|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Sob Maj 12, 2007 8:08 pm Naslov sporočila: TV antena in Sat TV na TV ? |
|
|
Pozdravljeni
na vikendu bi rad priključil na televizor klasični antenski sistem in Sat sprejemnik.
Imam vse potrebno (vsaj mislim) in vsak sistem zase deluje. Satelitski sprejemnik je precej star, a dela bp, nima pa opcije priklopa antenskega signala zemeljskih anten. Kako naj povežem oba kablaa, da ne bi rabil preklapljati kabel na antenski vtičnici na tv ? Ali obstaja kakšna 'škatlica'. Jaz sicer nimam težav, otroci pa ....
Upam, da sem bil razumljiv.
LP Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.49 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sob Maj 12, 2007 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisi bil čisto razumljiv. Če SAT sprejemnik nima vhoda za zemeljsko anteno, potem tudi izhoda nima in ima potemtakem samo SCART ali činč. V tem primeru imaš na TV- ju na AV vhodu SAT, na navadnem antenskem vhodu pa zemeljske programe. (Razen, če imaš kak prastar TV brez AV vhoda, potem je malce zakompliciranejše).
Dobro poglej in opiši vse priključke.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

|
Objavljeno: Sob Maj 12, 2007 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot sem napisal SAT sprejemnik nima vhoda za koax. Ima samo izhod. Scart ne dela, je pred leti strela naredila svoje. Torej dobim na TV dva koaxa in jih ročno preklapljam. Tukaj bi rabil neko 'škatlico'.
Če ne bo rešitve bom pa SAT sprejemnik menjal, saj niso tako dragi.
LP Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Maj 12, 2007 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
lahko poskusiš TV delilnik (za 2 TVja) obrniti okoli, ampak bo nekaj izgub, delovalo pa bo, razen če na istem (ali zelo blizu) kanalu kot oddaja SAT dela kakšna zemeljska oddaja, potem bodo motnje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Ned Maj 13, 2007 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Motnje bodo v vsakem primeru. Zelo dolgo nazaj smo doma imeli ravno to kar iščeš da si dva signala preklopil na en TV. Ročno preko vzvoda. Mislim da take škatljice tudi v samogradnji nebi bilo težko narediti. Kovinska bi morala biti zaradi oklopa, potem je pa samo ena žica, ki potrebuje preklapljanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.29 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Ned Maj 13, 2007 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Vsak delilnik za TV deluje v obratni smeri kot združilnik. Tako da lahko preizkusiš to, prav tako je med tema, sedaj vhodoma, minimalno 20dB razklopnega dušenja, če le ne gre za neko low-cost varijanto, tako da nekih motenj nebi smelo biti. Prinese pa to v sistem malo manj kot 4dB izgube, kar bi se mogoče poznalo na kvaliteti slike, če so nivoji ravno na spodnji meji. Mora biti pasiven delilnik, ne z kakim ojačevalnikom.
Drugače pa se da to, če imaš primeren instrumentarij za uglaševanje, brez problema izdelati. Moral bi le vedeti, na katerem kanalu imaš satelitski sprejemnik in pa, če se da frekvenca izhodnega kanala tudi kaj nastavljati. _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Maj 13, 2007 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
jaz imam moj VCR preko video izhoda ker enostavno ne najdem kanala kjer ne bi bilo motenj, vsaj malo črt čez sliko. Na 31 je SLO, na 34 je A kanal itd...in vsi malo špricajo okoli...mogoče bi bilo ročno stikalo res najboljša varianta...ali pa menjava SAT sprejemnika, ker so res nesramno poceni... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

|
Objavljeno: Ned Maj 13, 2007 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razdelilnik 1 na 2 (T komad) je dovolj. Razen enega zemeljskega programa, ki je že prej bil slab je vse popolnoma gledljivo.
Hvala za nasvet.
LP Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Maj 13, 2007 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
evo, problem rešen  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sixkiller Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.75 Kraj: Čatež / Trebnje
|
Objavljeno: Pon Maj 14, 2007 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Bi nam zaupal kako si rešil problem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Maj 14, 2007 8:41 am Naslov sporočila: |
|
|
hm..po moje je povedal...tako da je TV razdelilnik (za 2 TVja) obrnil okoli in tako dobil 2 vhoda in 1 izhod. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drcine Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2007 13:22 Prispevkov: 97 Aktiv.: 0.45 Kraj: Moravče
|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2007 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker je ravno tema primerna, bom kar tu vprašal.
Zanima me če kdo ve, kje bi se dalo dobiti kaj podatkov (dokumentacije) o klasičnih in satelitskih antenskih sistemih. Zanimajo me predvsem natančni opisi teh sistemov.
Že v naprej se za odgovore lepo zahvaljujem.
lp, drcine |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni