www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

T-2 optično stikalo FTTH Milan se ne vklopi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Iztok_S
Član
Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Aktiv.: 4.53
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2016 9:02 am    Naslov sporočila:  T-2 optično stikalo FTTH Milan se ne vklopi Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Optično stikalo ("modem") Milan SM801G se po izpadu napajanja ni več vklopil. Kličem T-2 prijavim napako, operater:" imamo veliko dela vendar bo napaka v 7 dneh odpravljena". Cel teden brez interneta, TV, telefona v 21 stoletju !?!?
OK itak ne deluje, morda je šla le varovalka. Odprem, pomerim varovalka je cela. Bolj ga pokvarit itak ne morem, zato grem v delavnico pomerim s komponent testerjem kar v vezju vse polprevodnike. Na nekaj diodah pomerim kratek stik (vertikalna črta), ker je vezana vzporedno s trafotom je to logično, saj je kratek stik preko navitja. Odlotam en konec. Tudi diode so OK. Poiščem data sheet za switcher in DC/DC. Pomislim na kondi 47uF/25V. Zamenjam ga in napajalnik zaživi.
Sem se odločil, da tole opišem, ker gre kot sem kasneje videl, za zelo pogosto okvaro.

elektrolit 47uF/25V

Tale je ta'prav

deluje

Komur ni všeč, da sem posegal v napravo naj se tukaj vzdrži komentarjev!
Hvala

Nazadnje urejal/a Iztok_S Sre Okt 05, 2016 5:05 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ivor
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Feb 2008 19:49
Aktiv.: 1.01

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2016 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lani sem imel enak problem. Sam sem hitro demontiral Milana in ga nesel v T2 s prošnjo za zamenjavo. Najprej me je uslužbenka okregala, ker nisem poklical njihove tehnične službe za pomoč. Potem me je na vsak način hotela prepričati da je kriv napajalnik ("zakaj niste prinesel napajalnika?"). Na moje začudeno vprašanje, naj mi vendar razloži kako naj bi ta napajalnik izgledal, mi pokaže navaden evro omrežni kabel. Very Happy Brick wall Ko sem razložil, da sem že poskusil tudi z drugim kablom, je po dolgem prepričevanju vseeno pristala da je napravo preizkusila. Na koncu je le privolila v zamenjavo s pripombo, da moram obvezno zamenjati tudi "napajalnik", drugače stvar zagotovo ne bo delovala. Itak naj bi naslednji dan poklical tehnično službo, ker bi po njenem moralo biti nekaj drugega narobe. Mad
Ko sem prišel domov, sem nazaj montiral novo napravo, ki še dandanes deluje brez problemov. V 1 uri je bil problem rešen.
Naj omenim samo še to, da sem omrežni kabel izdelal sam, saj je originalni prekratek.

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2016 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

samo mimogrede :

selim vso omrežno šaro iz sobe v garažo v komunikacijsko omarico (prav tako T-2)

le da imam zaenkrat VHDL-2 modem . V Kočevju imamo začuda napetostne izpade

kar pogoste tudi večurne Brick wall

Bi pomagalo napajanje preko ločilnega transformatorja (bi Fe jedro požrlo špice )?

imam en 650w ločilni trafo in bi ga porabil v ta namen

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2016 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Raje investiraj v UPS.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2016 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
VHDL-2 modem .

Takega v 9-h letih na terenu še nisem srečal - verjetno gre za VDSL2 modem SV2M104.
"Vpiči" v njega nekaj z 5V in vsaj 2A pa naj bo vsaj ene toliko stabilizirano.
Kakšne posebne investicije si ne delaj saj boš prej ali slej dobil Innbox-a, ki ima 12V napajanje.

@Iztok_Š: Ja prav ta kondenzator je rak rana tega Milanovega napajalnika.
BDW: Napiši, kdaj te bo tehnik poklical za menjavo Wink

Iztok_S
Član
Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Aktiv.: 4.53
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2016 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Klicali so me danes ob 10h45. Izjemno hitro. Vse pohvale za dobro odzivnost. Sem pojasnil, da je uštimano.
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2016 7:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pardon robert imaš prav Brick wall VDSL2 modem
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni