www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Cepivo AstraZenece je pri starejših od 65 let le 8-odstotno
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
grega09
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17
Aktiv.: 3.88

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 03, 2021 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Primum nil nocere. Rolling Eyes Kar solzico bom potočil, ko sem tole prebral. Ko bi le zdravniki vedno bili tako uvidevni in se jim ne bi samo € vrteli v očeh.

Pa ko mi nekdo rak, alkoholizem in lakoto primerja z nalezljivo boleznijo, si pa tudi mislim svoje.

Na koncu pa še 5G. Bravo. Lep zaključek za strokovnjaka.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.16
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 03, 2021 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vedno bolj se razkriva, da je korona nateg stoletja ali kar tisočletja. Bolezen sicer obstaja, ampak dejstva so v resnici drugačna, kot nam jih predstavljajo. Ljudje so umirali in bodo tudi v prihodnosti, korona je na dolgi rok le majčken delež.

5G je tudi nateg, dejansko bo šlo za ogromno število baznih postaj, najbrž bo večje število domačih modemov poleg domačega WiFi in raznih UniFi omrežij oddajalo še 5G, tako bo sledenje uporabnikom zelo natančno. Pozicioniranje naprave pri tako ogromnem številu baznih postaj bo na ravni nekaj cm. Big Brother bo v vsakem trenutku vedel kje se nahajate, seveda to velja za ovce, ki brez umetne pameti v žepu ne morejo žiceti. OK, šalo na stran, čeprav ni šala, je dejstvo, 5G je napredna in zmogljiva tehnologija, ki omogoča marsikaj...

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
144300
Član
Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14
Aktiv.: 3.86
Kraj: Zelena dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2021 8:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po svetu že cveti cepilni turizem, v Izraelu še bolj domiselni za mlade jim prirejajo cepilne zabave,
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2021 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v.j. je napisal/a:
Big Brother bo v vsakem trenutku vedel kje se nahajate, seveda to velja za ovce, ki brez umetne pameti v žepu ne morejo žiceti.

To velja že sedaj v veliki meri ... Smile

ecobra
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Jun 2014 14:16
Aktiv.: 2.37
Kraj: Radeče

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2021 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
Zanimivo je tole pismo.
Ta pa ni štromar, a ne?
In ni edini, nekaj podobnega sem poslušal v nemškem parlamentu.....

Sicer je tema že malo stara ampak še kar aktualna.

Vendar bi dodal odgovore na vprašanja dr. Dobnikarja v zgornjem pismu.
l.p.

Nazaj na vrh
144300
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 12, 2021 7:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O resnih stranskih učinkih po cepljenju z določeno serijo cepiva AstraZeneca je vse več. Cepljenje so ustavili v Avstriji, na Danskem, Norveškem, v Islandiji, Estoniji, Latviji, Litvi, Luksemburgu, danes pa še v Italiji.........

https://novice.svet24.si/clanek/novice/svet/604a3916d1c09/smrti-vojaka-in-policista-po-cepljenju-z-astrazeneco

Učitelji poročajo o močnih reakcijah po cepljenju! Na velenjski šoli zato pouk odpade

Se pravi , serija za prvorazredne , serije za drugo , kje so šele tretji....... ha

Nazadnje urejal/a 144300 Pet Mar 12, 2021 8:11 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.16
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 12, 2021 8:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v.j. je napisal/a:
Še en razlog več, zakaj se pod nobenim pogojem ne bom cepil Shame on you

Korona = nateg stoletja Exclamation

Verjetno manj tvegam z morebitno okužbo kot s cepljenjem Rolling Eyes

V vsem tem "korona času" se res družimo nekoliko manj, ampak res samo nekoliko... pri druženju s prijatelji, sosedi in znanci smo res bolj previdni, večkrat se pogovarjamo o zdravju in počutju in če je karkoli sumljivega, se vsak sam umakne za kakšen dan ali nekaj dni, za vsak slučaj. Nihče o teh, s katerimi se redno družim, ni zbolel, tudi jaz nisem opazil da bi bil bolan, še gripe in prehlada ni bilo. Le en sosed je bil pozitiven, nekaj dni je bil brez okusa in se je slabše počutil in bil utrujen. Druženje? ja, na nekaj metrov razdalje, on je bil z masko.

Kaj naj rečem? Meni je vseeno če ostanejo meje zaprte, če policijska ura ostane, če lokali ostanejo zaprti... naj le trgovine ostanejo odprte, da lahko normalno živimo. Lokali in turizem? hja, žal je to kolateralna škoda, čeprav precej odvečna, ljudje so v zadnjih nekaj tednih lepega vremena že imeli piknike na prostem...

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2021 5:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

144300 je napisal/a:
O resnih stranskih učinkih po cepljenju z določeno serijo cepiva AstraZeneca je vse več.

Sprašujem se zakaj se ta poročila množično pojavljajo šele zdaj, po mesecu uporabe cepiva. Pri nas je bilo do konca prejšnjega tedna 23.734 cepljenj z AZ pa ni bilo takih težav.
Če primerjamo dotedanje številke s PB, sploh ni take razlike. Odvisno pač od iskanega stranskega učinka. Z rdečo sem označil višjo številko.

v.j. je napisal/a:
Verjetno manj tvegam z morebitno okužbo kot s cepljenjem :roll:

Točno to sem se vprašal tudi jaz. Na osnovi podatkov za pretekli mesec sem izračunal, da je za moškega iz moje starostne skupine gostota verjetnosti, da pristane v bolnišnici zaradi COVID-19 0,0008/leto. To potem lahko primerjamo s številkami iz tabele. Odločiti se moramo le, kateri učinki so primerljivi s potekom, ki zahteva bolnišnično zdravljenje. Glede na spodnje številke je najbrž okužba večje zlo.
Potrebno bi bilo še upoštevati kakšno je tveganje konkretno za nas in kakšno tveganje predstavljamo za okolico, torej s koliko in kakšnimi ljudmi se družimo.

Vir:
https://www.nijz.si/sl/dnevno-spremljanje-okuzb-s-sars-cov-2-covid-19
povezave na 9 ploščicah pod grafi

Stranski_ucinki_2021-09.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  29.29 KB
 Pogledana:  8 krat

Stranski_ucinki_2021-09.png

Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.52
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2021 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiva je tudi logika teh, ki nam servirajo umrljivost,
če ima nekdo korono in umre, je smrt posledica korone in nikakor ne kroničnega obolenja,
če pa nekdo umre po cepljenju s tem "čudežnim" cepivom, smrt ni posledica cepiva ampak kroničnega obolenja.

Tako, kot je napisal v.j., nateg, za norca nas imajo in v javnost prihajajo samo mišljenja tistih strokovnjakov, ki zagovarjajo pandemijo, nasprotnih mišljenj pa ni v javnih medijih,
čeprav nasprotna mnenja so in to ne kar od nekaterih, vmes so eminentni infektologi, mikrobiologi, zdravniki,...........

Ja za bruhat je vse skupaj!

hudamravljica
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22
Aktiv.: 4.91
Kraj: LUCIJA

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2021 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni pa je smešno to, da so v začetku cepljenja govorili, da je stranskih učinkov zelo malo in tej so zelo blagi. Danes, ko velikega števila ne morejo skriti, pa pravijo, da so tej celo zaželjeni, da se pokaže imunski odziv in cepivo deluje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 15, 2021 9:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Začetni podatek o malo stranskih učinkih je najbrž letel na cepivo PB-ja. Tam naj bi jih res bilo manj.

Glede moje primerjave zgoraj pa sem se spomnil še tole: S cepivom PB-ja so na začetku na veliko cepili varovance v domovih. Tam so najbrž zabeležili vsak glavobol in rdečino kot stranski učinek. Po drugi strani, če nekoga doma boli glava, najbrž ne gre klicati zdravnika, da bi prijavil stranski učinek. No in s cepivom AZ večinoma ne cepijo tistih, ki so 24/7 pod zdravstvenim nadzorom.
Po datasheet-u AZ naj bi glavobol imelo več kot 10% cepljenih. Podatek v tabeli (pod živčevje) pa je daleč od tega.
Torej je potrebno delež stranskih učinkov za primerjavo ustrezno utežiti.
Nazaj na vrh
144300
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2021 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slovenija začasno zaustavlja cepljenje s cepivom AstraZenece , ugotovila je , da utemeljenih strokovnih podlag za prekinitev cepljenja ni, a so iz previdnosti predlagali, da tudi Slovenija začasno zaustavi cepljenje.
( Ko je že dobra polovica EU zaustavila, je prišla informacija z poštno kočijo še v deželo. .... )

baresi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Aktiv.: 2.81
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2021 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot trenutno kaže, Lomonosov proti Oxfordu vodi z ena proti nič.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
baresi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Aktiv.: 2.81
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2021 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naša "stroka", "razmišlja" da bi AZ uvrstila v veteransko ligo. Danes je baje prispela kočija, Kanada-Berlin-Brdo, s pomembnimi podatki. Malo se bojim ker sem veteran.
https://www.24ur.com/novice/korona/ema-prihodnji-teden-znova-o-astrazenecinem-cepivu.html

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
144300
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 01, 2021 6:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menda sta se kočijaža menjala med vožjo ( tako so se nekoč menjavali šoferi na NIŠ EXpresu ) in prvi prenese dešešo drugemi Ta drugi je razumel OD 60 ( to ni bistvene razlike OD ali DO si je mislil , ter pognal konje......)
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni