|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mark Neznanec

Pridružen-a: Pon 19 Mar 2007 16:27 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: kranj
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2007 7:14 pm Naslov sporočila: pic programator velleman K8076 |
|
|
Prosim za pomč.
sem strojnik, ki si je izbral diplomo s področja pic mikrokrmilnikov. nabavili smo kit komplet velleman k8076, sestavil ga je laborant vešč lotanaj, da ne bi kaj narobe sestavil. v kompletu je tudi software, ki z utripanjem led diod na programatorju le tega testira, vse je bilo OK, ko pa sem vstavil PIC16F84 je vseskozi javljal napako, da ni pravi čip čeprav je bil nastavljen pravi. poizkusili smo z drugim čipom, ki je na razvojni plošči delal pa je bilo isto.
nato so programator sprobali na IC in rečeno mi je bilo le, da programator res ne dela in da nam dajo dobropis.
zanima me, če bi bil kdo pripravljen najti napako in
ali morda kdo ve kje bi dobil delujoč pic programator za 16F877 /(A) ali 16F876 ali pa vsaj za 16F84, ki bi stal pod 100€ z računom ker plača faks.
najlepša hvala za odgovor _________________ mark |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2007 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
1. Po forumu si že pobrskal? Objavljeno in prediskutirano je bilo že morje enih programatorjev.
2. Pri pisanju sporočil se lahko malo bolje potrudiš pri uporabi Slovenskega jezika. Zato imamo tule pravila . _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2007 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo tukaj na forumu je meni pomagal pri sestavi ICD2 clona. Programira vse lepo, vendar sva naletela na problem pri programiranju F84-tke
Kontaktiraj njega. Elementi stanejo vsega skupaj 5€, oba čipa ti pa lahko dam jaz. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2007 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar se tiče tega da je poceni google je res da se najde veliko programatorjev za najrazličnejše cene, vendar jas imam tega WILLEMa (univerzalen in je super ker lahko vse programira in imaš lahko najrazličnejše adapterje od picov, do avrjev do smd mikrokrmilnikov in epromov ter eepromov, ... )
Drugače samo za PICe imam pa programator PICKIT2 od Microchipa.
Citiram: |
Willem EPROM Programator ( PCB4C )
- Programiranje EPROM, EEPROM, FLASH Burner (Vpp 12.5V,21V,25V)
- Podpira ČIPE (EPROM, EEPROM, FLASH, I2C,PIC, MCS-51,AVR, 93Cxx, ISP)
- Dodatna podpora DIP 32 to PLCC32 and Firmware HUB/LPC vgrajena
- Hitro programiranje
- Novo !! Z programska opremo willem PCB35A različica 0.98D2 imate podporo za PICs microchip
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mark Neznanec

|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2007 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsem se najlepše zahvaljujem za odgovore. Zanimiv predlog se mi zdi Willem EPROM Programator ( PCB4C ), ki pa je malce drag, ker ne vem ali se bom kasneje ukvarjal z programiranjem mikrokontrolerjev. Da bi se podal v lastno izdelavo se pa bojim, da mi bo vzelo preveč časa. Še posebej, če pride do težav.
Imam še eno vprašanje, ali ima vsak programator svoj specifičen software ali obsatja software, ki podpira vrsto programatorjev. Sprašujem, ker ima asistent pic programator z software-om v japonščini in me zanima, če bi se dalo dobiti zanj program v bolj razumljivem jeziku?
Lep pozdrav, Mark _________________ mark |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 12:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi ima vsak "brand name" programator svoj SW, ki ga izda proizvajalec programatorja. Nekaj programatorjev je na voljo kot "odprt" (javno dostopen) dizajn in ljudje zanje napisejo svoje programe. Taki programi ponavadi podpirajo vec programatorjev (ponavadi nekaj najbolj priljubljenih odprtih dizajnov).
Za PICe je tak preprost primer JDM programator, katerega podpira vec razlicnih programov (sam poznam vsaj dva).
Ze sestavljen JDM programator stane na eBay-u cca. 20 evrov s postnino vred (varianta, ki ima 40-pinski ZIF socket, konektor za dodatno napajanje pri prenizkem Vpp s porta in s konektorjem za ICSP), program zanj pa je zastonj. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mark Neznanec

|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
menite, da bi bil ta JDM z EBuy-a v redu?
Kateri programi ga pa podpirajo? _________________ mark |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne vidim dodatnega priklopa za napajanje, kar pomeni, da boš potreboval računalnik ki ima dovolj zmogljiv COM port. Govorim o 386, 486 računalnikih... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
mark nabavite kar originalen programator, ne boste razočarani in podpira ga tudi MPLAB, poleg tega pa ima tudi dodan lasten software. Kar je pa še boljše cena je definitivno pod 100€ s poštnino vred. Mislim pa da se ga da dobit tudi pri naših dobaviteljih.
Tole pa je to kar potrebuješ: DV164120 - PICkit 2 Starter Kit
S tem programatorjem se da programirati 8, 14 in 20 pinske kontrolerje, če pa bi želel katerega drugega, pa je potrebno narediti vezje ki na prave pine pripelje signale iz programatorja. Sam sem s tem programatorjem programiral tudi novejše kontrolerje, ki imajo 3V logiko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 4:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
mark je napisal/a: |
menite, da bi bil ta JDM z EBuy-a v redu?
Kateri programi ga pa podpirajo? |
Tale izgleda precej cudno, cena je pa navita ... Takle preverjeno deluje na novem namiznem racunalniku (LGA775 motherboard).
Dovolj "zmogljiv" (z dovolj visokimi nivoji) COM port ima sicer mnogo namiznih racunalnikov (ne le tisti izpred 15 let, ampak bistveno novejsi), le pri prenosnikih je to pogosteje tezava. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni