www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

diode spredaj
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
D.J.ANDY
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Jul 2007 22:07
Aktiv.: 0.06
Kraj: TREBNJE

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 23, 2007 10:55 pm    Naslov sporočila:  diode spredaj Odgovori s citatom

Gledal sem nanizanko Night Rider (vitez za volanom), pa se mi utrnila ideja, da bi si še sam namontiral eno oz. dve 30cm diode spredaj. Bolj za šalo, kot kaj drugega.

Imam Accenta, ki je spredaj ravno pravšnje oblike, da bi bilo to izvedljivo.

(tole sicer ni moj Accent, je pa tak model - moj je modre barve in bi lepo izgledale modre luči)

Zanima pa me, kako bi to zvezal, saj bi rad, da bi to stvar ugansnil in prižgal le po potrebi. Ne želim biti namreč tarča za policijo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 7:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kdo ni gledal te nanizanke Smile

Jaz bi se tega lepo lotil z nekaj velikimi visokosvetlečimi LED diodami in mikrokontrolerjem. Gotovo je izvedljivo tudi z drugačno logiko, vendar z mikrokontrolerjem je vezje enostavno.
Regulator 7805, n LED diod in n preduporov. Morda še kakšen kondenzator, da je regulator "bolj srečen". Če hočeš, ti lahko za kakšno pijačo pomagam... Projekt je sila enostaven.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.13
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 7:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da bo manj dela
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70792.52

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 7:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 7:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravi Knight rider je imel spredaj 8 lučk.

Klik
Nazaj na vrh
D.J.ANDY
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super! Potem veste kaj bi rad. Ker pa nimam pojma in tega ne znam sam narediti, bi prosil, če bi mi lahko kdo od vas.

Bi mi lahko kdo ustregel? In koliko bi bil seveda dolžan? Je to draga stvar?

Hvala.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 1:28 pm    Naslov sporočila:  Re: diode spredaj Odgovori s citatom

D.J.ANDY je napisal/a:
Gledal sem nanizanko Night Rider (vitez za volanom), ....da bi to stvar ugansnil in prižgal le po potrebi...

Zadeva se je imenovala Knight Rider (vitez za volanom), ne pa Night Rider (Nočni jezdec). Za vklop uporabiš stikalo. Tako stvar na avto obesiti ni legalno.

Jur
Nazaj na vrh
trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.72
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz tega na tvojem mestu sploh ne bi dajal na avto, ker ima lučke na avtu dones že vsak pajac, in sploh ni več frajersko...
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
D.J.ANDY
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah, vem, da to ni legalno, vendar itak bi imel stikalo in bi to vklopil le po potrebi, za šalo in se seveda ne bi vozil s tem KITT efektom.

Kar se frajerstva tiče - ni to to. In tudi sicer ne poznam praktično nikogar, ki bi imel kaj podobnega ali sploh neke lučke na avtu.

Torej, kdo mi lahko naredi to?

jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eno tako vezje imam narejeno. Z osmimi RGB diodami. Miga levo in desno z zvezno spremenljivimi barvami cele mavrice. Problem je v tem, da so diode SMD in je vse skupaj veliko le okoli 5 centimetrov.

Jur
Nazaj na vrh
D.J.ANDY
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 2:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jur - bi mi lahko ti to naredil. Približno 40 cm veliko? Pa da bi bile diode kar velike, oz. močne, da se ne bi videlo le z bližine parih metrov, ampak pač da bi se lepo videlo tudi od daleč. (ne rabim pa takih, da bi zaslepili druge).
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevo naredim težko iz dveh razlogov:
- Nimam velikih RGB barvnih diod.
- Sem z biciklom v soboto po tleh fooknil. Prvič po kakšnih dvajsetih letih. Zaradi otekle rame, komolca in zapestja na drugi roki težko tipkam, spajkanje in podobno pa sploh ne gre. Kolo je na srečo razen pokrovčka od luči ostalo celo.

Z navadnimi enobarvnimi LED diodami (10 mm, rdeče), bi verjetno (ni pa nujno)šlo enkrat drug teden. Samo vezje, brez ohišja.

Jur
Nazaj na vrh
D.J.ANDY
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 24, 2007 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, saj se mi ne mudi. A bi lahko ti te diode kupil in ko se boš pozdravil, pa da bi mi naredil to? Bi šlo?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni