www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vam dela internet?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bo potrebno objaviti da JJ izvaja internetno cenzuro, pa bomo v par urah obveščeni kaj se dogaja Laughing Laughing
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.27
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@igo imaš prav ko tu pri nas ponavadi pozimi ni elektrike nikoli ne zasledim kake novice o tem, če pa nekje v Ameriki ali kaki podobni državi nima 100 prebivalcev elektrike pa že poročajo. Jaz sem danes parkrat opazil tudi ko sem hotel priti tu gor, da ni delalo.
Lp Srečko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No tukaj pa se vidi kako delajo naši novinarji; samo prevajajo delo tujih novinarjev.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tista linija na 0801000 je itak brezveze. Če jim vse dela ti znajo le svetovat, da resetiraš modem ali pa pokličeš računalničarja ... drugače pa se spoloh ne javljajo ... Rolling Eyes

V slučaju večjih izpadov bi lahko na tisto tajnico vsaj posneli obvestilo "na območju XY bo delovanje interneta moteno do NN ure." Ampak ne bodo, ker bi morali potem čas nedelovanja oškodovanim od-obračunat pri naročnini ... Twisted Evil
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 12:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
Ampak ne bodo, ker bi morali potem čas nedelovanja oškodovanim od-obračunat pri naročnini ...

Haha.. nič od tega. Preberi pogodbo, boš videl zakaj.

Drugače sem pa jaz danes uspel doklicat 0801000. Tipu sem na veliko razložil, da naj mi ne laže, ker vem, da nam JJ cenzurira internet.
Zelo mi je žal, da se nisem pripravil in posnel pogovor. Neverjetno je bilo, kako mi je zagotavljal, da ni tako in da so za vse težave krivi oni.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 1:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Tipu sem na veliko razložil, da naj mi ne laže, ker vem, da nam JJ cenzurira internet.
...
Neverjetno je bilo, kako mi je zagotavljal, da ni tako in da so za vse težave krivi oni.

Žlehtnoba ... Twisted Evil
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 6:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Bo potrebno objaviti da JJ izvaja internetno cenzuro...

Ne še. Pripravljajo pa infrastrukturo, da jo bo lahko.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

:blowie: comp3 :google: Whistle :bonk:
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=9&c_id=149185&tokens=hekerji

RtvSlo je napisal/a:

Ko se zberejo hekerji
Dogodek organizira največji nemški hekerski klub

Znanost in tehnologija, 9. avgust 2007 16:35
Berlin - RTV SLO

V nemškem Finowfurtu blizu Berlina se te dni odvija zanimiv dogodek, ki na enem mestu združuje računalniške hekerje.

The Chaos Communication Camp http://www.ccc.de/camp/ je namreč letni mednarodni hekerski tabor, kjer se hekerji zberejo na dveh konferencah in poslušajo zanimiva predavanja, izbirajo pa lahko kar med tridesetimi vasicami. V njih so organizirane razne delavnice in zborovanja o specifičnih tematikah. Vsaka vasica nosi tudi zanimivo ime, kot so vas GSM, vas Astro, Francoska vas, vas Avdio.

Letalski bunkerji dom za pet dni
Večina dejavnosti se odvija v letalskih bunkerjih bližnjega letalskega muzeja, povsod pa so na voljo internetno omrežje in električni priključki.

Osrednje prizorišče se imenuje Hack center, ki je kot velik laboratorij, v katerem lahko 600 ljudi naenkrat preiskuša moderno omrežno tehnologijo in računalniške progame.

Dogodek že od leta 1984 organizira Chaos Computer Club (CCC), največji in najbolj vpliven hekerski klub v Nemčiji s kar 1.500 člani. Letno tabor obišče med 2.500 in 4.000 ljudi. Poskrbeli so celo za otroke obiskovalcev in ustanovili vrtec, ki ga vodijo starši prostovoljci.
Rolling Eyes
LP,
Igor

Se zmenimo, da vsi naenkrat navalimo na http://www.ccc.de/camp/ ?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 1:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah, včasih ni bilo interneta, ni bilo GSM aparatov in softwarea in skoraj ne morem verjeti, da smo sploh lahko živeli.
080 1000 je številka za pomoč v normalnih razmerah, pa še takrat se najde preveč ljudi, da bi zmogli odgovoriti na vsa "butasta" vprašanja naročnikov. Dokler tega ne doživite v živo, si sploh ne morete predstavljati, kako to izgleda.
Ko pa se zgodi večji izpad, kot so bili zgoraj našteti, se v hipu zgrne na 080 1000 kar 1500 klicev (le 1% od vseh naročnikov) . Da bi vsem naenkrat odgovorili, bi morali imeti v call centru 1500 zaposlenih.
Jaz sem enostavno preveril, kaj ne deluje (tracert in ping mi povesta vse, kar želim vedeti) nato pa ugasnil vse skupaj in odšel po "dozo svežega zraka".
Le zakaj bi se razburjal. Leta 1981 sem živel boljše predvsem pa kvalitetnejše življenje. Easy man....easy.... Smile

P.S.
Tezko je napisati, kaj in kje je narobe, dokler ne odkrijes, kaj in kje je narobe, ko pa odkrijes, kaj in kje je narobe, obicajno to popravis.

s55m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 2:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj se je dogajalo? Prišlo je do hardverske napake na stikalno-usmerjevalnih sistemih v jedru sistema. Hujša napaka, ki se ne zgodi ravno vsak dan. Če bi izpadla le ena izmed povezav v tujino, tega uporabniki sploh ne bi opazili. Če pa "crkne" usmerjanje, tudi backup povezave ne pomagajo.
Ch4N93
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2005 0:21
Aktiv.: 0.24
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
Hujša napaka, ki se ne zgodi ravno vsak dan.

Ampak SiOff-u se dogaja že tri dni zapored. Twisted Evil Wink

Po sporočilih na drugih forumih sodeč, jih matra tudi pomanjkanje (dobrega) kadra, saj bi jih naj ob pripojitvi Siola ter reorganizaciji zapustila večina strokovnjakov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 3:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ne vem, če imate vi isto težavo, ampak vsake toliko časa moram modem resetirati, da mi potem internet deluje. To se že kar dalj časa dogaja. Se še komu kaj podobnega dogaja?
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni treba nič resetirati, se bo sam "porihtal" ko bo na Siolu vse delovalo. Se mi zdi, da so spet neke težave.
s55m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To, da na SiOL-u ni kadra, je bolj laž, kot karkoli drugega (BTW SiOL je le še blagovna znamka-torej govorimo o Telekomu).
Le čevlje sodi naj kopitar, je že zdavnaj dejal Prešeren. Res je, da je odšlo kar nekaj dobrega kadra, a ga je tudi nekaj ostalo.
Blokiranje modema lahko povzroča N-kombinacij. Samo nekaj jih lahko naštejem:
Slabljenje na parici, presluh na parici, dotik na parici, odvod na parici, verzija sw na modemu, slabo konfiguriran port na multiplexerju (ipban-expres link), napaka na razcepniku (ko ga strela pogleda zelo od daleč). Veliko se da videti že v DSL statusu na modemu:
Pri meni to izgleda tako:

DSL Port: Status

Operational mode G.Dmt.BisPlus
State Showtime
Trained transmit bit rate 1024 kbps
Trained receive bit rate 13824 kbps

Upstream power 1.2 dB
Local Fast channel FEC error count 0
Local Interleaved channel FEC error count 0
Local Fast channel CRC 0
Local Interleaved CRC 0
Local line attenuation 5.5 dB
Local signal-to-noise margin 14.0 dB
Local LOS 0
Local SEF 0

Remote Fast channel FEC error count 0
Remote Interleaved channel FEC error count 0
Remote Fast channel CRC 0
Remote Interleaved CRC 0
Remote line attenuation 4.5 dB
Remote signal-to-noise margin 13.5 dB
Remote LOS 0
Remote SEF 0

Glavna parametra sta line attenuation in signal to noise margin. Slednji naj bi bil vsaj 9 do 10dB.
Če prihaja do razlike med upstream in downstream S/N pomeni, da je frekvenčna karakteristika parice zelo uboga (najbrž slab par), to se pa vidi tudi po line attenuation, ki zraste čez 50dB.
Lahko je biti pameten na eni strani. Niso vse cvetke na telekomu, smo pa nekateri, ki se trudimo in delamo tudi tisto, kar ni v opisu del in nalog.

dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 5:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Domenius je napisal/a:
Ni treba nič resetirati, se bo sam "porihtal" ko bo na Siolu vse delovalo. Se mi zdi, da so spet neke težave.

To se dogaja že kakšnih 6 mesecev. Kdaj pa kdaj tudi ne dela(popovdan)

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni