www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Lupa za spajkanje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.45
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2016 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko priporocas kak tip? Se mi zdi da je bila neka skupinska nabava, so tisti ok?
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2016 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tega iz skupinskega nakupa, ja. Nekaj takega ima tudi le tehnika. Ima povečavo od 7 do 45x. Imajo tudi en cenejši model ampak ima manjšo delovno razdaljo.
http://www.le-tehnika.si/index.php?location=942&sublocation=731&pId=3374
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2016 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Damjan, mi uporabljamo tegale:

4245061.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  53.55 KB
 Pogledana:  2 krat

4245061.jpg

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2016 9:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pazi na razdaljo od mize do leč. Naj bo čim večja, da se da normalno delat. Moj prvi je imel slabih 7cm in je bilo kar kriza, hitro zmanjka prostora za spajkalnik. Ta z mojega linka ima dobrih 10 cm.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s51zg
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35
Aktiv.: 2.27
Kraj: JN76BC - Srednje brdo

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2016 9:22 am    Naslov sporočila:  USB MIKROSKOP Odgovori s citatom

damo,
jaz uporabljam TRAVELER. Ja res je bila skupinska nabava. Zadeva je super. Vgrajeni so trije optični sistemi z različnimi faktorji povečave. 10x, 60x, 200x.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2016 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če kje ugodno dobiš, priporočam Zeiss Technival.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cipko
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Okt 2003 14:19
Aktiv.: 0.58
Kraj: velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2016 3:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Ker moje oči že kar precej stavkajo (ministrstvo za zdravje pa za moje oči nekam nima takega posluha kot za zdravniške plače) bom počasi moral razmišljati o nabavi mikroskopa - No lahko se odpovem tudi delu s smd elementi, a to najbrž ne bo v redu, ker včasih dobim v popravilo kakšno miniaturno). Malo sem brskal po ebay-u, pa so cene za take z dvojnim okularjem "da dol padeš".
Morda kdo ve za kakšnega dvookca za socialno ceno?
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.05
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2016 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, jaz sem se te dni tudi odločil, da bom začel malo exprementirati s SMD-ji, pa sem si sedaj naročil ta usb mikroskop . Če mi bo pa koristil, bom pa še videl. Itak bo lahko še koristen tudi za druge stvari.

lp
uroš

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2016 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole, kar je naročil malci, je po mojih izkušnjah komaj uporabna zadeva v elektroniki.
Me pa zanima, če je kdo lastnik autofocus modela mikroskopa s priložene slike in katerega predstavitev na YT mi je bila kar všeč

https://www.youtube.com/watch?v=BR8jjmFNCGY

LP

autofocus microscope.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  58.58 KB
 Pogledana:  2 krat

autofocus microscope.jpg

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni