www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnem - Januar 2017
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2017 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bizgec65 je napisal/a:
Karkoli narediš ali kupiš v razsutem stanju, je včasih treba naresti ohišje. Jaz sem si zamislil nekaj takega...
Tudi meu! Oni tam na tvojem linku je naredil tako grdo plastično piksno.

Tudi jaz bom to zašniclal.

Čestitam in hvala za idejo!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2017 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Me samo zanima kakšen je postopek krivljenja „strehe”? Meni prej izgleda kot, da bo na robovih počilo. Sam sem to ponavadi delal iz tankega mediapana, ki se res lepo krivi. Če je kakšna manjša zadeva je treba tudi močit pa potem sušit.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2017 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:
Me samo zanima kakšen je postopek krivljenja „strehe”? Meni prej izgleda kot, da bo na robovih počilo. Sam sem to ponavadi delal iz tankega mediapana, ki se res lepo krivi. Če je kakšna manjša zadeva je treba tudi močit pa potem sušit.

Tudi sam sem bil skeptičen, pa saj veste: " če ne poizkusiš, ne veš". Sem dal odrezati, da vidim, kaj bo. Tule sem jo navil okoli cca 10 cm premera na plastenko. Na mojem ohišju je radij veliko večji, tako da sploh ne bo problem. Plošča je pa "vezana", ker hudičev mediapan še nikjer nisem zasledil v debelini 3 mm (še raje manj). Sicer ga reklamirajo, ko pa želiš kupti pa... Whistle .

P:S.:

Takole sem si pa zamislil vrata - servisna odprtina Smile

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2017 8:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

.... in potem moraš z nečem (kitom) zapolnit vse vreze.....kaj pa vem

deščice , ruter s nastavljivim nožem in lepilom ... potem pa zgornji del prebrusiš na

okroglo...IMO

Bizgec65
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2017 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko pa z notranje strani nalepiš furnir, ali pa kar z zunanje, pa je lažje, če ti ni takole všeč. Wink
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2017 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2017 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Furnir ja samo verjetnomora biti vsaj malo debelejši ?

drugače sem take in podobne oblike videl na neki strain ki so prodajali lesene torbice

za ženske ali pa nakit

https://www.etsy.com/ca/listing/253769085/wood-clutch-purse-laser-cut-living-hinge?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=&ref=sr_gallery_30

https://www.pinterest.com/alex0875/clutch/

Bizgec65
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2017 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Very Happy , že videno, zato se pa spogledujem z malo močnejšim laserjem, le tiste ničle na koncu cen teh zadev se tako nesramno nalagajo, pa vendar, kdo ve...kmalu bodo Miklavž, pa Božiček, pa dedek Mraz. ("zih'l bo kmal', saj sem že videl novoletne oklaske v eni tlgovini") Mr. Green
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2017 12:50 pm    Naslov sporočila:  Useless Box Odgovori s citatom

Naredil sem za vnukinjo:

Še video:
https://youtu.be/uY7Nns3xyA0

https://youtu.be/VaIZJO7auJg

Albert Einstein
Nazaj na vrh
marko-x
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Nov 2004 14:21
Aktiv.: 1.37
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2017 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Profesor Einstein je napisal/a:
Pridobitev: pripomoček (predupor) za varno priključevanje naprav na omrežje v fazi servisiranja. Smile

lp.

San uporabljam žarnico 60w na wolfm nitko. Imam še bonus. Če močno zasveti je verjetno kratki stik. Super indikacija.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 26, 2017 5:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pa naj objavim še končni izdelek Very Happy
(Ni potrebe po kitanju špranj - zarez, ker mi je takole bolj všeč)

Manjkata (kot vedno, nekaj manjka) samo še skali za glasnost in postaje, prilepljeni z notranje strani nad gumbi. Gumbi so izrezani, ravno tako iz lesa. Stikalo za vklop pa nisem vedel kako bi rešil izgled, pa je ostal kar tak kot je. Whistle

Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 26, 2017 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo lep izdelek! Meni so zelo všeč gumbi ne pa ta pacarija iz "mastične plase".

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.52
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 26, 2017 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bizgec65 je napisal/a:
No pa naj objavim še končni izdelek........
Vse v redu in prav, toda, če si se že tako potrudil, bi se lahko tudi okoli kip stikala in tiste "nagravžne" podložke Mr. Green .

Aha, pa vidim, da tvoja rada šnicla Very Happy , zate vem da ne Mr. Green .

Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 26, 2017 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bizgec65 daj črni "šrumfšlauh" gor, da bo oni nergač tu višje zadovoljen.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.52
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 26, 2017 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Bizgec65 daj črni "šrumfšlauh" gor, da bo oni nergač tu višje zadovoljen.
Ja, pa še nekaj namesto tiste, že oksidirane, podložke Mr. Green .

Tudi okoli prikazovalnika je neka šlamparija Mr. Green .

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni