www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Polnilec Puxing

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.38

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 03, 2007 9:09 pm    Naslov sporočila:  Polnilec Puxing Odgovori s citatom

Imam postajo in polnilec zanjo. Težava pa je v tem, da sem ta namizni polnilec za postajo narobe priključil in zgodilo se je. Počil je kondenzator, a sem ga zamenjal vendar ni dobro. Verjetno se je uničilo še kaj drugega. Ker pa imajo kitajci svoje prvovrstne čipe, verjetno pa se je po možnosti kakšen skuril, pa ga verjetno ne bi dobil. V glavnem. Ali bi lahko ta polnilec popravil ali bi moral narediti oz. dobiti drugega. Če kdo ve za kakšen ta polnilec naj mi prosim pove.

HVALA!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.09
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 03, 2007 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda gre popravit! Tudi nov se dobi!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 03, 2007 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@eleminator, sedaj si pa že toliko časa na forumu in bi se lahko zato že naučil, da je za konkretno pomoč potreben kakšen podatek več ... Rolling Eyes

boco je napisal/a:
Predvsem nasvet za novince:
- Opis napake in kako je do problema prišlo (po možnosti slika)
- Točen tip in model komponente na kateri imate problem
- Kje ste že poizkušali iskati rešitev
- Kaj želite od ostalih na forumu ( začasno rešitv, trajno rešiev....)
- A se vam zelo mudi
- Razno

In naslov "Polnilec Puxing" ter omemba neke postaje z nekim polnilcem niti slučajno ni tak opis ...
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 04, 2007 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Polnilec je od ročne radijske postaje Puxing 777. Je namizni. Ne vem kakšna oznaka je tega polnilca. Kot sem napisal se je uničil kondenzator, ki pa sem ga zamenjal. Pa še vedno ne dela. Verjetno je šel kakšen čip, ki pa ga bo težko dobiti. Zato sem napisal, če kdo ve za nov polnilec, ali pa če bi si drugega naredil.
Baterija je pa 1200mAh in pa 7,4 V Li-on.

Fricky kje bi pa dobil nov polnilec?

P.S. Zelo se mudi!
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 04, 2007 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

eliminator je napisal/a:
Fricky kje bi pa dobil nov polnilec?
P.S. Zelo se mudi!

V trgovini, kjer si kupil postajo ali na servisu za te postaje.

RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 04, 2007 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te postaje so prišle iz Kitajske, tako da bo bolj težko. Sem mislil da veš kje bi ga dobil.
Nazaj na vrh
fricky
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 04, 2007 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odgovoril sem ti tako kot si vprašal.
Sicer bi pa jaz na tvojem mestu vrgel kitajsko elektroniko ven in naredil svojo, nekaj preprostega, pa še enostavno bo popravit če se ti isto zgodi, uporabi net. V kakšni uri,dveh bi lahko že polnil tvoj akku če se ti mudi
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 04, 2007 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To mi je že bolj všeč. To sem tudi sam mislil, ampak ne vem kako naj naredim. Baterija ima 4 priključke in na treh je minus na enem pa plus. Tako da ne vem kako se potem naredi polnilec za to. Polnilec pa je lahko čisto preprost brez kompliciranja.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 04, 2007 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je baterija Li-Ion, polnilec ni preprost!!
Na netu poišči kakšen namenski čip za polnenje te vrste baterij. Sicer lahko reče kabooom!

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 04, 2007 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Polnjenje Li-Ion je malce zahtevnejše kot pri klasiki NiCd ipd. Mislim, da bi bilo najbolje najprej poizkusit ugotovit kateri čip je tisti XY. Obstaja cel kup čipov za ta namen. S primerjavo datashetov (oblika, pini, periferni elementi) bi verjetno hitro ugotovil kateri je not, ker kitajčki zaenkrat svojih čipov za tako splošne zadeve še ne izdelujejo. Poglej malo po netu in primerjaj, če je not kakšen LTC4061, LTC4063, LTC3557, LM3658, LM 3647, MIC79110 ...

Drugače pa ga boš moral res delat sam ali pa kupit. Taki polnilci ponavadi stanejo od 40€ naprej.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.91
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 04, 2007 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem točno,da bi mogoče uporabil?
http://www.belza.cz/charge/liion2.htm
Nazaj na vrh
fricky
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 04, 2007 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale načrt od Andreja je že primeren. Prilagodit si boš moral upore R4,R5,R6 ki določajo napetost izklopa, ki je zelo pomembna pri Li-Ion baterijah sicer se ti bo zgodilo kot je napisal aly
Več žic iz baterije, malo razišči, lahko da je kakšen temperaturni senzor ali termična varovalka
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 04, 2007 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha tako. Zanima me pri tem načrtu, ali lahko na začetku pripeljem kar enosmerno napetost in tu samo odpravim tiste štiri diode in pa kondenzator.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni