|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kvarkel Član

Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21 Prispevkov: 445 Aktiv.: 2.80
|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2024 11:29 am Naslov sporočila: Mikrovalovna pečica - shema |
|
|
Iščem shemo mikrovalovne pečice (ni važno od katerega proizvajalca).
V eni stari sem sicer našel shemo, ki jo tudi prilagam. Zanima me pa funkcija dveh uporov R4-1 in R4-2, ki jih vklaplja oz. izklaplja rele RY. Predvidevam sicer, da sta samo zaradi vklopnega toka.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
3.29 MB |
Pogledana: |
74 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2024 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za tisto, ki sem jo jaz popravljal je na voljo original shema.
Za omenjeni del vezja pa je precej očitno, da je mehki zagon.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2024 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da bi se potrudil in priložil ostro fotko, to pa ne
Če ne znaš drugače, fotografiraj večkrat in priloži najboljšo fotografijo.
Telefon https://www.gsmarena.com/motorola_moto_g8-10051.php ni tako zelo slab za fotke, ni sicer nekaj posebnega, ampak za tako zanič fotko je kriv samo uporabnik.
Ja, omenjena upora sta vsaj 5W keramična, z namenom mehkega zagona transformatorja. Transformator v mikrovalovnih pečicah je navit precej v zasičenje...
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvarkel Član

|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2024 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
v.j. je napisal/a: |
Da bi se potrudil in priložil ostro fotko, to pa ne
Če ne znaš drugače, fotografiraj večkrat in priloži najboljšo fotografijo.
Telefon https://www.gsmarena.com/motorola_moto_g8-10051.php ni tako zelo slab za fotke, ni sicer nekaj posebnega, ampak za tako zanič fotko je kriv samo uporabnik.
Ja, omenjena upora sta vsaj 5W keramična, z namenom mehkega zagona transformatorja. Transformator v mikrovalovnih pečicah je navit precej v zasičenje...
. |
Hvala za odgovor,
si mi potrdil moje razmišljanje čeprav, ker gre za vklop transformatorja, ne gre za mehki zagon (kot. npr. pri asinhronskem motorju) ampak za znižanje vklopnega toka. Ampak, bistveno, da se razumemo.
Ne razumem te pa z (oprosti) nerganjem okoli kvalitete slike. Pač sem v pečici našel to shemo in jo za svoje potrebe poslikal (mogoče ne boš verjel, ampak prav z motorolo g8 ). Meni je kvalteta slike zadoščala, mislim pa tudi, da zadošča za moje vprašanje, na katerega si pa tako ali tako odgovoril.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozede Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32 Prispevkov: 388 Aktiv.: 2.92 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2024 2:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem enkrat popravljal mikrovalovko z inverterskim napajanjem, je "nenavadno lahka". še Pdf za popravilo in dodatno še ena Sharpova shema mikrovalovke.
In še dodatno slikano s telefonom ena starejša Hoferjeva Mikrovalovka (KuchenMeister)
|
1.16 MB |
29 krat |

|
|
438.59 KB |
18 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
Microwave_Oven_Inverter_HV_Power_Supply.pdf |
222.46 KB |
Downloadano: |
7 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvarkel Član

|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2024 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, si se potrudil.
Je pa zanimivo, verjetno ne samo zame, da ti preupori niso pri vseh mikrovalovkah. Inverterske jih očitno ne potrebujejo, kar je sicer tudi povsem logično.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Tor Jul 23, 2024 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Inverterska ne rabi preduporov za "mehki zagon" ker je to že rešeno v samem inverterju. Prednost inverterske je, da se moč lahko spreminja, pri navadnih s transformatorjem je moč vedno na max, spreminja se le čas delovanja, kot en počasen PWM in podobno kot steklokeramično kuhališče s high-light grelci.
Dejansko so upori res za omejevanje vklopnega toka, ampak to je še vedno, neke vrste mehki zagon.
Če je fotografija spacana, je nerganje popolnoma upravičeno, ker javno objavljena ni več za "svoje potrebe" ko javnost nekaj sprašuješ... in ja, v meta podatkih fotke je zapisano, s kakšnim aparatom je bila ustvarjena, tako da to ni nobena skrivnost, da vem, s kakšnim telefonom si fotkal.
Tebi je mogoče fotka zadoščala, dokler si jo gledal na majčkenem zaslonu telefona, ko odpreš z računalnikom na velikem zaslonu, je slika gnila... probaj kdaj
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvarkel Član

|
Objavljeno: Tor Jul 23, 2024 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat hvala za vsa pojasnila (vključno za "nerganje").
Pa da sedaj ne bova off-topic in se prepirala kdo ima bolj prav, pač pri postih, ki ti niso všeč, lahko uporabiš svoj slogan:
"Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore'"
Jaz forum pač razumem, da si medsebojno pomagamo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni