www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Iskra Savica SN120 slab sprejem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kaja.alyo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jun 2015 19:18
Aktiv.: 0.67
Kraj: Bistrica ob Dravi

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2017 1:16 pm    Naslov sporočila:  Iskra Savica SN120 slab sprejem Odgovori s citatom

Pozdravjeni!
Rad bi popravil radio Iskra Savica SN120.
Na tem forumu sem že odprl temo pred 2 letoma, ampak sem na koncu opustil projekt.
Zadeva je takšna. ko sem jo dobil je igrala zelo zelo tiho in glasno brenčala, zamenjal sem vse elkote, 2 keramična kondenzatorja in diodi na usmerniškem delu, sčistil gumbe in prišel do naslednjega stanja: če priklopim gor kakšen predvajalnik preko vhoda za gramofon igra zelo lepo, če pa vklopim UKV radio pa igra kot kakšna stara tranzistorska budilka (nizki toni hreščijo). Z orginal vgrajeno anteno malo kaj dobim, če priklopim gor dipol anteno (2x 1meter) dobim vse postaje (tiste, ki jih na mojem območju dobim z drugimi sprejemniki), ampak igrajo slabo. Na navitjih (nad gumbi, na črni palici) so pretrgane tri žice, za katere ne morem ugotoviti kam jih na prispajkam, ampak baje da ta navitja ne igrajo vloge pri UKV.
Imam problem z shemo - očitno ni prava. Je edina, ki sem jo našel, našel sem jo na tem forumu.
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=22776
Naprimer prvi elko za transformatorjem 1000Uf -piše da je oznaka C251, jaz pa imam C260, na R207 piše, da bi naj bila napetost 1-1,4V, jaz imam 7,75V, itd...

Ima mogoče kdo drugo shemo, oziroma kako se naj lotim diagnoze/popravila?
hvala, lp

kaja.alyo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2017 5:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi zna kdo razložiti kako nastaviti trimere?
baresi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Aktiv.: 2.81
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2017 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

katere trimere?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
baresi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2017 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Će misliš na te nastavitve,za to rabiš opremo in kar nekaj znanja.

savica 120.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  savica 120.pdf
 Velikost datoteke:  376.68 KB
 Downloadano:  38 krat

kaja.alyo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2017 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja te sem mislil. Sem nastavil po posluhu in radjo igra kot nov. Dva sta bila narobe nastavljena, ostale sem vrnil v prvotno lego, ko se ni nič spremenilo oz. slabše igralo. Radjo je že našel svoje mesto na gredenci, ker se je še punci dopadel hehe. Ko je slišala kako igra me je vprašala, če je orginal ali sem kaj drugega noter naredil Boo hoo!
Res dober zvok v primerjavi z današnjimi digitalnimi kitajskimi komponentami, ki se zadnje čase pojavljajo.
Lp

baresi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2017 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro da ti je uspelo,naj le špila. Drugače je to nastavljanje brez inštrumentov prava loterija.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni