www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Razvojna plošča z ARM LPC23xx
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 31, 2007 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ehm... Pins P0.29, P0.30, P0.31 are USB specific pins without configurable pull-up or pull-down
resistors.
Tole piše v user manualu... Nikjer pa ne piše, da se jih ne da uporabiti kot GPIO.

Drugače pa, v čem bi se naj pini P0.27, 28 in 30 (P0.29 deluje BP) razlikovali od drugih? Ker kot sem že v eni drugi temi omenil, tem pinom ne morem spreminjati stanj.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70646.00

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 01, 2007 1:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.30

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 01, 2007 8:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na katerem LPC21xx? Na LPC2138 uporabljam P0.30 in P0.31 kot izhode brez kaksnih pull-up uporov in dela OK.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bonny
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Jan 2007 19:43
Aktiv.: 1.19
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 07, 2007 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

GPIO Problem.

Sedaj pa res ne vem kaj ga strikam.
Ledice na p2 lepo sofiram, P1 pa ne morem narest nic..

A je moj program fuc al pa sem skuril ARM..
Lahko kdo proba programcek? Prizge polovico ledic (p2.0-p2.3) vsi ostali GPIO pini pa bi morali biti na nizkem nivoju.
Lahko kdo proba? pozene prg in pomeri npr p1.30 (pin 30 LPC2378-)

Hvala.

test.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  test.zip
 Velikost datoteke:  1.22 KB
 Downloadano:  8 krat

Nazaj na vrh
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.09
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 07, 2007 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot naročeno, pred par minutami sem spravil ploščo v pogon in iščem primer.Pri tvoji kodi gorijo spodnje 4 Ledice, torej spodaj pri LCD, PIN30 pa je na visokem nivoju!
Te lahko prosim za c kodo?
Nazaj na vrh
bonny
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 07, 2007 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No zanimivo.. Pin 30 bi moral biti nizko.. In karkoli sem pocel ne gre..
Edina varianta do sedaj ki ga je spravila dol je PINMODE3= 0xffffffff (keil ne pozna pinmode konstante jo je treba dopisat).

Pa ni problem samo p1.30 komplet P1 mi ne dela

Kdo ve kaj vec?

p.s.
ja lucke svetjo prav..
prilozen popackan in poflikan projekt v keilu. Dokler ne dela vse kar rabim si boljsega ne zasluzi Rolling Eyes

test.zip
 Opis:
popackan primercek za 2378 - keil

Download
 Ime datoteke:  test.zip
 Velikost datoteke:  45.88 KB
 Downloadano:  9 krat

Nazaj na vrh
fricky
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 07, 2007 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še to, da za test LCD ni potrebno drugega kot kreirat hex, demo program je že v keilu, pot pa:
C:\Keil\ARM\RV30\Boards\Keil\MCB2300\Blinky ali pa RTX_Blinky
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 07, 2007 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi namesto FIODIR uporabiti IODIR1 register na naslovu 0xE0028018 in prav tako za IOSET1 in IOCLR1.
Mogoče zna kdo drug razložit, zakaj Fast IO registri ne delujejo na portu 0 in 1...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
bonny
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 08, 2007 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
Poskusi namesto FIODIR uporabiti IODIR1 register na naslovu 0xE0028018 in prav tako za IOSET1 in IOCLR1.
Mogoče zna kdo drug razložit, zakaj Fast IO registri ne delujejo na portu 0 in 1...

No zanimivo. Kot si ze sam opazil FIO ne dela. Sem preveril tudi na portu 0. Isto s___ Normal IO dela FIO pa ne..

Ocitno je se nekje nekaj za preklopit al pa je to nov podatek za ERRATA Sad
Nazaj na vrh
bonny
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 08, 2007 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hoj..

Naj odgovorim se vsem ostalim ki se mucite z FIO na portu 0 in 1.
ARMu je treba dopovedati kako zelimo dostopati do porta 0 in 1 ker ima 2 nabora registrov zaradi kompatibilnosti nazaj.

Vse ki zelimo to sofirati na hitrico pa priporocam branje poglavja
7.1 System Controls and Status register (SCS - 0xE01F C1A0)
prirocnika. Predvsem je zanimiv bit 0

lp.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 08, 2007 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jp, za tole sem že slišal, a tudi pozabil... Hvala!
fricky
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 11, 2007 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole sem našel v primeru:

#define GPIOM 0x00000001
/* bit 0 in SCS register, port 0/1 are regular ports when bit 0
is 0, fast ports when bit 0 is 1. */

torej ta bit na 1
Nazaj na vrh
BorutS
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jun 2006 16:25
Aktiv.: 0.46
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 20, 2007 8:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je že kdo uporabil ethernet vmesnik. Kakšen tcp/ip stack si uporabil?
LP
Borut
Nazaj na vrh
Olaf
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:09
Aktiv.: 0.56
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
Ehm... Pins P0.29, P0.30, P0.31 are USB specific pins without configurable pull-up or pull-down
resistors.
Tole piše v user manualu... Nikjer pa ne piše, da se jih ne da uporabiti kot GPIO.

Malo obujam temo...

Tudi sam sem se na Borisovi ploščici mudil pri LCD osvetlitvi. Pina 15 in 16 LCD modula, bi morala biti zamenjana (+ in - napajanja). To se da hardversko rešiti - A-K pine na samem modulu se da zamenjati! Dvigneš tisti črn okvirček. Pod njim je bel modul za osvetlitev, ki ga odspajkaš na A-K pinih (na desni strani) in obrneš ter prispajkaš na levi strani (na sami ploščici so že luknje za spajkanje teh A-K pinov). Ne vem kako je pri drugih display-ih, meni pa je to rešilo problem!

Ko sem še malo meril izhode, sem videl, da če vklapljam samo pin P0.30 se ta ne postavi na 1 pod nobenim pogojem. Če pa sem poleg P0.30 definiral kot izhod tudi pin P0.29 ( FIO0DIR3 = 0x60 ), pa je pin 30 delal brez problema. V čem je trik ne vem (napake prvih serij krmilnika?). Opazil pa sem tudi, da se krmilnik kar segreje, če je P0.30 enak 1. Tako da bi za stalno osvetlitev LCD-ja zadevo raje izvedel hardversko. Za kako signalizacijo bo pa prav prišlo - ALERT, ALERT, ALERT.... hehe

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni