www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Katerega ponudnika internetnih storitev izbrati
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elektronik84
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28
Aktiv.: 1.00

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 21, 2007 1:31 pm    Naslov sporočila:  Katerega ponudnika internetnih storitev izbrati Odgovori s citatom

Pozdrav!

Imam naslednjo situacijo sedaj imam ISDN paket + ADSL paket 1Mbyte.
Sedaj sem pa dobil zelo ugodno ponudbo od AMIS ponudnika storitev. Vendar sem malo skeptičen ali naj obdržim obstoječo telefonijo ali naj presedlam na AMIS.
Naj še povem, da je na AMISU telefonska linija analogna in s tem bom moral zamenjati tudi telefonske aparate, bi pa v vsakem primeru obdržal dve številke.
Sedaj pa me zanimajo vaše izkušnje z omenjenim operaterjem ali priporočate katerega drugega operaterja.

Lep pozdrav in hvala za odgovore
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 21, 2007 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ti svetujem Amisa. Glede tega, da je zelo ugodna varijanta.
elektronik84
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 21, 2007 1:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Ja saj tudi jaz se glede cene najbolj nagibam k AMISU, samo ne vem kako je z kakovostjo storitev ali linijo pogosto ne deluje ali se pojavljajo kakšne težave.

Pozdrav!
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 21, 2007 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam AMIS.
V enem letu sem imel 2. izpada
1. strela. Problemi v telekomovi centrali. (nic krivda AMISA)
2. Kompletni izpad amisovih streznikov. Pol dneva mrka.
Docim pa dva soseda, ki imasta SIOL pa imasta pogosteje izpade. Vsaj 1x na dva meseca

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 21, 2007 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolega ima ISDN (pri Telekomu) in Amisov ADSL (prej je imel Siolovega). Pravi, da je zadovoljen z Amisom. Zivi na malce bolj odmaknjeni lokaciji, zato bi se tezave prej manifestirale, pa ocenjuje, da je stanje priblizno enako kar se tice kvalitete, le v ceni je razlika.
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 21, 2007 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Simon, jaz imam skoraj vsak dan izpad interneta,no imel. Drugače ti pa priporočam Amis, vsaj glede ponudbe. Ne ovinkari, naroči, plačaj, uporabljaj Laughing
elektronik84
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 21, 2007 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Hvala za odgovore jutri jim pošljem izpolnjeno pogodbo.
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 21, 2007 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel do sedaj siol, v službi t-2, Na novi lokaciji doma pa amis. Vse tri so do sedaj delale brez problemov. Je pa res, da če rabiš samo za internet se splača amis, zaradi razmerja cena/prenos. Pa še neko akcijo imajo glede paketov.
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sicer sem omenil že v drugi temi, ampak še enkrat...
če imaš kake drage ISDN telefone je opcija T2, kjer dobiš IP-to-ISDN konverter in tako lahko uporabljaš ISDN telefone še naprej. Vprašanje pa je razpoložljivost in cena ----to sam preveri.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Draga je šla iz SiOL-a na Amis, ker se SiOL-u nikakor ni dalo dopovedati, da je napaka v njihovem modemu in ga je treba 1x na dan resetirat.
Sedaj pri Amis-u ni problemov.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, siol pa nima napak. To bi pa že lahko vedel... Rolling Eyes vsi ostali s(m)o idioti, samo oni pametni...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70804.16

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70804.16

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 12:46 pm    Naslov sporočila:  Re: Katerega ponudnika internetnih storitev izbrati Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poslovni partner v Celju je presedlal na AMIS. O takrat ga med telefonskim pogovorom prekine vsaj 3x, pri tem, da so pogovori dolgi okoli 15 min. Da ne govorim o tem, da njihovi telefoni ne mogočajo prevezave med telefoni v firmi, ne zapomnijo si zadnjih neodgovorjenih klicev itd... Po tem sodeč to ni primerno za poslovno uporabo.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
cimer
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 0:07
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2007 8:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Pred pribljižno pol leta sem presedlal iz Telekoma na T-2. V firmi in doma. Odločil sem se za ISDN vmesnik za obstoječe telefone (Gigaset 4190 in Eurit xxx), za faks sem vzel še analogni vmesnik. Od trenutka postavitve pa do danes smo imeli 2x mrk telefonije. Povezava je 4/20 Mb/s v firmi in doma 256k/1Mb/s. Doma imam tudi televizijo. Doma sem praktično na meji z dosegom T-2 in zato imam večkrat težave s TV, ostale storitve pa niso problematične. Za TV pomaga klic na tehnično pomoč (kadarkoli), daljinsko resetirajo modem in zadeva deluje naprej.
ISDN vmesnik ima nekaj omejitev, ki jih je pametno vedeti preden se lotiš konfiguriranja sistema. Omejitve se pojavijo, ko želiš na ISDN vmesnik priključiti več dohodnih številk.

Marko S.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni