www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Eagle print

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bajta
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 14:55
Aktiv.: 0.65
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2007 2:28 pm    Naslov sporočila:  Eagle print Odgovori s citatom

Hello..

fantje mene pa zanima nekaj cisto banalnega Smile Pri veliko vodicih vidim, da si ljudje sprintajo vec manjsih vezij na folijo, ki jo potem prelikajo na baker. Torej zanima me kako to naredijo...jaz v eaglu iscem kaksen print gumbek, ki bi omogocil da isto vezje pac natisne veckrat na en A4 list...da lahko jedkas vec vezij naenkrat na isti ploscici...saj veste kaj mislim Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70650.90

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2007 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2007 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V board programu skopiraš (klik na cut!! cut namesto copy je idiotsko, ampak tako je....) celo vezje in narediš paste v željeni količini. Potem izpišeš.

Jur

Nazadnje urejal/a jur Tor Jan 23, 2007 2:55 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bajta
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2007 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
V board programu skopiraš (klik na cut!!) celo vezje in narediš paste v željeni količini. Potem izpišeš.

Jur

to sem poskusal( ker je nekako straighforward ) pa nikakor nisem uspel odtrgati celega vezja naenkrat...sem potem obupal...bom se enkrat probal Laughing Laughing hvala

edit: ok sem prekopiral...sel sem po postopku da sem vse grupiral oz. oznacil in potem stisnil cut z levim gumbom nekje na vezju. Vendar pa mi pri lepjenju nazaj pokaze samo sledi brez padov...
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2007 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Garantirano se da skopirati, do zadnjega koščka. Pred kopiranjem morajo biti vključeni (aktivni) pravi layerji.

Res pa zna kopiranje nagajati. Sem mislil, da sem edini, ki ga kopiranje *ebe v glavo (v board).

Jur
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2007 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni printanje iz eagla na prosojnice ne deluje čisto dobro (tiskalnik toliko barve gor nalije, da barva razpoka...), zato vezja najprej izvozim v BMP z visokim DPI, potem pa te slike uvozim v Word, kjer jim enostavno kopiram kot slike. Zanimivo je, da se v .bmp shrani tudi podatek o DPI in word pravilno določi velikost slike in je ni potrebno po velikosti čisto nič prilagajati.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
bajta
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2007 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi prosim potem poves celotni tvoj postopek...ko vezje narises in zrutiras, dolocis meje ploscice...ko je pripravljeno na print no..kaj naredis? Jaz izberem samo layer bottom in pads..pa mi nikakor ne rata skopirati padov...sledi so brez problemov, napisi tudi...padi pa ne Smile
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2007 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kopiranje: najprej board datoteko preimenuješ v neko drugo ime. Zato, da Eagle no more boarda primerjati z shemo. Pri kopiranju se elementi podvojujejo, to ne ustreza shemi in konec. Potem izbereš celo vezje z klikom na group. Potem klikneš na gumb cut. Potem klikneš na paste (večkrat). Rezultat je na priloženi sliki. Kopirano je srednje vezje. Postopek kopiranja (cut) sem moral narediti večkrat, ker [cenzurirano] ni hotelo skopirati v buffer. To se redno dogaja. [cenzurirano]

V tem primeru sem pustil aktivne vse layerjem zato so skopirani tudi elementi. Za tiskanje je to odveč.

Problem pri kopiranju (manjkajoči padi) je lahko zaradi "legalne" (črne) verzije programa.

Jur

eaglecopy.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  58.81 KB
 Pogledana:  16 krat

eaglecopy.JPG

Nazadnje urejal/a jur Tor Jan 23, 2007 4:02 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
bajta
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2007 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aaaa..zdaj pa gre Smile Sment ta eagle z njegovim sinhronim delovanjem prav tezi Smile Hvala!
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2007 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hec pri kopiranju z ukazom Cut je v tem, da moraš po ukazu Cut klikniti z desnim klikom na miši. No vsaj pri kopiranju elementov med knjižnicami je to potrebno.
saso
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16
Aktiv.: 2.15
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 8:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za P-CAD in PROTEL DXP uporabljam program CAM-TASTIC za tovrstno izdelavo panelov.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni