|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3365 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 8:02 am Naslov sporočila: Plačevanje z bančnim nalogom je drago! |
|
|
Vsem, ki jih zanima, posredujem svojo izkušnjo z bančnim nakazilom EUR v Evropo.
Kupil sem od MCS Electronic software v vrednosti 55 EUR.
Ker nimam izkušenj s plačevanjem preko Paypall in ker sem strahopetec, sem izbral 'varen' način plačila z nakazilom iz moje SKB banke.
Za uslugo so mi zaračunali skupaj 15.34 EUR
Tisti, ki plačujete preko Paypall, koliko provizije vam zvame le ta?
Pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 8:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Plačujem preko paypala. Provizije ni. Zaenkrat samo dobre izkušnje.
Hm, nakazilo v tujino ? meni Gorenjska banka zaračuna to uslugo 1,6 Eura.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
huh?
pred tedni sem placal v Nemcijo ~130EUR in mi je NLB pri tem zaracunala 0,31EUR provizije _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uran8 Neznanec

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 0:19 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni so za nakazilo 180EUR v Nemčijo zaračunali na banki Celje (moji banki!!!) celih 20 EUR. Drugo nakazolo na isti račun sem opravil na banki Koper in sem ,čeprav nisem njihov komitent, plačal samo 9 EUR. Seveda sem šel takoj na banko Celje v prepričanju da je prišlo pri njih do pomote pri zaračunavanju provizije, vendar so me preprosto odslovili z obrazložitvijo da tako pač pri njih je in konec. Sem rekel hvala za prijaznost in zaključite moj račun ter izplačajte moje prihranke. Babnica me je začudeno pogledala, pa nekaj godrnjala, pa sem ji rekel tako pač je pri meni!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 12:38 pm Naslov sporočila: Re: Plačevanje z bančnim nalogom je drago! |
|
|
vilko je napisal/a: |
|
Paypal zaracuna provizijo prodajalcu (torej tistemu, ki prejme denar), pa se to le takrat, ko placas s kreditno kartico. Zaracuna mu cca. 4% in te 4% prodajalci obcasno prevalijo na kupca. To je vse. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matijap Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Žirovnica, LJ
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
mi747 je napisal/a: |
meni Gorenjska banka zaračuna to uslugo 1,6 Eura. |
Te postavke v ceniku ne najdem, vendar bi me njena prisotnost močno razveselila Je to nakazilo v tujino prek Linka? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem še enkrat preveril: Nakazilo v tujino - preko elektronske banke Link natančno 1,67 Eura.
Včasih te Gorenjska banka preseneti tudi v pozitivnem smislu, vandar je to zelo poredko
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 2:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tiste banke, ki omogočejo elektronsko bančništvo in v okviru tega nakazilo v tujino, imajo precej majhne provizije. Običajno manjše od 0,5€.
Nekatere banke pa tega ne na žalost ne omogočajo in moraš it k njim do okenca, kar je razen potrata časa tudi stroškovno precej neugodno. Če se pa že odločiš za to varianto je dobro paziti vsaj na to, da izbereš opcijo deljenih stroškov, ki je ponavadi normalna izibira. Torej pol plača tisti ki nakazuje, pol pa tisti ki sprejema. Mene enkrat sploh niso vprašali katero opcijo želim, pa so mi zaračunali vse stroške, kar pa ne bi bilo potrebno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 2:45 pm Naslov sporočila: Re: Plačevanje z bančnim nalogom je drago! |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
vilko je napisal/a: |
|
Paypal zaracuna provizijo prodajalcu (torej tistemu, ki prejme denar), pa se to le takrat, ko placas s kreditno kartico. Zaracuna mu cca. 4% in te 4% prodajalci obcasno prevalijo na kupca. To je vse. |
Ali sprejme Paypal tudi naše debetne kartice? Bral sem da gre z Viso Electron (ki je debetna), za ostale pa nisem zasledil da bi bilo možno? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vilko tole sem šel pa prav primerjat z mojimi stroški nakazil. Za nakazilo podobnega zneska pred kratkim v Berlin preko SKB/NET elektronskega bančništva so si vzeli provizijo 0,21EUR.
Kakšen plačilni instrument za vraga si pa ti uporabil?
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DMan Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.52 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja takole visokih stroškov pri direktnem bančnem nakazilu res še nisem videl.
Vilko a je bilo nakazilo mogoče izvedeno preko Western Union-a tu so pa provizije res nenormalne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 5:10 pm Naslov sporočila: Re: Plačevanje z bančnim nalogom je drago! |
|
|
egomez je napisal/a: |
Ali sprejme Paypal tudi naše debetne kartice? Bral sem da gre z Viso Electron (ki je debetna), za ostale pa nisem zasledil da bi bilo možno? |
Kaksne "nase" ? Mislim, da vzamejo vse Visa in MC. Ne vzamejo raznih Activa/Cirrus/Maestro (ce seveda ne spada tudi med tiste). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 5:47 pm Naslov sporočila: Re: Plačevanje z bančnim nalogom je drago! |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Kaksne "nase" ? Mislim, da vzamejo vse Visa in MC. Ne vzamejo raznih Activa/Cirrus/Maestro (ce seveda ne spada tudi med tiste). |
Ja ravno to me je zanimalo, če je mogoče prišlo do kakšne spremembe, ker si napisal:
Citiram: |
Paypal zaracuna provizijo prodajalcu (torej tistemu, ki prejme denar), pa se to le takrat, ko placas s kreditno kartico. |
Iz tega sem sklepal, da ni kreditna kartica obvezna in zato sem vprašal kako je z debetnimi(Activa/Cirrus/Maestro). Naše pa sem napisal zato, ker če se prav spomnim obrazcev za Paypal, je bilo tam govora tudi o možnosti plačila z debetno kartico. Vendar tega nisem niti poskusil, ker kolikor sem zasledil mnenja drugih, v Sloveniji to ne deluje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snow Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02 Prispevkov: 341 Aktiv.: 1.44 Kraj: Ljubljana || Velenje
|
Objavljeno: Sre Jun 27, 2007 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
NLB Klik: STROŠKI PL. V TUJINO 0,31
Na NLB banki pa mislim, da je bilo 1500 sit ko sem še veselo tja hodil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni