|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Čet Jul 15, 2004 9:12 pm Naslov sporočila: WV 1200J |
|
|
Za WV 1200J rabim naslednje podatke:
Medosna razdalja, medosna spredaj zadaj
Premer bata in dolžina hoda
Dolžina , širina in višina Avtomobila.
Prosim , če mi kdo to lahko napiše , ker tega nikjer ne dobim.
Za odgovore se že v naprej zahvaljujem
Sem probal že na vseh meni znanih forumih , pa nisem uspel nič izvedeti , če ima kakšen te podatke bi mu bil zelo hvaležen , ker moram izpolniti folmular za pridobitev certifikata
_________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Jul 15, 2004 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napiši še leto izdelave, moč motorja oz. še kake podatke, ki jih imaš bom skušal kaj izbrskati
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Jul 15, 2004 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj iz autodate
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
vW1200_2.pdf |
Velikost datoteke: |
13.68 KB |
Downloadano: |
19 krat |
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Vw1200.pdf |
Velikost datoteke: |
99.97 KB |
Downloadano: |
8 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Pet Jul 16, 2004 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Letnik 76. , Samo še fi bata ali njegov hod , pa bodo podatki popolni . Hvala Silvo . Naj se pa pohvalim , da ima avto radio neizbrisljivo memorijo . Lahko nastavim dve UKV in eno SV postajo Neizbrisno ne kot ti EEpromi , malo poiskri pa že pozabijo kaj smo nastavili .
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Jul 16, 2004 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
. Lahko nastavim dve UKV in eno SV postajo Neizbrisno ne kot ti EEpromi , malo poiskri pa že pozabijo kaj smo nastavili . |
He, he ... poznam to memorijo
Glede drugega dela citata te morem malo popravit. ( Ravno o tem sva se včeraj pogovarjala s felle-tom)Če govorimo o kakeršnem koli seriskem eepromu I2C, (24CXX) microwire (93CXX) Samo iskrenje, hlajenje, gretje itd čipa vsebine NE MORE obrisat lahko ga eventuelno uniči. Za komunikacijo z njim skrbijo točno določeni protokoli (informacija o družini čipa, naslov čipa, način, ki sledi branje ali pisanje, kam oz. od kod ter še kaj) Tega nikakor ne more poslati iskrenje. Res pa, da se lahko in se tudi zgodi, da se kdaj v eepromu kaj zruši v podobni situaciji. A vzrok za to je "master" na vodilu (torej CPU) Ob kakem šoku (statični preboj ... itd) se lahko zgodi, da mu kaj "uide" na vodilo. (pride do preskoka programa v njem, program zaide ... itd) To pa povzroči motnjo periferije na vodilu. Žal, če je to eeprom lahko pride do vpisa v kako lokacijo eeproma.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.07 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Pet Jul 16, 2004 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
Silvo, kje si dobil te podatke? Jaz že kar nekaj časa iščem podatke za Opel Kadett 1.3S, letnik 85, 5 vrat,4 prestave, teža 815kg. Našel sem samo nekaj približnega.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Jul 17, 2004 12:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Strobos,
Nekaj podatkov za kadatt-a sem pripel na
Filemanager ->Avtomobilizem / tehnicni podatki
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
Objavljeno: Pon Jul 19, 2004 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda da samo iskrenje po sebi ne more škoditi epromu, če ne vpliva na prenos ravno ob času vpisa v eprom V TV ponavadi napravi kažin vsak preboj VN trafota , ma pri moji memoriji lahko delaš kar hočeš (elektronsko) , šele direkten udarec s kladivom , pobrka memorijske nastavitve .
Da pa o selektivnosti in kvaliteti ne zgubljamo besed.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pon Jul 19, 2004 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
če ne vpliva na prenos ravno ob času vpisa v eprom |
Zelo težko, skoraj bi rekel nemogoče. Če malo podrobneje opišem sam vpis v recimo eeprom 24CXXX . Naprava (master), ki želi vpisovati v eeprom najprej preveri, če je vodilo I2C prosto. Torej, če sta obe liniji SCL ter SDA visoki. Če je vodilo prosto pošlje start bit. To je sporočilo "sužnev" na vodilo naj se pripravijo. Sledi 7 bitov kateri pomenijo naslov "sužnja" ter 8 bit ki pomeni vpis ali branje. Sledi odgovor - potrditev o prejemu. Spet sledi 8 bitov ki je EE naslov, potrditev, sledi 8 bitov podatka , potreditev, ..... 8 bitni podatek, potrditev ... stop bit. Če karkoli iz napisanega izostane vpisa v eeprom NI. Kot sem že napisal zgoraj napačen vpis lahko izključno povzroči "master" torej preskok programa na proceduro, ki spusti na vodilo prav proceduro za vpis.
Kot zanimivost naj povem, da sem nekoč delal aplikacijo z PIC16F877 kjer sem vpisoval nekaj v eeprom. Z istim hardverom sem preko releja vključeval avtomobilsko hupo. Hupa je povzročala tako motnjo, da je občasno prišlo do preskoka progama ter rušenja vprisane vrednosti v eepromu samega čipa. Kako sem stvar takrat rešil, če sem jo sploh se ne spomnim več zdi se mi, da smo hupo zamenjali z piskačem. Mogoče se bo spomnil Lojz, ki je stvar uporabljal oz. delal za "končnega" uporabnika
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni