piše :
Meaning
Steady state
undervoltage

Cause
Undervoltage of
power source or
large inertia

Diagnosis
Check voltage of power
source, decrease load

Če prav razumem je prišlo do padca napetosti. napetost v vtičnici je 222V.
Napaka se mi pojavlja včasih po 2 minutah neobremenjenega delovanja včasih po kakšni uri. Poskusil sem z izklopom različnih naprav v hiši vendar se napaka vse eno pojavi. Poskusil sem tudi tako da sem inverter priključil na 3 fazno vtičnico in vzel samo eno fazo maso in nulo pa sem vezal skupaj. Vendar se je tudi po menjavi faz pojavila napaka. Kaj bi lahko še lahko naredil ,da bi odpravil napako.

frekvenčnik_ DY02d223B.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  frekvenčnik_ DY02d223B.pdf
 Velikost datoteke:  1.41 MB
 Downloadano:  18 krat

Nazadnje urejal/a kunte Pet Jun 17, 2016 4:11 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2016 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po vsej verjetnosti se da frekvenčniku nastavit spodnji napetostni nivo za delovanje.
2200W / 230V = cca 10A
Osebno bi uporabil 3 x 2,5mm kabel.
Kabel od vtičnice do frekvenčnika ne rabi biti oklopljen (škoduje pa ne).

Poizkusi ponoviti test pri komu drugem oziroma na drugi lokaciji.
Ena od opcij je tudi da spremljaš napajalno napetost z multimetrom. Po možnosti ga nastaviš da si zapomne minimalno napetost. Napetost meri direktno na frekvenčniku.

Ali si v frekvenčnik zapisal parametre od motorja?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2016 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse nastavitve frekvenčnika so tovarniško nastavljene in jih nisem nič spreminjal , ker tudi sicer ne vem kaj vse nastavitve pomenijo. Ker je bil motor v kompletu z frekvenčnikom sem mislil , da je že nastavljeno za ta motor. V navodilih ni nikjer napisano ,kako se vnese parametre motorj.
ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.65
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2016 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preberi si strani od 8 do 16 v priloženem pdf-u. Tam je zelo lepo napisano, kaj pomeni kateri parameter in kako se ga nastavi Wink
Nazaj na vrh
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2016 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za te parametre ne vem kaj pomenijo:
Pn 20 Multi-segment speed 1 frequency 000.1 O Hz---400.00Hz 10
Pn 21 Multi-segment speed 2 frequency 000.1 O Hz---400.00Hz 20
Pn 22 Multi-segment speed 3 frequency 000.1 O Hz---400.00Hz 30
Pn 23 Mu Iti-segment speed 4 frequency 000.1 O Hz---400.00Hz 40
Pn 24 Multi-segment speed 5 frequency 000.1 O Hz---400.00Hz 50
Pn 25 Multi-segment speed 6 frequency 000.1 O Hz---400.00Hz 60
Pn 26 Mu Iti-segment speed 7 frequency 000. 1 O Hz---400.00Hz 70

cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2016 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz si tako to predstavljem: če nastaviš parameter 3 na 7 potem lahko izbiraš več brzin, vsako brzino pa definiraš s temi parametri.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 17, 2016 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar sem meril napetost na vhodu frekvenčnika vendar v trenutku napake moj merilnik ne pokaže nobenega padca napetosti. Motor se je vrtel z 24000 obrati in je bil povsem ne obremenjen. Ne razumem kaj pomeni large inertia-prevelika vztrajnost.
ecobra
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Jun 2014 14:16
Aktiv.: 2.38
Kraj: Radeče

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 17, 2016 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V desetem poglavju imaš opisano tabelo napak. Med drugim je tudi opisano, da povečaj čas pospeševanja -increase acceleration time. Mogoče je čas pospeševanja nastavljen na premajhen čas in frekvenčnik motorja ne more pospešiti tako hitro zaradi prevelike vztrajnosti motorja - rotorja in orodja na njem.
l.p.

Nazaj na vrh
ecobra
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Jun 2014 14:16
Aktiv.: 2.38
Kraj: Radeče

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 17, 2016 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oziroma v tej tabeli je kar nekaj napak opisanih na temo "inertie" - vztrajnosti. Poizkušaj spreminjati parametre posamično , ne vseh naenkrat.
l.p.

Nazaj na vrh
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 17, 2016 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Acceleration time imam nastavljen na 50 sek. napako pa mi javi med samim obratovanjem in ne v štartu. Prej sem testiral vedno pri polnih obratih 24000 zdaj pa sem obrate spustil na 18000 in že 4 ure ni javilo napake. Bom videl ali bo g kodo speljal brez napake (cca 7-8_ur).
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni