www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

WV 1200J

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2004 9:12 pm    Naslov sporočila:  WV 1200J Odgovori s citatom

Za WV 1200J rabim naslednje podatke:
Medosna razdalja, medosna spredaj zadaj
Premer bata in dolžina hoda
Dolžina , širina in višina Avtomobila.
Prosim , če mi kdo to lahko napiše , ker tega nikjer ne dobim.
Za odgovore se že v naprej zahvaljujem
Sem probal že na vseh meni znanih forumih , pa nisem uspel nič izvedeti , če ima kakšen te podatke bi mu bil zelo hvaležen , ker moram izpolniti folmular za pridobitev certifikata Confused

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2004 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napiši še leto izdelave, moč motorja oz. še kake podatke, ki jih imaš bom skušal kaj izbrskati Wink
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2004 11:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj iz autodate

vW1200_2.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  vW1200_2.pdf
 Velikost datoteke:  13.68 KB
 Downloadano:  19 krat

Vw1200.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Vw1200.pdf
 Velikost datoteke:  99.97 KB
 Downloadano:  8 krat

iskra
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2004 12:16 pm    Naslov sporočila: icon_impressed  Odgovori s citatom

Letnik 76. Very Happy , Samo še fi bata ali njegov hod Pray , pa bodo podatki popolni . Hvala Silvo . Naj se pa pohvalim , da ima avto radio neizbrisljivo memorijo . Lahko nastavim dve UKV in eno SV postajo Cool Neizbrisno ne kot ti EEpromi , malo poiskri pa že pozabijo kaj smo nastavili Wink .
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2004 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
. Lahko nastavim dve UKV in eno SV postajo Neizbrisno ne kot ti EEpromi , malo poiskri pa že pozabijo kaj smo nastavili .

He, he ... poznam to memorijo Wink

Glede drugega dela citata te morem malo popravit. ( Ravno o tem sva se včeraj pogovarjala s felle-tom)Če govorimo o kakeršnem koli seriskem eepromu I2C, (24CXX) microwire (93CXX) Samo iskrenje, hlajenje, gretje itd čipa vsebine NE MORE obrisat lahko ga eventuelno uniči. Za komunikacijo z njim skrbijo točno določeni protokoli (informacija o družini čipa, naslov čipa, način, ki sledi branje ali pisanje, kam oz. od kod ter še kaj) Tega nikakor ne more poslati iskrenje. Res pa, da se lahko in se tudi zgodi, da se kdaj v eepromu kaj zruši v podobni situaciji. A vzrok za to je "master" na vodilu (torej CPU) Ob kakem šoku (statični preboj ... itd) se lahko zgodi, da mu kaj "uide" na vodilo. (pride do preskoka programa v njem, program zaide ... itd) To pa povzroči motnjo periferije na vodilu. Žal, če je to eeprom lahko pride do vpisa v kako lokacijo eeproma.

strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.07
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2004 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav,

Silvo, kje si dobil te podatke? Jaz že kar nekaj časa iščem podatke za Opel Kadett 1.3S, letnik 85, 5 vrat,4 prestave, teža 815kg. Našel sem samo nekaj približnega.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 17, 2004 12:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Strobos,

Nekaj podatkov za kadatt-a sem pripel na
Filemanager ->Avtomobilizem / tehnicni podatki

iskra
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2004 1:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda da samo iskrenje po sebi ne more škoditi epromu, če ne vpliva na prenos ravno ob času vpisa v eprom Wink V TV ponavadi napravi kažin vsak preboj VN trafota Very Happy , ma pri moji memoriji lahko delaš kar hočeš (elektronsko) , šele direkten udarec s kladivom , pobrka memorijske nastavitve Wink .
Da pa o selektivnosti in kvaliteti ne zgubljamo besed.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2004 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
če ne vpliva na prenos ravno ob času vpisa v eprom

Zelo težko, skoraj bi rekel nemogoče. Če malo podrobneje opišem sam vpis v recimo eeprom 24CXXX . Naprava (master), ki želi vpisovati v eeprom najprej preveri, če je vodilo I2C prosto. Torej, če sta obe liniji SCL ter SDA visoki. Če je vodilo prosto pošlje start bit. To je sporočilo "sužnev" na vodilo naj se pripravijo. Sledi 7 bitov kateri pomenijo naslov "sužnja" ter 8 bit ki pomeni vpis ali branje. Sledi odgovor - potrditev o prejemu. Spet sledi 8 bitov ki je EE naslov, potrditev, sledi 8 bitov podatka , potreditev, ..... 8 bitni podatek, potrditev ... stop bit. Če karkoli iz napisanega izostane vpisa v eeprom NI. Kot sem že napisal zgoraj napačen vpis lahko izključno povzroči "master" torej preskok programa na proceduro, ki spusti na vodilo prav proceduro za vpis.
Kot zanimivost naj povem, da sem nekoč delal aplikacijo z PIC16F877 kjer sem vpisoval nekaj v eeprom. Z istim hardverom sem preko releja vključeval avtomobilsko hupo. Hupa je povzročala tako motnjo, da je občasno prišlo do preskoka progama ter rušenja vprisane vrednosti v eepromu samega čipa. Kako sem stvar takrat rešil, če sem jo sploh se ne spomnim več d'oh! zdi se mi, da smo hupo zamenjali z piskačem. Question Mogoče se bo spomnil Lojz, ki je stvar uporabljal oz. delal za "končnega" uporabnika Wink

iskra
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 20, 2004 11:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zanimiva stran za "Hroščarje" Wink http://web.vip.hr/k.cudina.vip/evolucija2.htm
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni