|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.92 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2007 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni problema, začni pač znova in bo. Teh napak bo še veliko. Vse se motimo.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2007 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Boštjan,to delaš na tiskanini ali preizkusni plošči?Jaz bi raje prvo delal na preizkušni plošči tako kot so svetovali.Ko daš na preiz.plošči vse elemente in preden natakneš žico.Bi bolje nariši shemo in z flomaster ali svinčnikom označič veze.Tako boš lahko videl da je pravilno vezje.Mogoče bo kdo eden razumel,kaj mislim.Ker sam ne znam dobro opisati.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjan91 Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 18:58 Prispevkov: 177 Aktiv.: 0.79 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2007 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma dobr, po zelo velikih poskusih sem se odločil da bi raje naredil nekaj, kar že ima predlogo za vezje ker mi tole ne gre od rok!
Spodaj je pripeta sliko, do kje sem prišel.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
19.51 KB |
Pogledana: |
25 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2007 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi bilo dobro vezje (tracke) na sliki še vseeno malo raztegniti. Če narediš to, boš mogoče imel manj težav z jedkanjem.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
25.13 KB |
Pogledana: |
12 krat |

|
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjan91 Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 18:58 Prispevkov: 177 Aktiv.: 0.79 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2007 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo ro vezje ni končano ker me po domače povedano za*ebava.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2007 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Boštjan,potrpeti moraš.Če večkrat rišeš vezje in pošaci se boš navadil.Jaz sem risal z program Eagle,ki je šlo.Ker je pomagal stric Google.Zdaj rišem z program Kicad in še vedno se učim.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.49 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2007 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Boštjan nekaj podobnega sem naredil(že dolgo nazaj) in preverjeno deluje.Diode so razporejene v krogu in namesto 4011 je uporabljen 555. Namesto tega bi lahko tudi dal 4011, samo ker je 555 manjši in manj prostora zavzame. No shema je narejena za 5 LEDic.
Če hočeš, ti na ZS pošljem .sch in .brd (eagle)
Lp,Denis
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.62 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2007 9:05 am Naslov sporočila: |
|
|
bostjan91 je napisal/a: |
Ma dobr, po zelo velikih poskusih sem se odločil da bi raje naredil nekaj, kar že ima predlogo za vezje ker mi tole ne gre od rok! |
Aha, se pravi da še vedno trmasto vstrajaš pri tem, da boš naredil tiskano vezje. In pri tem preskočil fundamentalni korak za začetnike - Protoboard....
In kupa naših odgovorov seveda sploh nisi upošteval (npr. levi čip še vedno nima napajanja ipd.).
Boš raje pustil ta projekt - "vrgel puško v koruzo", ki bi ti lahko bil za dober izziv, in naredil nekaj, kar je že dokončano.
Mislim, da bo marsikdo izgubil potrpljenje in te dal na Ignore. That's how it works... Mnogi smo ti pripravljeni pomagati, ampak enostavno nimamo časa in potrpljenja ponavljati enih in istih stvari v nedogled, ki jih niti ne prebereš ali jih ne upoštevaš.
Jur-u je že prekipelo, Sokratu že precej prej, Silvotu tudi, meni sedaj... Ko boš bolj resen, pa se oglasi. Govora je o TEM.
Da ne bo kdo rekel, da pišem off-topic - moj predlog za Protoboard še vedno velja!
LP
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni