|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
grega09 Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17 Prispevkov: 506 Aktiv.: 3.88
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2021 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Primum nil nocere. Kar solzico bom potočil, ko sem tole prebral. Ko bi le zdravniki vedno bili tako uvidevni in se jim ne bi samo € vrteli v očeh.
Pa ko mi nekdo rak, alkoholizem in lakoto primerja z nalezljivo boleznijo, si pa tudi mislim svoje.
Na koncu pa še 5G. Bravo. Lep zaključek za strokovnjaka.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1665 Aktiv.: 13.16 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2021 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vedno bolj se razkriva, da je korona nateg stoletja ali kar tisočletja. Bolezen sicer obstaja, ampak dejstva so v resnici drugačna, kot nam jih predstavljajo. Ljudje so umirali in bodo tudi v prihodnosti, korona je na dolgi rok le majčken delež.
5G je tudi nateg, dejansko bo šlo za ogromno število baznih postaj, najbrž bo večje število domačih modemov poleg domačega WiFi in raznih UniFi omrežij oddajalo še 5G, tako bo sledenje uporabnikom zelo natančno. Pozicioniranje naprave pri tako ogromnem številu baznih postaj bo na ravni nekaj cm. Big Brother bo v vsakem trenutku vedel kje se nahajate, seveda to velja za ovce, ki brez umetne pameti v žepu ne morejo žiceti. OK, šalo na stran, čeprav ni šala, je dejstvo, 5G je napredna in zmogljiva tehnologija, ki omogoča marsikaj...
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.86 Kraj: Zelena dolina
|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2021 8:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Po svetu že cveti cepilni turizem, v Izraelu še bolj domiselni za mlade jim prirejajo cepilne zabave,
_________________ NI ANTENA VSE,JE PA OGROMNO. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2021 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
v.j. je napisal/a: |
Big Brother bo v vsakem trenutku vedel kje se nahajate, seveda to velja za ovce, ki brez umetne pameti v žepu ne morejo žiceti. |
To velja že sedaj v veliki meri ...
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ecobra Član

Pridružen-a: Pet 27 Jun 2014 14:16 Prispevkov: 318 Aktiv.: 2.37 Kraj: Radeče
|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2021 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Zanimivo je tole pismo.
Ta pa ni štromar, a ne?
In ni edini, nekaj podobnega sem poslušal v nemškem parlamentu..... |
Sicer je tema že malo stara ampak še kar aktualna.
Vendar bi dodal odgovore na vprašanja dr. Dobnikarja v zgornjem pismu.
l.p.
_________________ Luna sije, pa ne greje.
Piška pije, pa ne šči...
Uzdaj se use i svoje kljuse. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.86 Kraj: Zelena dolina
|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2021 7:38 am Naslov sporočila: |
|
|
O resnih stranskih učinkih po cepljenju z določeno serijo cepiva AstraZeneca je vse več. Cepljenje so ustavili v Avstriji, na Danskem, Norveškem, v Islandiji, Estoniji, Latviji, Litvi, Luksemburgu, danes pa še v Italiji.........
https://novice.svet24.si/clanek/novice/svet/604a3916d1c09/smrti-vojaka-in-policista-po-cepljenju-z-astrazeneco
Učitelji poročajo o močnih reakcijah po cepljenju! Na velenjski šoli zato pouk odpade
Se pravi , serija za prvorazredne , serije za drugo , kje so šele tretji....... ha
_________________ NI ANTENA VSE,JE PA OGROMNO.
Nazadnje urejal/a 144300 Pet Mar 12, 2021 8:11 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1665 Aktiv.: 13.16 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2021 8:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Še en razlog več, zakaj se pod nobenim pogojem ne bom cepil
Korona = nateg stoletja  |
Verjetno manj tvegam z morebitno okužbo kot s cepljenjem
V vsem tem "korona času" se res družimo nekoliko manj, ampak res samo nekoliko... pri druženju s prijatelji, sosedi in znanci smo res bolj previdni, večkrat se pogovarjamo o zdravju in počutju in če je karkoli sumljivega, se vsak sam umakne za kakšen dan ali nekaj dni, za vsak slučaj. Nihče o teh, s katerimi se redno družim, ni zbolel, tudi jaz nisem opazil da bi bil bolan, še gripe in prehlada ni bilo. Le en sosed je bil pozitiven, nekaj dni je bil brez okusa in se je slabše počutil in bil utrujen. Druženje? ja, na nekaj metrov razdalje, on je bil z masko.
Kaj naj rečem? Meni je vseeno če ostanejo meje zaprte, če policijska ura ostane, če lokali ostanejo zaprti... naj le trgovine ostanejo odprte, da lahko normalno živimo. Lokali in turizem? hja, žal je to kolateralna škoda, čeprav precej odvečna, ljudje so v zadnjih nekaj tednih lepega vremena že imeli piknike na prostem...
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3477 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Mar 14, 2021 5:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
144300 je napisal/a: |
O resnih stranskih učinkih po cepljenju z določeno serijo cepiva AstraZeneca je vse več. |
Sprašujem se zakaj se ta poročila množično pojavljajo šele zdaj, po mesecu uporabe cepiva. Pri nas je bilo do konca prejšnjega tedna 23.734 cepljenj z AZ pa ni bilo takih težav.
Če primerjamo dotedanje številke s PB, sploh ni take razlike. Odvisno pač od iskanega stranskega učinka. Z rdečo sem označil višjo številko.
Verjetno manj tvegam z morebitno okužbo kot s cepljenjem :roll: |
Točno to sem se vprašal tudi jaz. Na osnovi podatkov za pretekli mesec sem izračunal, da je za moškega iz moje starostne skupine gostota verjetnosti, da pristane v bolnišnici zaradi COVID-19 0,0008/leto. To potem lahko primerjamo s številkami iz tabele. Odločiti se moramo le, kateri učinki so primerljivi s potekom, ki zahteva bolnišnično zdravljenje. Glede na spodnje številke je najbrž okužba večje zlo.
Potrebno bi bilo še upoštevati kakšno je tveganje konkretno za nas in kakšno tveganje predstavljamo za okolico, torej s koliko in kakšnimi ljudmi se družimo.
Vir:
https://www.nijz.si/sl/dnevno-spremljanje-okuzb-s-sars-cov-2-covid-19
povezave na 9 ploščicah pod grafi
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
29.29 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Mar 14, 2021 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva je tudi logika teh, ki nam servirajo umrljivost,
če ima nekdo korono in umre, je smrt posledica korone in nikakor ne kroničnega obolenja,
če pa nekdo umre po cepljenju s tem "čudežnim" cepivom, smrt ni posledica cepiva ampak kroničnega obolenja.
Tako, kot je napisal v.j., nateg, za norca nas imajo in v javnost prihajajo samo mišljenja tistih strokovnjakov, ki zagovarjajo pandemijo, nasprotnih mišljenj pa ni v javnih medijih,
čeprav nasprotna mnenja so in to ne kar od nekaterih, vmes so eminentni infektologi, mikrobiologi, zdravniki,...........
Ja za bruhat je vse skupaj!
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.91 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Ned Mar 14, 2021 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni pa je smešno to, da so v začetku cepljenja govorili, da je stranskih učinkov zelo malo in tej so zelo blagi. Danes, ko velikega števila ne morejo skriti, pa pravijo, da so tej celo zaželjeni, da se pokaže imunski odziv in cepivo deluje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3477 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Mar 15, 2021 9:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Začetni podatek o malo stranskih učinkih je najbrž letel na cepivo PB-ja. Tam naj bi jih res bilo manj.
Glede moje primerjave zgoraj pa sem se spomnil še tole: S cepivom PB-ja so na začetku na veliko cepili varovance v domovih. Tam so najbrž zabeležili vsak glavobol in rdečino kot stranski učinek. Po drugi strani, če nekoga doma boli glava, najbrž ne gre klicati zdravnika, da bi prijavil stranski učinek. No in s cepivom AZ večinoma ne cepijo tistih, ki so 24/7 pod zdravstvenim nadzorom.
Po datasheet-u AZ naj bi glavobol imelo več kot 10% cepljenih. Podatek v tabeli (pod živčevje) pa je daleč od tega.
Torej je potrebno delež stranskih učinkov za primerjavo ustrezno utežiti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2021 7:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Slovenija začasno zaustavlja cepljenje s cepivom AstraZenece , ugotovila je , da utemeljenih strokovnih podlag za prekinitev cepljenja ni, a so iz previdnosti predlagali, da tudi Slovenija začasno zaustavi cepljenje.
( Ko je že dobra polovica EU zaustavila, je prišla informacija z poštno kočijo še v deželo. .... )
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14 Prispevkov: 667 Aktiv.: 2.81 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2021 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot trenutno kaže, Lomonosov proti Oxfordu vodi z ena proti nič.
_________________ lp
baresi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14 Prispevkov: 667 Aktiv.: 2.81 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

|
Objavljeno: Čet Apr 01, 2021 6:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Menda sta se kočijaža menjala med vožjo ( tako so se nekoč menjavali šoferi na NIŠ EXpresu ) in prvi prenese dešešo drugemi Ta drugi je razumel OD 60 ( to ni bistvene razlike OD ali DO si je mislil , ter pognal konje......)
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni