www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Lidl ali Hofer akumulatorsko orodje?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mattej
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Mar 2015 16:10
Aktiv.: 0.14

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 21, 2025 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale model ga prodaja že kar nekaj mesecev mogoče ti spusti ceno ki je kar malo absurdna (nov je bil 15€, med znižanji pa 9€) https://www.bolha.com/avtooprema-ostalo/usb-polnilna-enota-ferrex-oglas-12167104
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pomar
Član
Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15
Aktiv.: 1.25
Kraj: okolica Ptuja

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 24, 2025 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pripenjam sliko Hoferjeve in Lidlove baterije. Na sliki je tudi Forrex-ova elektronika v vrtalnem stroju. Rad bi uporabil Hoferjevo baterijo na drugem vrtalnem stroju. Adapter za baterijo dobim. Zanima me katero elektroniko naj iščem za ta drugi vrtalni stroj, kateri nima vgrajene elektronike?

baterija H-L.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.92 MB
 Pogledana:  31 krat

baterija H-L.jpg

vrtalni stroj FERREX.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.82 MB
 Pogledana:  14 krat

vrtalni stroj FERREX.jpg

Nazaj na vrh
Mattej
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 24, 2025 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tist kar sem jaz gledal nisi rabil nobene dodatne elektronike v mašinci. V enem primeru je bilo treba en upor zvezat v adapterju (Bosch modra naprava). Je pa odvisno od vsakega proizvajalca, če je adapter 3D printan ponavadi v opisu piše, drugače je pa potrebno preverit.

Ker ma ActivEnergy baterija neko svojo komunikacijo bi tud zelo težko to špilalo. Verjetno pa ne bo delovala podnapetostna zaščita tako da bodi pozoren da ne izprazneš čisto.
Nazaj na vrh
1dva3
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19
Aktiv.: 50.12

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 24, 2025 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te activ energy lahko tretiraš kakor klasične nicd/nimh baterije za strojčke: breme na + in - in dela. Tudi 40v sistem je samo prevezava serijsko
Nazaj na vrh
tretjic
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19
Aktiv.: 2.28
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2025 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še test z malo višjim tokom:
najprej 5 ciklov 2A polnjenje, 2.5A praznjenje.
12C,
30A,
odklop pri 2.5V,
kapaciteta 2422mAh,
12mOhm (proti koncu, ko so se že konkretno segrele),
napetost na sredini cikla ~3V

Žal brez termometra, ampak celica na začetku na 16°C, na koncu jo komaj držiš z roko.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
1dva3
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2025 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

30A pri 40V baterije je 1200W. Veliko za tako majhen paket.
Sam sem jih gnal pri 20A do izpraznitve in so bile mlačne.
Kateri proizvajalec celic je potem v zadnji seriji oziroma ta, ki je bila na testu?
Nazaj na vrh
Mattej
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2025 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A to je bilo 20A na sami celici ali iz celotnega battery packa? Ker ima pack svojo varovalko notri ki se uniči, ampak nikjer nič o tem koliko zdrži.
Nazaj na vrh
1dva3
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2025 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Komplet 40V
Nazaj na vrh
tretjic
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19
Aktiv.: 2.28
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2025 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

30A je bilo s kabli prilotanimi direkt na ušesa celice.

Na celici piše "LiXell".
In ni ravno 40, ampak 30V oziroma malo manj, tako da 900W ali manj.
Sem iz modelarstva, to je bil test glede uporabnosti kot pogonski akumulatorji. Teh 12C je teoretičen minimum. Uporaben paket te velikosti bi moral dati vsaj 1.5kW (tudi 3 ali 4kW za 30s ni tako nemogoče, ampak gre za Li-Po in ne Li-ion pakete).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
1dva3
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 05, 2025 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je, dejanske številke so nižje. Še vedno pa je to kar veliko energije.
Nazaj na vrh
MH
Član
Član

Pridružen-a: Pet 20 Jan 2023 14:11
Aktiv.: 1.81
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 18, 2025 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v.j. je napisal/a:
MH je napisal/a:
... pomerim celice in ena je na 0.6 V Evil or Very Mad Ostale v rangu 3.8-4 V ...

Če je prazna prva celica na negativni strani, je zadeva jasna, sicer gre zgolj za slučaj, da je celica šla v delni preboj.
Ali je baterija 20V s 5 celicami? je notri 5 ali 10 baterij?

.

Oprosti, tole sem spregledal. Ne spomnim se več, katera je bila prazna - taprva, ki sem jo pomeril Smile 40 V je imela 10 celic.

Ker je bil nakup znotraj 24 mesecev, so brez vprašanj vrnili kupnino, 40 € ... za enak denar pa sem vzel tri nove 40 V/5 Ah baterije, ker so še zmeraj po 12 € in polnilec po 6 €.

Mi je kar malo sumljivo, da se ne obeta kakšna sprememba ali ukinitev programa akku orodja?
Nazaj na vrh
mipax
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Jun 2005 22:35
Aktiv.: 0.43
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 22, 2025 5:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če koga zanima delovanje polnica za hofer-ALDI-ferrex akumulatorje je na naslednjem linku dobro opisano:

https://www.youtube.com/watch?v=jBfbqZHedto

Za akumulatorske baterije je tudi objavljeno:

https://www.youtube.com/watch?v=7b6njqV9nsA
Nazaj na vrh
MH
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2025 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MH je napisal/a:
Mi je kar malo sumljivo, da se ne obeta kakšna sprememba ali ukinitev programa akku orodja?

Danes dobil odgovor: po tem, ko so iz marsikatere poslovalnice odstranili staro-neprodano baterijsko orodje, je danes spet v akciji par zadev (akku vrtalnik, fleksarca, žaga, visokotlačni čistilnik). Baterija 40 V je še zmeraj ugodnih 12 €, polnilec 6 €.

Po mailu odgovarjajo, da so kao staro zalogo orodja prodali Mr. Green
Nazaj na vrh
Deflektor
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06
Aktiv.: 1.08
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2025 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni tole izgleda, kot, da gre vse skupaj počasi iz prodaje ampak tega nočejo napisati. Sicer sem se opremil z baterijami, enih deset jih imam in kar nekaj orodja in razmišljam, da bi vzel še ene par baterij kar tako na rezervo, ker celic tako poceni ne moreš nikjer kupiti.

Nabavil sem tudi adapter za direktnih 20V iz baterije s katerim potem napajam PD vezje in z njim TS101 spajkalnik. Imam tudi adapter za makita podnožje, na katerega potem paše tudi kup orodja iz Aliexpressa je pa kot že omenjeno verjetno problem, da baterija nima zaščite pred preizpraznitvijo in je treba biti previden.
Nazaj na vrh
MH
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2025 11:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno to sem zadnjič gledal, da je težava prevelika izpraznitev. In če baterije doma ležijo, se verjetno zgodi točno to.

Tukaj sicer kaže nek hack, kako take baterije obuditi... https://www.facebook.com/reel/708352181847875

Danes v lokalnem Hoferju ni bilo niti ene baterije in samo en polnilec. Tako da vprašanje, kaj se dogaja z akku orodjem Sad
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 4 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni