www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Plačevanje z bančnim nalogom je drago!
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 8:02 am    Naslov sporočila:  Plačevanje z bančnim nalogom je drago! Odgovori s citatom

Vsem, ki jih zanima, posredujem svojo izkušnjo z bančnim nakazilom EUR v Evropo.

Kupil sem od MCS Electronic software v vrednosti 55 EUR.
Ker nimam izkušenj s plačevanjem preko Paypall in ker sem strahopetec, sem izbral 'varen' način plačila z nakazilom iz moje SKB banke.
Za uslugo so mi zaračunali skupaj 15.34 EUR

Tisti, ki plačujete preko Paypall, koliko provizije vam zvame le ta?

Pozdrav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 8:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Plačujem preko paypala. Provizije ni. Zaenkrat samo dobre izkušnje.
Hm, nakazilo v tujino ? meni Gorenjska banka zaračuna to uslugo 1,6 Eura.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

huh?
pred tedni sem placal v Nemcijo ~130EUR in mi je NLB pri tem zaracunala 0,31EUR provizije

uran8
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 0:19
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni so za nakazilo 180EUR v Nemčijo zaračunali na banki Celje (moji banki!!!) celih 20 EUR. Drugo nakazolo na isti račun sem opravil na banki Koper in sem ,čeprav nisem njihov komitent, plačal samo 9 EUR. Seveda sem šel takoj na banko Celje v prepričanju da je prišlo pri njih do pomote pri zaračunavanju provizije, vendar so me preprosto odslovili z obrazložitvijo da tako pač pri njih je in konec. Sem rekel hvala za prijaznost in zaključite moj račun ter izplačajte moje prihranke. Babnica me je začudeno pogledala, pa nekaj godrnjala, pa sem ji rekel tako pač je pri meni!!!
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 12:38 pm    Naslov sporočila:  Re: Plačevanje z bančnim nalogom je drago! Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:

Paypal zaracuna provizijo prodajalcu (torej tistemu, ki prejme denar), pa se to le takrat, ko placas s kreditno kartico. Zaracuna mu cca. 4% in te 4% prodajalci obcasno prevalijo na kupca. To je vse.

matijap
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24
Aktiv.: 0.97
Kraj: Žirovnica, LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747 je napisal/a:
meni Gorenjska banka zaračuna to uslugo 1,6 Eura.

Te postavke v ceniku ne najdem, vendar bi me njena prisotnost močno razveselila Smile Je to nakazilo v tujino prek Linka?
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem še enkrat preveril: Nakazilo v tujino - preko elektronske banke Link natančno 1,67 Eura.
Včasih te Gorenjska banka preseneti tudi v pozitivnem smislu, vandar je to zelo poredko

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tiste banke, ki omogočejo elektronsko bančništvo in v okviru tega nakazilo v tujino, imajo precej majhne provizije. Običajno manjše od 0,5€.

Nekatere banke pa tega ne na žalost ne omogočajo in moraš it k njim do okenca, kar je razen potrata časa tudi stroškovno precej neugodno. Če se pa že odločiš za to varianto je dobro paziti vsaj na to, da izbereš opcijo deljenih stroškov, ki je ponavadi normalna izibira. Torej pol plača tisti ki nakazuje, pol pa tisti ki sprejema. Mene enkrat sploh niso vprašali katero opcijo želim, pa so mi zaračunali vse stroške, kar pa ne bi bilo potrebno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
egomez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 2:45 pm    Naslov sporočila:  Re: Plačevanje z bančnim nalogom je drago! Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
vilko je napisal/a:

Paypal zaracuna provizijo prodajalcu (torej tistemu, ki prejme denar), pa se to le takrat, ko placas s kreditno kartico. Zaracuna mu cca. 4% in te 4% prodajalci obcasno prevalijo na kupca. To je vse.

Ali sprejme Paypal tudi naše debetne kartice? Bral sem da gre z Viso Electron (ki je debetna), za ostale pa nisem zasledil da bi bilo možno?
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vilko tole sem šel pa prav primerjat z mojimi stroški nakazil. Za nakazilo podobnega zneska pred kratkim v Berlin preko SKB/NET elektronskega bančništva so si vzeli provizijo 0,21EUR.

Kakšen plačilni instrument za vraga si pa ti uporabil?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DMan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03
Aktiv.: 0.52
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja takole visokih stroškov pri direktnem bančnem nakazilu res še nisem videl.
Vilko a je bilo nakazilo mogoče izvedeno preko Western Union-a tu so pa provizije res nenormalne.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 5:10 pm    Naslov sporočila:  Re: Plačevanje z bančnim nalogom je drago! Odgovori s citatom

egomez je napisal/a:
Ali sprejme Paypal tudi naše debetne kartice? Bral sem da gre z Viso Electron (ki je debetna), za ostale pa nisem zasledil da bi bilo možno?

Kaksne "nase" ? Mislim, da vzamejo vse Visa in MC. Ne vzamejo raznih Activa/Cirrus/Maestro (ce seveda ne spada tudi med tiste).

egomez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 5:47 pm    Naslov sporočila:  Re: Plačevanje z bančnim nalogom je drago! Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:

Kaksne "nase" ? Mislim, da vzamejo vse Visa in MC. Ne vzamejo raznih Activa/Cirrus/Maestro (ce seveda ne spada tudi med tiste).

Ja ravno to me je zanimalo, če je mogoče prišlo do kakšne spremembe, ker si napisal:
Citiram:
Paypal zaracuna provizijo prodajalcu (torej tistemu, ki prejme denar), pa se to le takrat, ko placas s kreditno kartico.

Iz tega sem sklepal, da ni kreditna kartica obvezna in zato sem vprašal kako je z debetnimi(Activa/Cirrus/Maestro). Naše pa sem napisal zato, ker če se prav spomnim obrazcev za Paypal, je bilo tam govora tudi o možnosti plačila z debetno kartico. Vendar tega nisem niti poskusil, ker kolikor sem zasledil mnenja drugih, v Sloveniji to ne deluje.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 27, 2007 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cenik Ljubljanske banke: http://www.nlb.si/images/content/_doc/Cenik_za_tolarski_in_devizni_placilni_promet.pdf

Na strani 6 so plačila za čezmejni promet (države EU) in mednarodni promet (ostale države).

Plačilo na bančnem okencu je še najbolj varno, 2.30 eu niti ni tako veliko.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snow
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02
Aktiv.: 1.44
Kraj: Ljubljana || Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 27, 2007 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NLB Klik: STROŠKI PL. V TUJINO 0,31

Na NLB banki pa mislim, da je bilo 1500 sit ko sem še veselo tja hodil.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni