www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

PID temp. regulator REX-c100

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mikim
Član
Član



Pridružen-a: Ned 10 Okt 2010 1:11
Prispevkov: 137
Aktiv.: 1.32
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2018 11:29 pm    Naslov sporočila:  PID temp. regulator REX-c100 Odgovori s citatom

Uporablja kdo regulator temp. pid REX-C100FK02-M-AN
Merilno tipalo K wrnt 0-800°C
Imam namreč problem, da mi temperatura dviguje za več kot 20°C naprimer imam v cisterni temp 15°C regulator pa kaže 38°C.
Čeprav sem ga doma točno nastavil na sobni temperaturi 23°C in je točno deloval nekaj ur. Je pa tipalo K tipa.
Vse nastavitve so točno nastavljene po dokumentaciji. Sumim na tipalo, ker ima majhno upornost in dolžino žice 15m.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5037
Aktiv.: 31.09
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2018 12:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če misliš K termočlen, je kar OK, da ima majhno upornost.
Več o tem si lahko prebereš tukaj.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mikim
Član
Član



Pridružen-a: Ned 10 Okt 2010 1:11
Prispevkov: 137
Aktiv.: 1.32
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2018 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevo smo rešili. K termočlen ni najbolje podaljšat z žicami so kar veliki problemi z temp. odstopanjem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ecobra
Član
Član



Pridružen-a: Pet 27 Jun 2014 14:16
Prispevkov: 225
Aktiv.: 3.83
Kraj: Radeče

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 16, 2018 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je termočlene se priklaplja s kompenzacijskimi kabli sploh, če so razdalje nekoliko daljše. Pri malih razdaljah je napaka manjša včasih celo sprejemljiva, pri daljših razdaljah pa napaka preseže merilno vrednost.Primer kabla tukaj.
l.p.

_________________
Luna sije, pa ne greje.
Piška pije, pa ne šči...
Uzdaj se use i svoje kljuse.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mikim
Član
Član



Pridružen-a: Ned 10 Okt 2010 1:11
Prispevkov: 137
Aktiv.: 1.32
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 16, 2018 10:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ecobra je napisal/a:
Res je termočlene se priklaplja s kompenzacijskimi kabli sploh, če so razdalje nekoliko daljše. Pri malih razdaljah je napaka manjša včasih celo sprejemljiva, pri daljših razdaljah pa napaka preseže merilno vrednost.Primer kabla tukaj.
l.p.


Ja to sem rabil. Ni bila samo napaka v dolžini, ampak tudi so se pojavile motnje, ko sem kabel priklučil v el. pvc dozo. Če je bil pid kontroler in kabel termočlena zunaj, potem je kazal točno temperaturo.
Ko sem ga postavil v dozo je pa temp. kar rastla in dosegle nad 10°c od realne.
Potem sem uporabil originalni kabel termočlena vsaj tisti del, ki gre v el. dozo in napaka več ni bilo. V dozi so pa 220v releji, časovni releji.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član



Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Prispevkov: 2275
Aktiv.: 14.04
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2018 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ecobra je napisal/a:
Res je termočlene se priklaplja s kompenzacijskimi kabli sploh, če so razdalje nekoliko daljše. Pri malih razdaljah je napaka manjša včasih celo sprejemljiva, pri daljših razdaljah pa napaka preseže merilno vrednost.Primer kabla tukaj.
l.p.


Pri merjenju s termočleni niso vzrok napak razdalje vodnikov ampak materiali vodnikov in sponk. V firmi, kjer sem zaposlen, je nekaj primerov, ko so razdalje od merilnega mesta do inštrumenta tudi do 50 metrov, pa so meritve točne in ni nobenih težav.
Vodniki in uporabljene sponke za podaljševanje vodov termočlenov morajo biti od tipala pa do inštrumenta iz enakega materiala kot termočlen sam.

LP

_________________
Wasting time online since 1999
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
cankar
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pon 04 Feb 2019 17:53
Prispevkov: 7
Aktiv.: 2.69
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 04, 2019 7:08 pm    Naslov sporočila:  rex c100 Odgovori s citatom

Zdravo imam rex c100,pa ga ne morem nastaviti,angleščine ne znam nastavil sem po skicah a mi ne dela vedno mi pokaže spodaj 500 zgoraj pa uuuu,mi lahko kdo pomaga rabim ga za sublimator temparature do 180 stopinj. Hvala in lep dan
_________________
đanj
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član



Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Prispevkov: 1150
Aktiv.: 7.86
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2019 2:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napis na displayu "uuuuu" pomeni, da Rex ne zazna temperaturnega tipala.
Izbrat in potrdit moraš ustrezno temperaturno tipalo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
cankar
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pon 04 Feb 2019 17:53
Prispevkov: 7
Aktiv.: 2.69
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2019 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala,ali pomeni da to je to tipalo v okvari ali mi lahko podrobneje napišete postopek.
lep dan

_________________
đanj
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član



Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Prispevkov: 1150
Aktiv.: 7.86
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2019 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tipalo verjetno ni v okvari, le izbrano tipalo ne ustreza temu, ki si ga priključil.
Ti napišem več, ko bom imel čas.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
cankar
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pon 04 Feb 2019 17:53
Prispevkov: 7
Aktiv.: 2.69
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2019 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tipalo je original. LP
_________________
đanj
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poule
Član
Član



Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Prispevkov: 725
Aktiv.: 4.85
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2019 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tip termoelementa?

Kam je priklopljeno. Med 8 in 9?

Kaj pokaže, če kratko skleneš (brikaš 8 in 9)?

Tukaj imaš navodila. Za osnovo bo dovolj google translate. Skopiraj tekst iz PDF-ja...

Na YT imaš kar nekaj filmov...


Pa z isto težavo že imaš odprto eno temo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član



Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Prispevkov: 1150
Aktiv.: 7.86
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2019 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tipko "SET" pritisni za več kot 5 sekund.
Parameter SL1 nastavi za tvoje temperaturno tipalo.
Tip K - 0000
Pt100- 1100

V priponki so navodila v katerih so opisana temperaturnia tipala.



REX_C100.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  REX_C100.pdf
 Velikost datoteke:  405.71 KB
 Downloadano:  5 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 20 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group