www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV Samsung CW-28-V-55 pregrevanje
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 8:58 am    Naslov sporočila:  TV Samsung CW-28-V-55 pregrevanje Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Imam težavo z omenjeno televizijo. In sicer se mi pregreva LA7845N. Pred kakim mesecem mi je tudi omenjeni čip skurlo in sem ga zamenjal vendar se zadeva še vedno greje. Tako da sem potem ker sem imel še eno identično televizijo vendar z razbito katodno cevjo in dobro šasijo tako da sem komplet šasijo prestavil v svoj TV in zopet se omenjeni čip izjemno greje. Zdej me zanima če je imel kdo kakšne izkušnje z tem in če je možno da so odklonske tuljave ki so na katodni cevi hin oziroma v kratkem stiku in da zaradi tega potem iz čipa vleče tok še večji kot kot je predviden (mogoče kakšna izolacija med navoji se stopila ker TV normalno deluje tako da ni čisto uničena če bi bila bi imel ravno črto na ekranu).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Namesti mu hladilno rebro.
[g0ran24]
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 3:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Namesti mu hladilno rebro.

Saj je že tovarniško gor, in še dodatno sem dal gor hladilno telo ampak enako se pregreva zadeva
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2007 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morebiti je res prišlo do medovojnega stika v vertikalni tuljavi, vendar bi se moralo to videti na sliki.

Omenjeni IC ima termalno zaščito, tako da temperatura ga ravno ne bi smela uničiti.

Pomeri tudi napajalno napetost, katera je običajno (po datasheetu) 24V, ne sme pa presegati 40V.
Ostali elementi okrog čipa so OK?

[g0ran24]
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 25, 2007 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Morebiti je res prišlo do medovojnega stika v vertikalni tuljavi, vendar bi se moralo to videti na sliki.

Omenjeni IC ima termalno zaščito, tako da temperatura ga ravno ne bi smela uničiti.

Pomeri tudi napajalno napetost, katera je običajno (po datasheetu) 24V, ne sme pa presegati 40V.
Ostali elementi okrog čipa so OK?

Vse drugo je ok saj pravim da sem zamenjal komplet šasijo iz dobrega TV-ja na katerem je katodna cev razbita
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 25, 2007 1:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzami instrument in zmeri tokove na tuljavo.
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 25, 2007 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne ne, "normalno" je, da se ta čip močno greje v praktično vseh šasijah, kjer je vgrajen. Dodatno rebro pomaga do ene mere, ampak zadeva je pač dimenzionirana na vroče...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[g0ran24]
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 25, 2007 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
Ne ne, "normalno" je, da se ta čip močno greje v praktično vseh šasijah, kjer je vgrajen. Dodatno rebro pomaga do ene mere, ampak zadeva je pač dimenzionirana na vroče...

Hmm samo zakaj bi se zadeva toliko pregrevala da je na kritični meji da pregori, poleg pa še par elementov
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 25, 2007 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[g0ran24] je napisal/a:
Hmm samo zakaj bi se zadeva toliko pregrevala da je na kritični meji da pregori, poleg pa še par elementov

Odgovor je preprost - satelitko mora tudi preživeti.

satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2007 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
[g0ran24] je napisal/a:

Satelitko ima s temi sranji od Sam... same težave. Ampak res se vsi grejejo ko pečica.
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2007 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
VolkD je napisal/a:
[g0ran24] je napisal/a:

Satelitko ima s temi sranji od Sam... same težave. Ampak res se vsi grejejo ko pečica.

A obstaja kakšna možnost da se zmanjša gretje celotnega čipa recimo z zmanjšanjem napetosti čipa ali kaj podobnega. Imaš mogoče servisna navodila ali pa mogoče shemo tega televizorja?
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2007 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z zmanjševanjem nap. ne pridobiš dosti. Sams... je objavil tudi neko kao predelavo, ki pa po mojem mnenju ni pomagala praktično 0.
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2007 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
Z zmanjševanjem nap. ne pridobiš dosti. Sams... je objavil tudi neko kao predelavo, ki pa po mojem mnenju ni pomagala praktično 0.

Ka imaš kakšne podatke o predelavi se da kje dobiti to da bi lahko sam probal če bi mogoče v mojem primeru to delovalo
Nazaj na vrh
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.10
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2007 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Satelitko ima s temi sranji od Sam... same težave. Ampak res se vsi grejejo ko pečica.[/quote]

Morda si je Satelitko sam nakopal težave. Čip dela par let brez problema, odpove, po 1 mesecu ponovno odpove. Meni to marsikaj pove, tudi to da ne bom spet menjal čip kar tako in čakal da v kratkem spet odpove
Če povem primer, za svoj avto dobim zavorne ploščice za 35eur, ali pa orginal, ki me stanejo 120eur. In z cenejšimi avto prav tako vžge in je enako hiter...
Nazaj na vrh
rajko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jun 2006 20:09
Aktiv.: 0.42
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2007 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povej kako si zamenjal šasijo? Je Ta čip na tej šasiji ali ne? Potem ko zamenjaš šasijo oz. podvozje TVja še ne pomeni, da si problem rešil. Šasija TVja pomeni, da lahko z enakim tiskanim vezjem izdelamo več različnih cenovnih razredov televizorjev z podobim, enakim ali zamenljivim čipovjem (kar pomeni, da določeni čip ni enakih karakteristik kot jih je predvidel proizvajalec šasije). Osnova popravila aparatov pa je vsekakor načrt in voltmeter ter ohmeter. Pa veliko dobre volje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni