www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Priklop zvočnikov Technics SB-EH600

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nominator
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 21:55
Prispevkov: 51
Aktiv.: 0.54
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2019 11:46 am    Naslov sporočila:  Priklop zvočnikov Technics SB-EH600 Odgovori s citatom

Zdravo

Zanima me ali lahko priklopim te zvočnike na na radio z samo dvema izhodoma.Originalen radio je imel na vsak zvočnik dva priklopa in se je pokvaril in ne dela.
Na kaj morem bit pozoren pri nakupu nove komponente in kako naj to zvežem?

Hvala za odgovore
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pinkobalinko
Član
Član



Pridružen-a: Ned 12 Feb 2017 0:07
Prispevkov: 52
Aktiv.: 2.02

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2019 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot jaz razumem specifikacije na tej strani potrebuješ kretnico 200 Hz.

FRONT SPEAKER
...
Cross over frequency 200HZ, 8kHz


S tem, da je 8 kHz očitno izvedena znotraj zvočnikov
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 411
Aktiv.: 2.55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2019 11:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si pogledaš servisno navodilo stran 34:

https://www.manualslib.com/manual/793219/Technics-Sa-Eh600.html?page=34#manual

se vidi, da je za vsak zvočnik (levi in desni) po en ojačevalnik. Izhoda sta na konektorju W601 Pin 8 = levi in Pin 9 = desni. Na izhode High in Low sta zvezana preko 6ih kondenzatorjev. Zanimivo je, da je LOW vezan v mostično vezavo med oba ojačevalnika, High pa vsak kanal posebej proti masi....

V bistvu so kombinacije 47nF in 1nF na vseh izhodih (tudi Center in Surround) Itak ne vplivajo na frekvenčno karakteristiko...

Verjetno bi lahko oba terminala na zvočniku zvezal na en izhod drugega ojačevalnika, ker morata biti obe kretnici že v zvočniku. Če je možno, odpri zvočnik in poslikaj notranjost.

Na strani 6:
https://www.manualslib.com/manual/793219/Technics-Sa-Eh600.html?page=6#manual
Je desno spodaj še posebno opozorilo o vezavi teh zvočnikov in ojaćevalnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nominator
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 21:55
Prispevkov: 51
Aktiv.: 0.54
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2019 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore.Jaz nisem elektrotehnik tako, da mi te sheme bolj malo povejo(.Sem odprl zvočnik in na bas(veliki zvočnik) gre en priklop kar direkt.Visokotonec in srednjetonec sta vezana vzporedno in na kablu sta samo dva kondezatorje oz. upora (žal se ne spoznam().

Zvočnika sem sedaj priklopil kar vsakega na en ojačevalec in je kar soliden zvok.Pomeril sem upornost na tem kablu ki gre v zvočnik in kaže 10 ohmov pa me zanima ali jih lahko priklopim na kakšno drugo komponento ali ne in na kaj moram biti pozoren.



20190113_075011.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  214.04 KB
 Pogledana:  4 krat

20190113_075011.jpg



20190112_144819.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  218.57 KB
 Pogledana:  3 krat

20190112_144819.jpg



20190113_075427.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  241.22 KB
 Pogledana:  4 krat

20190113_075427.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 411
Aktiv.: 2.55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2019 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Impedanca takole zvezanih zvočnikov je 3 ohme.

Poskusi za test povezati še zaporedno. Torej na Rdečo in Modro ojačevalnik, belo in črno pa poveži med seboj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nominator
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 21:55
Prispevkov: 51
Aktiv.: 0.54
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2019 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem probal pa je zvok precej slabši.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 411
Aktiv.: 2.55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2019 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja napaka! Seveda je slabši, saj na ta način zaporedno zvežeš tudi kondenzatorje z nizkotoncem.
Kar pusti tako kot je na zadnji sliki, pa ne preveč navijat;)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pinkobalinko
Član
Član



Pridružen-a: Ned 12 Feb 2017 0:07
Prispevkov: 52
Aktiv.: 2.02

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2019 9:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj mogoče ima ojačevalec, ki brez težav prebavi 3 ohme.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nominator
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 21:55
Prispevkov: 51
Aktiv.: 0.54
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2019 8:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaenkrat imam zvočnika prikljopljena na original radio ki mu delujeta samo dva izhoda namesto štirih.Bolj me zanima ali bo uredu če priklopim na novo komponento kajti nebi rad da jo takoj skurim)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 411
Aktiv.: 2.55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2019 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na katera dva izhoda original radia imaš priključene zvočnike in kako?

Na servisni dokumentaciji, ki sem jo pripel v enem od prejšnjih postov se lepo vidi, so ti štirje izhodi v bistvu zvezani iz dveh ojačevalnikov. Ne vidim kaj bi se lahko "skurilo" na original radiu, razen kakšne žičke, ki povezuje oba nizkotonca v serijo...Označeno zeleno.

Katera pa bo nova komponenta? Enak nov radio?



Zajeta slika.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  55.74 KB
 Pogledana:  4 krat

Zajeta slika.JPG


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shmandi
Član
Član



Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Prispevkov: 596
Aktiv.: 8.33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2019 10:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[quote="nominator"]Zaenkrat imam zvočnika prikljopljena na original radio ki mu delujeta samo dva izhoda namesto štirih.Bolj me zanima ali bo uredu če priklopim na novo komponento kajti nebi rad da jo takoj skurim)[/quote]
Ti kar priklopi, nič ne boš skuril.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 5 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group