www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Frekvencmeter s PIC16F84
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2003 11:14 pm    Naslov sporočila:  Frekvencmeter s PIC16F84 Odgovori s citatom

V objavljenem funkcijskem generatorju je uporabljen tale frekvencmeter za prikaz nastavljene frekvence.

Lp, Frenki

freq_cnt.zip
 Opis:
Asm, hex, ...

Download
 Ime datoteke:  freq_cnt.zip
 Velikost datoteke:  133.16 KB
 Downloadano:  464 krat

freq_cnt_doc.pdf
 Opis:
Frekvencmeter S PIC16F84

Download
 Ime datoteke:  freq_cnt_doc.pdf
 Velikost datoteke:  67.98 KB
 Downloadano:  630 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
G-Lab
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2003 9:44
Aktiv.: 0.76
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 06, 2004 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Namen imam narediti funkcijski generator Funkcijski Generator
Naletel sem na problem: Ne nejdem Tiskanega vezja za tale frekvencmeter.
Zanima me Ali si PCB narisal ali naročil. Če si ga narisal bi prosil če ga lahko pripneš, ker ga v tvojih pripetih datotekah ne vidim.
Najlepša Hvala
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
castro
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Sep 2003 0:19
Aktiv.: 0.30

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 06, 2004 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podobna, le malo bolj preprosta varianta frekvencmetra. Kot nalašč za dodatke k različnim instrumentom.

LP, Andrej

PIC FrekvencMeter.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  PIC FrekvencMeter.pdf
 Velikost datoteke:  57.47 KB
 Downloadano:  474 krat

castro
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Sep 2003 0:19
Aktiv.: 0.30

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 06, 2004 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še moja predloga tiskanega vezja

PIC FC PCB.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  PIC FC PCB.pdf
 Velikost datoteke:  26.62 KB
 Downloadano:  287 krat

PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 09, 2004 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V prilogi slike izdelanega frekvenc metra. Sedaj je na vrsti generator.

LP, Peter

052_1024.jpg
 Opis:
PIC F-meter čelni pogled
 Velikost datoteke:  203.17 KB
 Pogledana:  286 krat

052_1024.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PPG78
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 09, 2004 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

celotna zadeva

054_1024.jpg
 Opis:
Pogled na celotno zadevo
 Velikost datoteke:  221.31 KB
 Pogledana:  403 krat

054_1024.jpg

Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 09, 2004 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

in SMD spodaj

060_1024.jpg
 Opis:
SMD elementi spodaj
 Velikost datoteke:  261.23 KB
 Pogledana:  307 krat

060_1024.jpg

Nazaj na vrh
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 04, 2004 5:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Applause PPG78 Ali bi lahko prosim pripel tiskanino ,da ne bom izumljal tople vode .

Hvala.

P.S. : Zanima me ali si uporabil tudi MPF102 ,ker ga namreč na sliki nisem videl ?

PPG78
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 04, 2004 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Traflc, predlogo za PCB lahko pripnem šele v ponedeljek.

Drugače pa sem zgornjo shemo priredil po predlogu Silvota in jo izdelal samo od elementa C5 naprej (vhodni del sem izpustil), Silvo je imel probleme, ko pa je signal priključil direktno na vhod 74HC132 mu je f-meter pričel delati. Frekvenc meter sem sedaj preizkusil le z 555 in sem ga priključil direktno na 74HC132, tako kot Silvo. Zadeva je pač prilagojena za komplet z MAX038, ki pa ga moram še sestaviti, od tam se zadeva tudi napaja, saj na vezju ni regulatorja 7805. Drugače pa poglej zgornje slike, uporabil sem nekaj SMD-ja; kondenzatorje in 74HC132.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 06, 2004 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še to bi me zanimalo kako si ga umeril ,ali bi bilo dovolj priklopit en XToscilator recimo 40MHz (ali 14,13XXXMHz) iz računalnika in ga potem nastavljati z rdečim kondenzatorčkom ?
PPG78
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 06, 2004 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Predloga moje verzije frekvencmetra se nahaja v prilogi, kakor tudi sama razporeditev elementov. Na vezju je nekaj sprememb, opziroma dodatkov glede na osnovni načrt:
- vezje je izdelano od elementa C5 naprej (sam sem signal priključil direktno na pin1 od U2)
- dodano je reset vezje z MAX809 (U4), v tem primeru vstavimo upor 120R na mesto R101; če reset izvedemo po shemi naredimo prevezavo čez upor in čez U4.
- upora R102 in R103 za osvetlitev LCD-ja. Ugotoviti s poskusom, glede na uporabljen LCD (če je z osvetlitvijo).
- vsi SMD kondenzatorji velikosti 1206 so 100nF

Merilnik še ni umerjen, sam imam na voljo opremo v službi, tako da bi bilo dobro slišati ostale kako so to izvedli ... (Silvo, Frenki, ...)

LP, Peter

PIC_FM.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  PIC_FM.pdf
 Velikost datoteke:  68.69 KB
 Downloadano:  296 krat

Nazaj na vrh
djtech
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Okt 2003 21:47
Aktiv.: 0.48
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2004 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako da tistega vhodnega dela ne rabimo naredit pred C5 ? Grem sedaj tiskanine risat Wink
Umeril pa ga bom po etalonu, ki ga ima oče v službi, tako da nebo problem Cool
Nazaj na vrh
cipko
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Okt 2003 14:19
Aktiv.: 0.58
Kraj: velenje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2005 8:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Tudi jaz sem izdelal frekvenc meter po načrtu oz dokumentaciji WCT oz. tistega, ki ga je predlagal frenki. Zadeva z originalnim programom WCT5 lepo deluje z LCD 16x2.
Če pa uporabim program WCT11(verzija elektro-n), ki je prirejena verzija za LCD 16x1, zadeva ne deluje. Podatke mi izpisuje samo na prvih osmih digitih. Na originalni spletni strani sem prebral, da so imeli drugi graditelji tudi podoben problem.

Če ste imeli tudi ostali podobne probleme, me zanima, kako ste jih rešili?

LP, Cipko
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2005 9:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se prav spomnim sem pripel popravek, ki ga je potrebno naredit, da pravilno dela na 1x16 (oziroma 2x8 kot je interno organiziran) LCD-ju. Poglej malo moje pripone v tej temi.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.95
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2005 7:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izdelal bom tale frekvencmeter ki ga je predlagal Frenki pa imam eno "butasto" vprašanje. Ker mi zadeva noče delat (kvarc sploh ne zaniha) me zanima, zakaj z osciloskopom ni mogoče izmeriti "nihanja" kvarca na samem kvarcu (to mislim na vezju ki deluje). Sicer bi morala biti na delujočem vezju na kvarcu biti napetost na eni strani okrog 2V in na drugi strani pa nekaj nižja
lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni