|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Zoraldinho Neznanec

Pridružen-a: Pon 08 Avg 2016 8:29 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.07 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Avg 08, 2016 8:55 am Naslov sporočila: Vezava luči na prikolici |
|
|
Pozdravljeni!
Me veseli,da sem novi član tako uporabnega foruma.Preden začnem brskati in prispevati svoje znanje imam eno vprašanje glede Avtoelektrike kjer me zmanjka.Rad bi zmontiral rabljene luči na tovorno prikolico katera je trenutno brez.
Iz glavnega voda,ki prihaja od avta vodijo 4 kabli.(Rdeča,rjava,rumena,bela) do desne luči katera ima (redečo,rjavo,rumeno in belo) nato se razveje še do leve katera ima (rjavo,rdečo,belo in zeleno).Kabel kateri pelje elektriko od leve do desne luči ima pa le tri.(rjava,rdeča in zelena).Luči imajo dve žarnici.(ena je dvojna)Kabli so originalni in vem,da je včasih delovalo.Prosim za nasvet kako naj povežem vse skupaj.Fotografije priložene.Hvala vnaprej!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.34 MB |
Pogledana: |
1 krat |

|
|
1.22 MB |
4 krat |

|
|
1.33 MB |
9 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nima Član

Pridružen-a: Čet 27 Feb 2014 14:03 Prispevkov: 192 Aktiv.: 1.40 Kraj: Bakovnik
|
Objavljeno: Pon Avg 08, 2016 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi uporabil tole.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Avg 08, 2016 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
nima je napisal/a: |
Jaz bi uporabil tole. |
Ko boš imel tole pa najprej poišči žico za maso, dalje je pa čisto trivialno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Pon Avg 08, 2016 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Morebiti ti pomaga tudi takšna povezava
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Avg 08, 2016 6:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Delo boš imel tako ali drugače. Razmišljam, če ni bolje kupiti tistih par metrov kabla in vse skupaj narediti na novo, pa je mir. Predlagam industrijski kabel YSLY, 7x0,75 mm^2. Ali kak drug, ustrezen.
Prilagam še sheme:
http://reber.si/avtoelektrika/prikolica/index.htm
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Avg 08, 2016 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ampak kupil si pa tudi najslabše možne luči na trgu... Mislim po kvaliteti plastike, togosti vpetja žarnice in stikih na žarnico.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Zoraldinho Neznanec

Pridružen-a: Pon 08 Avg 2016 8:29 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.07 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Tor Avg 09, 2016 8:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za predloge fantje.Prikolica je dolgo stala zunaj in kabli so že čisto trdi.Tudi rabljene luči smo dobili zastojn od soseda.Kakorkoli povežem nikakor ne gorijo kot bi mogle.Ko prižgem smernike obe žarnici na levi utripata na desni je pa tema.
Da ne zgubljam čas in živce grem po nove kable,vtičnico in luči.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Avg 09, 2016 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Z novimi kabli in lučmi bo enako, če ne povežeš prav. Svetujem ti, da najdeš najprej žilo v kateri je masa, predhodniki so že podali povezave na sheme v katerem pinu v vtičnici je masa. Potem pa še to najdi na zadnjem delu prikolice, poveži na maso, ostale žice pa s poskušanjem pravilno povežeš.
Če pa imaš maso povezano tja, kamor ne sodi, je pa res lahko nerazumljiv lightshow.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Zoraldinho Neznanec

|
Objavljeno: Tor Avg 09, 2016 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako sem tudi storil.Najprej sem maso povezal nato pa testiranje vendar določeni kabli sploh ne delujejo oziroma nimajo napetosti.Sumim vtičnico,ker je vsa rjasta.
Hvala za odgovor Marko.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Zoraldinho Neznanec

|
Objavljeno: Tor Avg 09, 2016 10:11 am Naslov sporočila: |
|
|
sebaveh je napisal/a: |
Ampak kupil si pa tudi najslabše možne luči na trgu... Mislim po kvaliteti plastike, togosti vpetja žarnice in stikih na žarnico.  |
Dobil sem jih gratis
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Zoraldinho Neznanec

|
Objavljeno: Tor Avg 09, 2016 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Lojzek! Mi je zelo pomagalo med vezavo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni