|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Benjamin Član

Pridružen-a: Tor 10 Jul 2007 11:23 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.53 Kraj: Trebnje, Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 25, 2007 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Kar se tiče inicializacije, je ta tipična za vse USB naprave (ŠARM pove, koliko toka bi rad zase od računalnika, verjetno še kaj drugega). Namreč ŠARM se je vklopil pod Linuxom, brez kakih dodatnih driverjev od proizvajalca.
Če se bo kdo spomnil in dodal kak čip, ki bi to inicializacijo izvedel brez osebnega računalnika, ...
Raje si kupi (ali naredi) drugo razvojno ploščo, bo manj živciranja.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.30
|
Objavljeno: Sre Jul 25, 2007 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta zadnji stavek bi moral biti napisan na prvi strani user manuala tega boarda. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ThePohorc Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 13:40 Prispevkov: 41 Aktiv.: 0.18 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Jul 26, 2007 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Hm...
Pri svojem delu uporabljam KEIL plate 2140 in 2370 ter IAR, ki bazira na LPC2148, poskusil sem pa tudi ŠARM. Vse plate so normalno delujoče (tudi ŠARM) brez kakršnega koli povezovanja na USB. Potrebujete samo stabilno napajanje. Kljub temu pa sem pri LPC2148 opazil, da deluje bolje (sam bog ve zakaj) če ga na končni tiskanini "naložiš" z Flash Utility ( http://www.nxp.com/products/microcontrollers/support/software_download/lpc2000/).
Če upoštevate in preberete DataSheet-e (RTFM) bo vse delovalo brez težave...
P.S. Uporabljam GCC in KEIL prevajalnik...
Lp,
Pohorc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Jul 26, 2007 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako to misliš dela boljše?
V bistvu sploh ne razumem zakaj bi delalo drugače. To si mislil v primerjavi z jtagom ali čim drugim? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.30
|
Objavljeno: Čet Jul 26, 2007 9:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Torej... ThePohorc. Hoces rect, da ti ta board: http://www.s-arm.si/shema.pdf dela z navadnim napajanjem, brez priklopa na USB? Oz. dela samostojno nekje na "terenu"?
Pa se nekaj za ostale, zakaj ravno USB prikljucek? Mar nima zadeva prikljucka za zunanje napajanje? Zakaj je nekdo napisal, da je potreno premakniti jumper (ali dva) in zadeva deluje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ThePohorc Član

|
Objavljeno: Čet Jul 26, 2007 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
BluPhenix,
Tudi jaz tega ne razumem zakaj bi delovalo bolje (kot JTAG), vendar deluje. Testirano z JLINK-om ter ULINK in ULINK-2. Če končno aplikacijo "Flasham" z JTAG-om se program včasih ne zažene. Z Flash Utility (še) nisem opazil teh problemov.
Glitch, ko pridem nazaj z dopusta bom specifično pogledal okoli te plate. Ko smo namreč delal projekt za eno od firm smo izbirali ravno med to plato, MCB2140 in IAR KickStart 2148. Izbrali smo KEIL.
Lp,
Pohorc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Jul 27, 2007 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
ThePohorc. Kako misliš se ne zažene? Niti če odklopiš JTAG kabel in premakneš jumper? Ker to je pa res zelo čudno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ThePohorc Član

|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2007 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch, moja napaka, priznam, se posipam s pepelom in skrijem pod mizo.
Nisem testiral te plate (http://www.s-arm.si/shema.pdf). Testiral sem neko drugo jajco . Čeprav še vedno mislim, da bi jo moral zagnati samo z napajanjem
BluPhenix, mislim dejansko tako kot sem napisal. Procesor se ne "zažene". Odklopim JTAG kabl, resetiram plato: Nič, NADA. Spet drugič dela OK. Mislim (oziroma sklepam) da je težava nekje med uVision okoljem, ULINK JTAG-om in plato.
Lp,
Pohorc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Pon Avg 13, 2007 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem se spet malo lotil zadeve z osciloskopi in izmeril pošiljanje preko D+ in D- linij. Zadeva deluje na sledeči način: kar dobi na na enem signalu se na drugem signalu znajde invertirana verzija signala. Dolžina posameznih bitov je ranga 20us in pri frekvednci 10MHz zaradi tega težko uporabimo kakšne inverterje jim zmanjka sape pri tej frekvenci. Mogoče kdo nadaljuje to idejo ali predlaga kakšno drugo rešitev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Ned Sep 02, 2007 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
Pa se nekaj za ostale, zakaj ravno USB prikljucek? Mar nima zadeva prikljucka za zunanje napajanje? Zakaj je nekdo napisal, da je potreno premakniti jumper (ali dva) in zadeva deluje?
|
J9 je potrebno prestaviti, da se naložen program brez WinIdea sploh zažene (drugače debugger ustavi procesor in ga lahko zaženeš samo iz Winidea z Run ...)
Sem tole še enkrat pogledal ...
ŠARM ima priključek BATT, za katerega sem predpostavljal, da je za zunanje napajanje. Jok, to je za RTC.
Plošča deluje tudi, če je priključena na linux rač., na katerem ni nobenih driverjev. Zato sem spet predpostavljal, da bi delala, če bi na USB pine pripeljal 5V. Tudi to ni res ...
Očitno lahko ŠARM uporabljaš samo v navezi z računalnikom, kar precej zmanjša njegovo uporabnost ... Glede na to, da ima plošča še cel kup čudnih problemov (včasih noče flashat, včasih ostanejo na displayu znaki iz enega prejšnjega programa, ledice včasih gorijo, včasih ne ... tam pa tam brez razloga vrže data abort, potem, ko ga pa izklopiš in nazaj vklopiš pa kar dela ... ko sem portal FreeRTOS na ŠARMa, sem skoraj zgubil živce ...), priporočam vsem, da si omislijo kakšno drugo ploščo ...
Osebno se še odločam med PoLPC2378 od PoLabs (zaradi procesorja, in ker je slovensko delo ) in EasyARM od Mikroelektronike (dosti interfaceov, dosti dodatkov). Ti dve sta dobri in dokaj ugodni, splača se pa še pogledat plošče od Keila, Olimexa ...
Najraje bi si ploščo sestavil sam, a kaj ko mi primanjkuje časa ... in znanja  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Benjamin Član

Pridružen-a: Tor 10 Jul 2007 11:23 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.53 Kraj: Trebnje, Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je že kdo poskusil priklopiti napajanje na P12?
Shema kaže, kot da je možno zunanje napajanje 5V, 3,3V in GND.
http://www.s-arm.si/shema.pdf ,stran 10, zgoraj levo (oz. spodaj levo, če shemo obrneš 'pravilno').
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tadej.ko2 Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2007 18:26 Prispevkov: 76 Aktiv.: 0.35 Kraj: sveta trojica
|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2007 12:50 am Naslov sporočila: |
|
|
kam pa gre pol EXT5V pa EXT3V3? nič ni označeno; jaz bi dal 5v direktno na eno črtico od T5V, pa pol posebi 3.3v na eno od T3V3.
ampak kokr sem gledu, se vrjetn ne da pridt do T5V ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Benjamin Član

|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2007 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predvidevam da sta EXT5V in T5V povezana skupaj?
Če bi priklopil plato na USB in izmeril napetost na teh P12 pinih, potem je to verjetno to?
Bom še malo pregledal okoli tega v petek, ko pridem domov.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blueH2O Član

Pridružen-a: Sob 30 Sep 2006 9:23 Prispevkov: 71 Aktiv.: 0.31
|
Objavljeno: Sob Okt 27, 2007 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Na shemi iz dokumentacije (stran 10) so oznake P12 različne kot na ŠARMu (foto, zgoraj - T1, T2, GND). Obstaja še ena shema, ki nima P12. Dokler nimamo sheme izdelane verzije ŠARMa (board_d), lahko samo ugibamo.
Test: ŠARM sem priklopil na USB, na P12 pinih se ne pojavi napetost. Jumperjev nisem prestavljal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_Mitto_ Član

Pridružen-a: Pet 29 Feb 2008 11:47 Prispevkov: 91 Aktiv.: 0.43 Kraj: Vipava
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2008 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni počasi preseda ta omejenost z napajanjem.
Se bom nekak spravu (če se ni že kdo) narest novo plato - le da bom odstranu debbuger k je na plati in uporabljal openocd.
T1, T2 in GND niso vezani nikamor. Tud na sami ploščici, če sledim povezavam se kar zgubijo v luftu (začetka ful debele, pol pa ne grejo nikamor več)
Če kdo ve kam bi priključu 5v in kam 3,3v brez poškodb, nej prosim sporoči. _________________ "You don’t fight for 'a new system'. You create something that makes the old system obsolete"
- Jacque Fresco, inspired by Buckminster Fuller |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni