|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kaja.alyo Član

Pridružen-a: Čet 18 Jun 2015 19:18 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.67 Kraj: Bistrica ob Dravi
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2017 1:16 pm Naslov sporočila: Iskra Savica SN120 slab sprejem |
|
|
Pozdravjeni!
Rad bi popravil radio Iskra Savica SN120.
Na tem forumu sem že odprl temo pred 2 letoma, ampak sem na koncu opustil projekt.
Zadeva je takšna. ko sem jo dobil je igrala zelo zelo tiho in glasno brenčala, zamenjal sem vse elkote, 2 keramična kondenzatorja in diodi na usmerniškem delu, sčistil gumbe in prišel do naslednjega stanja: če priklopim gor kakšen predvajalnik preko vhoda za gramofon igra zelo lepo, če pa vklopim UKV radio pa igra kot kakšna stara tranzistorska budilka (nizki toni hreščijo). Z orginal vgrajeno anteno malo kaj dobim, če priklopim gor dipol anteno (2x 1meter) dobim vse postaje (tiste, ki jih na mojem območju dobim z drugimi sprejemniki), ampak igrajo slabo. Na navitjih (nad gumbi, na črni palici) so pretrgane tri žice, za katere ne morem ugotoviti kam jih na prispajkam, ampak baje da ta navitja ne igrajo vloge pri UKV.
Imam problem z shemo - očitno ni prava. Je edina, ki sem jo našel, našel sem jo na tem forumu.
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=22776
Naprimer prvi elko za transformatorjem 1000Uf -piše da je oznaka C251, jaz pa imam C260, na R207 piše, da bi naj bila napetost 1-1,4V, jaz imam 7,75V, itd...
Ima mogoče kdo drugo shemo, oziroma kako se naj lotim diagnoze/popravila?
hvala, lp
_________________ The quieter you become the more you`re able to hear |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kaja.alyo Član

Pridružen-a: Čet 18 Jun 2015 19:18 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.67 Kraj: Bistrica ob Dravi
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2017 5:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi zna kdo razložiti kako nastaviti trimere?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14 Prispevkov: 667 Aktiv.: 2.81 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2017 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
katere trimere?
_________________ lp
baresi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2017 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Će misliš na te nastavitve,za to rabiš opremo in kar nekaj znanja.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
savica 120.pdf |
Velikost datoteke: |
376.68 KB |
Downloadano: |
38 krat |
_________________ lp
baresi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kaja.alyo Član

|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2017 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja te sem mislil. Sem nastavil po posluhu in radjo igra kot nov. Dva sta bila narobe nastavljena, ostale sem vrnil v prvotno lego, ko se ni nič spremenilo oz. slabše igralo. Radjo je že našel svoje mesto na gredenci, ker se je še punci dopadel hehe. Ko je slišala kako igra me je vprašala, če je orginal ali sem kaj drugega noter naredil
Res dober zvok v primerjavi z današnjimi digitalnimi kitajskimi komponentami, ki se zadnje čase pojavljajo.
Lp
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2017 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobro da ti je uspelo,naj le špila. Drugače je to nastavljanje brez inštrumentov prava loterija.
_________________ lp
baresi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni