|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Jun 11, 2007 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Ma ne kompliciraj - 27C128 ni cisto nic boljsi, ti samo nehaj zganjati neumnosti in ze koncno prikljuci vse skupaj pravilno. Star EPROM od motherboarda je najbrz uporabljen zato, ker vsebuje (na videz) nakljucne podatke, ki sluzijo kot krmilni signali za utripanje luck.
Vseeno je torej kako velik EPROM vzames, da je le vsebina videti vsaj priblizno nakljucna. Novi EPROMi, kakrsne prodajajo v trgovini, so seveda pobrisani (torej je vsebna na vseh lokacijah enaka: 0xff) in so zato neuporabni za krmiljenje, dokler vanje ne vpises vzorca za utripanje. Velikost EPROMa nima pri tem nobene veze. |
Primerjal sem datasheet od obeh eepromov in ugotovil, da ima VPP sponko drugače, in še par pinov zraven. Res pa je da sem na 512 samo vpp in pin ena pustil v zraku in začeli sta naključno utripati dve LEDice. To je že nekaj. Treba pa še ostalo oživeti. Samo ne vem zakaj, se mi 555(IC6) zelo greje,pomeril napetost in je 5V.(pin 1 in pin .
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Jun 14, 2007 7:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še vedno se mučim s tem light showom in mi ga nikakor ne uspe pognati. Matura se pa zelo bliža. Ali je komu uspelo brez problemov sestaviti tale light show? Meni ga nikakor.
IC2 daje takt IC7, izhodni tranzistorji in triaki delujejo, ko pa dam eeprom noter pa samo dve LED diod utripajo, prej niso, ko pa sem tri nogice od eeproma pustil v zraku pa se je začelo dgajati.
Citiram: |
Poskusi takole:
Na 27C512 spravi pin1 in pin27 na GND - sedaj sta na +5V, pin22 pa daj na +5V - sedaj je na GND.
Javi rezultate.
|
Sem dal tako kot si napisal, in ni nič od sebe dal,sem jih pa pustil v zraku in začeli sta dve diodi utripati.
Ali se komu valja eeprom 27c128 kje v predalu?Ker ga po trgovinah ni več nikjer za dobiti.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
852.81 KB |
Pogledana: |
21 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
863.74 KB |
Pogledana: |
21 krat |

|
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Jun 14, 2007 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Med mojo kramo sem našel tri 27c512, štiri 27c256 in tri z oznako d27128d, kar je po moje enako 27c128 - je enako ohišje. So pa vsi iz nekih staaarih naprav. Rabiš še podnožje zraven? Lahko mi pošješ naslov na ZS.
_________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cupacup Član

Pridružen-a: Tor 20 Jul 2004 21:28 Prispevkov: 68 Aktiv.: 0.29 Kraj: Tam kjer ma mraz mlade
|
Objavljeno: Čet Jun 14, 2007 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj nasvetov:
*poglej da nimaš na plati kratkih stikov
*pogej da ti generator frekvence dela
*eprom preizkusi na protobordu
Ta projekt sem delal pri praksi, in je kr simpl. Sam sem kasneje zamenjal EEprom z mikrokontrolerjem in mu dodal bluetooth, tako da vse skupaj lahko programiram preko računalnika, ali pa z računalnikom nadzorujem izhode. KOt sem zgoraj opisal preizkusi, če nimaš kje kratkih stikov, ene par sošolcev je imelo problem, zaradi tega. Preveri tudi, napajanje eeproma, podlej tudi vsak triak. Glej tudi, da je zapisan program na naslovih ki jih naslavljaš, saj ima 512 več naslovnih vodil kot 128. Na zasebno pošto sem ti poslal povezavo do projekta ki smo ga delali v šoli!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.81 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pet Jun 15, 2007 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
@dkone
Napisal sem tole:
Na 27C512 spravi pin1 in pin27 na GND - sedaj sta na +5V, pin22 pa daj na +5V - sedaj je na GND.
Sem spregledal pin22 mora ostati na GND in ne na +5V, saj je OE (output enable).
Pin1 in pin27 pa tudi daj na GND.
Na sliki je videti, da imaš pin28 (Vcc), pin13 (Q2) in pin7 (A3) v zraku. Očitno ne veš s katerega konca je treba šteti pine.
Poglej si datasheet!
_________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni